Top Message

www.oblik.fi

KEITTIÖN KAUNEIN YKSITYISKOHTA

Hana on keittiön käytetyin yksityiskohta. Samalla kuitenkin hana on koko keittiön viimeinen silaus ja oikealla valinnalla siitä tulee kaunis katseenvangitsija.  Takana on ne ajat, kun mahdollisuusksia oli tasan muutama ja lähestulkoon jokaisesta kodista löytyi samanlainen hana. Vaikka kyseessä on vain yksittäinen valinta, saa jo sitä vaihtamalla keittiön ilmettä muutettua radikaalistikin. Voisin vaikka vannoa, että mikäli tämän tilalle olisi valittu vaikkapa edellisessä keittiössämme käytetty musta malli, olisi koko keittiömme ilme ja tyyli aika erilainen.


Tämän uuden kodin keittiösuunnitelmissa oli alusta alkaen mukana messinkihana. Olin kerännyt itselleni lukuisia inspiraatiokuvia unelmien keittiöstä ja niissä monessa toistui samoja asioita: marmori- tai kivitasot, messinkihana, vihreä väri jossakin muodossa (kaapistot, seinä tai pienet yksityiskohdat). Oli siis sanomattakin selvää millaisen hanan tähän keittiöömme tulisimme valitsemaan... Tapwellin EVO 184 Grottesco on ominaisuuksiltaan ja muodoltaan lähes identtinen edellisen keittiömme hanan kanssa, joten tiesimme sen toimivaksi ja laadukkaaksi jo ennen ostopäätöstä.

Tässä mallissa on vain sitä jotain, ja siinä on mielestäni "tavallista messinkimallia" reippaasti enemmän luonnetta.

Hanan hankimme keittiön kanssa samassa yhteydessä Kvikistä. Vaikka tätä kyseistä mallia ei ollut perusesitteessä, niin sellainen saatiin tottakai Tapwellin edustajan kautta tilattua myymälään. Hintaa raakamessinkiversiolla on ihan saman verran kuin muillakin kyseisen mallin hanoilla, joissa pesukoneliitäntä on valmiina (ovh. 519EUR). Jotenkin itse olin vain pelännyt tämän "erikoismallin" olevan tuplahintainen muihin verrattuna. Onneksi se pelko osoittautui turhaksi.

Koska hana on messinkinen, piti altaan kiinnitystapaa ja mallia pohtia sen pohjalta hieman enemmän/ eri kantilta. Päädyimme lopulta Stalan vähäeleiseen ja mahdollisimman yksinkertaiseen teräsaltaaseen. Altaan tuli olla mielestäni sellainen, ettei hanaa aseteta suoraan sen päälle, eikä näinollen eri metallit olisi "kiinni toisissaan". Hanalle tehtiin siis oma reikä suoraan tasoon, jolloin se tulee mielestäni kauniimmin esille (vrt.hanan asennus altaan takaosan päälle). Onneksi keittösuunnittelijamme osasi ehdottaa meille tällaista ratkaisua, jossa allas jää ason alle kokonaan piiloon, eikä sen mikään osa ole kosketuksissa suoraan hanaan. Alleliimattu malli on käytössä muutoinkin superkätevä, sillä muruset voi pyyhkiä suoraan altaaseen, eikä inhottavia liitoskohtien jynssäämisiä tarvitse miettiä lainkaan (hankala selittää, mutta ehkä tiedätte mitä tarkoitan?). Jos allas olisi liimattu tason päälle, olisi a) molemmat metallit olleet vieretysten ja häirinnyt ainakin itseäni sekä b) työtason siistinäpito vaatisi enemmän aikaa ja vaivaa.


Olen muuten kiinnittänyt huomiota, että kaikki, jotka meillä ovat vierailleet hanan asennuksen jälkeen ovat ensimmäisenä kiinnittäneet huomionsa nimenomaan tuohon keittiön kauneimpaan yksityiskohtaan. Seuraavaksi eniten kysymyksiä ja ihastusta on herättänyt seinän vihreä sävy. En ihmettele tätä yhtään, sillä niiden valinnoilla on suuri merkitys kokonaisfiilikseen, joka keittiössä vallitsee.

Ensi viikolla ajattelin paneutua keittiön osalta tasojen ihmeelliseen maailmaan. Muutaman viikon käyttökokemuksella on herännyt jo joitakin mielipiteitä tehdystä valinnasta. Mutta siitä tosiaan lisää ensi viikolla. 

Nautinnollista sunnuntaita!

Jutta

 1. Vastaukset
  1. Siitä on kyllä tulossa ihan unelmien keittiö (mitä nyt alle 10 neliöön saa mahtumaan) ;). Tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla siitä pienestäkin keittiöstä saa tosi ihanan ja persoonallisen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuo kyllä seinän sävyn ja tasomateriaalin ihan mielettömän kivasti esille :)

   Poista
 3. On kyllä todella kaunis tuo kombo, ja upea vihreän sävy! Ihana.
  Itse en olisi uskaltanut valita messinkiä rosterin kaveriksi, mutta jos ei haittaa sinun tarkkaa silmäsi, niin ehkä pitää olla jatkossa rohkeampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).

   Aluksi epäröin sitä, mutta turhaan. Asia olisi varmasti ollut eri, jos nämä eri metallit "koskettaisivat" tosiaan. Nyt kun välissä on tuota tasomateriaalia, niin silmä ei kiinnity niiden eroon. Kodinkoneet on myöskin altaan kanssa samaa maailmaa (lähinnä uuni ja mikro), ja nekään ei onneksi pomppaa mitenkään silmille hanan kaverina. Onneksi uskalsin valita tämän :)

   Poista
 4. Niin upea hana ja kokonaisuus. Ihan täydellinen keittiö ja niin teidän näköinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonaa tässä on koitettu kovasti hakea ja miettiä samalla millaisilla valinnoilla saadaan tila hyödynnettyä maksimaalisesti. Täytyy sanoa, että olen tosi tyytyväinen tehtyihin valintoihin, eikä mikään ole alkanut harmittamaan kun on asennettu paikoilleen (joskus niinkin nimittäin käy kun mielikuvitelmat ovat ihan erilaiset kuin lopputulos sitten aikanaan elävässä elämässä on). Onneksi näin ei ole käynyt :)

   Poista
 5. On todellakin keittiön kaunein yksityiskohta ja kiintopiste, mihin katse hakeutuu välittömästi.
  Ja kun siihen liitetään ympärillä olevat elementit, marmori ja seinän Nefriitti maalisävy ... täydellistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ympärillä olevilla sävyillä ja elementeillä on myös iso vaikutus siihen, miten hana tulee esille. Nyt se korostaa tämän seinustan parhaita juttuja, muttei kuitenkaan huku joukkoon. :)

   Poista
 6. Oon tässä miettinyt, että jos heivais yläkaapit pois, mutta meillä on kans tollanen kaappiin upotettu liesituuletin. Onko teillä siinä kaapinrungot ympärillä vai kipsilevystä tehty runko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me rakennettiin liesituulettimelle oma kotelo kipsilevystä ja tasoitettiin+maalattiin yli. Meidän kokotalon ilmanvaihto kulkee tämän kautta, joten sen siirto muualle olisi ollut turhan työläs, siksi ratkaisimme asian näin :)

   Poista
 7. Moi,
  Oletteko olleet tyytyväisiä Tapwellin hanaan? Meillä on remontti tuloillaan ja olemme mieltyneet nimenomaan Tapwellin messinkihanoihin ja -suihkuun. Meidän putkari vähän varoitteli Tapwellin laadusta. Oletteko törmänneet laatuongelmiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, huomasin vasta nyt viestisi täällä vanhassa postauksessa. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia koskaan Tapwellin hanojen kanssa. Olemme käyttäneet niitä kolmessa eri kodissa ja aina kaikki toimineet moitteettomasti. Eli lämpimästi omasta kokemuksesta ainakin voin suositella - eikä kukaan asiakkaistakaan ole koskaan jälkikäteen kertonut mitään moitittavaa. :)

   Poista
 8. Hei, tyylikäs kokonaisuus, jossa hana kruunaa allaskokonaisuuden. Allas näyttää tyylikkäältä, joten kysyisinkin, jotta voisin katsoa tiedot, mikä on altaan malli ja koko (leveydet ja syvyys). Onko se helppo pitää puhtaana? Mitä materiaalia taso ja taustalevyt ovat ja oletko ollut siihen tyytyväinen? Valuuko tasolta helposti pieni vesimäärä alas kohti kaapistoja, sillä sitähän tulee aina, kun vaikka huuhtelee jotain ja siirtää lävikön tasolle jne.? Meilläkin alkaa melko pian keittiöremontti, mutta suunnittelu on kesken. Olisi ihana saada vastaukset kysmyksiin :) Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Allas on Stalan rosteriallas ja muistelen sen olleen tämä: https://www.stala.fi/Tuotteet/lagom-50-moderni-tiskiallas-ilman-hana-aluetta-416/ linkin takaa löytyy kaikki tiedot altaasta. Rosteriallas on yleisesti helppo pitää puhtaana kyllä :). Tasoista kirjoittelin aikanaan tänne: https://www.oblik.fi/2016/03/komposiittitasot-keittiossa.html sieltä löytyy kokemuksia. Tasothan asennetaan lähtökohtaisesti ihan suoraan (pl. rosteriset tiskiallastasot, jotka viistävät allasta kohden). En ole koskaan huomannut, että vettä valuluisi kohti kaapistoja - en tuossa keittiössä, enkä meidän muissakaan :). Tsemppiä remontin suunnitteluun, tuo on tosi kivaa aikaa kun saa pohtia ja tutkailla eri vaihtoehtoja.

   Poista
 9. Kiitos vastauksestasi!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets