Top Message

www.oblik.fi

TURNAUSVÄSYMYSTÄ REMONTIN KESKELLÄ

Huomaan, että kamera on täynnä remonttikuvia. Samaan aikaan ei tee tippaakaan mieli kirjoittaa niistä mitään. Tai tekee vähän, mutta sitten tulee se ahdistus siitä kun katson ympärilleni ja joka nurkassa on tekemättömiä asioita ja keskeneräisiä juttuja. Monena iltana olenkin sitten blogin kirjoittamisen sijaan tarttunut hiomakoneeseen, maalitelaan, sorkkarautaan tai muuhun sellaiseen... Te tiedätte! Turnausväsymystä lisännee se, että asumme vain osassa asuntoa ja loppuosa on käyttämättömänä (eli suomeksi kesken). Keittiön tasot pitäisi saapua huomenna. Hurraa! Alkoi nimittäin juuri kolmas viikko ilman keittiöstä tulevaa vettä. Kaiken päälle viime viikon lopulla remonttimies avasi loput kuistin rakenteista - ja kappas - oli tullut ilmeisen kiire kuivatusfirmalle kun oli jätetty tämä "rakenteiden kuivaus" puolitiehen. Onnea on kuivatusfirmaa tarkempi timpuri, joka viitsi nähdä vaivaa vähän enemmän, jotta pääsi avaamaan talon niin pitkälle, että kuistilta näkyy parhaillaan jo maata. Syy veden sisääntuloon ei lisäksi ollutkaan se, jota kuivausfirma epäili... Se oli jotakin ihan muuta. Onneksi sekin nyt selvisi. On luojan lykky, ettemme ottaneet tuota firmaa uudelleenrakennustöihin vahinkojen osalta, sillä vuoto olisi jatkunut ja vuoden päästä olisimme jälleen ihmetelleet miksi laudat kastuvat. Ja hienoa on tietysti se, että yläkerran kuivaus ja muu hoitui kaikinpuolin hyvin. Että löytyy sitä hyvääkin, jos oikein etsii. 

Remontin keskellä asumisessa ehkä kuitenkin raastavinta on se, että mikään tavara ei ole omalla paikallaan. Saan tuhottomasti harmaita hiuksia siitä, että kaivan aamuisin vaatteet jätesäkistä, etsin esineitä matkalaukuista ja pyyhin joka päivä pölyjä (joka tuntuu muuten joka ilta aivan yhtä turhalta..). Suurin osa tavaroista on varastoituna ja lähes joka päivä tulee vastaan joku asia, jota olisin tarvinnut, mutta joka on jossakin laatikossa pakattuna - ja tietysti juuri niissä laatikoissa jotka eivät ole varastoituna tänne kotiin. Aavistuksen (paljon) on alkanut ärsyttämään myös se, että joka päivä hiuksista löytyy paakkuntunutta laastia tai maalia. Että sellaista. Todellista glamouria, vai miten sen nyt sanoisi :D. NOT!

Tällä viikolla olisi kuitenkin ajatus vähän valottaa teille mm. keittiön valintaa ja sen lopullista suunnitelmaa. On helpompi aloittaa siitä, koska suunnitelmat ja havainnekuvat antavat hyvän pohjan tilan hahmottamiselle ennen kuin päästään lopputuloksen kuvien kimppuun. Eikä lopputulos ole tosiaan vielä täysin valmiskaan... Että sitä ennen onkin kiva kurkata vähän niitä suunnitelmia. Lisäksi ajatus olisi valottaa hiukan yläkerran aulan tilannetta ja mahdollisesti tällä viikolla ääneen pääsee myös mies. Kyllä vain - pitkästä aikaa myös Pekka istahtaa näppäimistön äärelle. Sieltä suunnalta on tulossa vähän työkalujen testausta ja arvioita käytetyistä välineistä. 

Tähän postaukseen en sitten jotenkaan löytänyt mitään järkeviä kuvia. Näillä instan kukkakuvilla siis mennään. Huomaaan muuten, että kuvaan tässä kaiken keskellä nykyään ihan todella paljon kukkia. Ehkä hyvä niin, pieniä arjen kaunistajia <3

Mainiota viikkoa teille kaikille! Ja kiitos kun olette siellä vaikka täällä onkin välillä vähän hiljaista <3
Jutta

 1. Tsemppiä hirveästi! Voin kuvitella, miten tuollainen "mikään ei ole paikallaan" mahtaa syödä naista.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä! Ootte kyllä tehnyt hirmuisen duunin, joten hatunnosto siitä :)

  VastaaPoista
 3. Omasta rempasta on sen verran vähän aikaa, ettei ole päässyt realiteetit unohtumaan..Siinä vastasyntyneen ja 7veen kanssa keskellä remonttia eläneenä tuskastui loppupuolella monet kerrat. Pöly, sekasotku ja ahtaus vain pahensi tilannetta ja bloggailu jäi hyvin vähälle! Tsemppiä kovasti <3

  VastaaPoista
 4. Itse en pystyisi elämään tuon keskellä. Mulla leviäisi pää totaalisesti. Se leviää jo nyt vaikka en käy kuin raksapölyn keskellä lapioimassa sitä pölyä jätesäkkikaupalla roskalavalle. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Remontti on rankkaa kun siin asutaan kaiken keskellä. Uuden rakentaminen on myös oma savottansa - hieman eritavalla. Tsemppiä hirveesti loppuremppaan ja lopussa kiitos kun näkee lopputuloksen :)

  VastaaPoista
 6. Kovasti jaksamista sinne remontin keskelle! <3 Sekä remonttia että uuden rakentamista olen omalla kärsimättömällä luonteellani testannut ja molemmissa se väsymys on jossain vaiheessa tullut vastaan ja sehän on vaan ihan sallittua! Lopputuloksen kun pitää mielessä, niin kyllä se sitten viimein palkitsee!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä hurjasti! Voin vaan kuvitella, että välillä ahdistus rempan ja asumisen suhteen iskee! Mutta takuulla olette saaneet jo paljon aikaan ja lopputulos palkitsee<3

  VastaaPoista
 8. Voi kuule Jutta, elän täysin samaa aikaa.. 80 neliöinen rivitalo kolmio josta vielä pariviikkoa takaperin yläkerrassa ollut mitään muuta kuin paljasta betonia. Ilman keittiötä olen elänyt nyt joulukuusta lähtien ja ruoka on ollut ainostaan sellaista mitä mikrossa pystyy lämmittämään.
  Ja tuo vaatteiden tms etsiminen... I feel u :D

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets