Top Message

www.oblik.fi

MINÄ TUOTESUUNNITTELIJANA + ARVONTA

Nyt olen niin innoissani, etten meinaa pysyä paikoillani lainkaan. Jotkut teistä saattavatkin muistaa, että aloitin aikuisiällä uuden alan opinnot ja näillä näkymin 2017 keväällä minusta valmistuu Muotoilija. Opinnot ovat jo hyvällä mallilla ja niiden myötä olen saanut olla mukana aika hienoissa jutuissa tässä puolentoista vuoden aikana. Aikuisena opiskelu ei olekaan enää niin helppoa, kuin se joskus nuorempana oli. Elämänkokemuksesta ja työelämän tuntemuksesta on tietysti iloa ja hyötyä opintojen suhteen, mutta ajan löytäminen kaikkeen tuntuu välillä olevan todella haastavaa. Ei silloin aikanaan ollut lasta, perhettä, omaa asuntoa, tavallisia arkirutiineita tai yhtikäs mitään, mikä olisi ollut prioriteettilistalla näin korkealla paikalla. Silloin opiskelu oli ykkösjuttu ja nyt (vaikka opiskelu tärkeää ja ihanaa onkin) kuitenkin aikaa ja läsnäoloa tulisi jakaa paljon muillekin elämän osa-alueille. Mutta silti - olen niin onnellinen, että uskalsin lähteä tähän ja ottaa uudet haasteet vastaan kun siltä alkoi vahvasti tuntumaan. 

Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen..... Viime syksyä tutustuin aika huikeaan naiseen Habitaressa, nimittäin Saintexin toimitusjohtaja Susanna Blomqvistiin. Susanna luotsaa pitkän historian omaavaa yritystä isänsä jalanjäljissä ja toimii vahvana puolestapuhujana suomalaiselle työlle. Tästä Saintex onkin itsessään jo oivallinen esimerkki - tehdas on edelleen Suomessa, vaikka toisinaan hintakilpailu onkin ollut suurta. Arvostan! 

Syksyn aikana sovittiinkin jo Susannan kanssa muutaman sähköpostin jälkeen tapaaminen tehtaalle ja istuttiin yhdessä pöydän ääreen pohtimaan miten yrityksen LifeSaver Helsinki -konseptia voisi monipuolistaa ja laajentaa. En oikein ollut uskoa tuota joulukuista päivää kun sopimus oli viimein pöydälläni ja pyörät lähtivät rullaamaan entisestään eteenpäin. Minä ihan oikeasti teen nyt sitä, mistä olen unelmoinut! Nipistäkää minua ;)

LifeSaver -konsepti tuotiin kuluttajamarkkinoille viime vuonna ja suunnittelijoina on ollut mm.Saana ja Olli sekä Paola Suhonen. Nyt olisi tarkoitus suunnitella uusia kuoseja, jotka sopivat joko nykyisiin tuotteisiin tai ideoida täysin uusia tuotteita nykyisiin tuoteperheisiin. Lisäksi olen saanut työkseni ideoida nahasta tuotteita, jotka olisivat tarkoitettu kotiin tai matkalla mukanapidettäväksi. Sanoinko jo, että olen innoissani! :D

Päässäni on jo miljoona ideaa, mutta ennen kuin vien niitä eteenpäin - toivoisin myös teiltä hieman apuja. Olen ottanut suunnittelun lähtökohdaksi käyttäjät, joten nyt sinulla olisi ihan huikea tilaisuus voittaa alla olevan kuvan tuotesetti itsellesi vastaamalla lyhyeen kyselyyni. Vastaaminen ei kestä pitkään, mutta siitä olisi minulle ihan valtava apu! Pääset kyselyyn tästä linkistä.

Palkintosettiin kuuluu: lehtikotelo, kello, paperikyniä, 2x kynäpurkki, kodin kansio ja A4 kokoinen kirjoitusalusta (jonka voi muuten ripustaa myös seinälle)

Olisi mahtavaa, jos mahdollisimman moni kävisi osallistumassa tähän, jotta saan jatkaa tätä projektia monta ajatusta ja mielipidettä rikkaampana. Ja kaikkien vastanneiden keskenhän tosiaan arvotaan kuvassa näkyvä tuotesetti, joten täytäthän myös sähköpostiosoitteesi kyselyyn. Tietoja ei luovuteta kenellekään ulkopuoliselle, vaan jäävät minun tietooni. Voitosta ilmoitan sähköpostitse ja tuotteet postitetaan suoraan voittajalle. Arvonta alkaa NYT ja päättyy sunnuntaina 21.2.2016 klo 24. 

Huih! Jännittää, mutta tosi hyvällä tavalla ;)

Kiinnostaisiko teitä muuten seurata tätä suunnitteluprosessia myöhemminkin? Tuoteideointia, luonnoksia, prototyyppejä jne? Yrityksen nykyiseen tuotevalioimaan pääset muuten tutustumaan tästä.

Jutta

 1. Vau! Aivan mahtava tilaisuus! Itse vain unelmoin tuollaisista mahdollisuuksista muinoin muotoilun opiskelujeni aikaan. Ei voi kuin taputtaa sua olalle ja olla puolestasi onnellinen :)

  VastaaPoista
 2. WAU! Sä oot kyllä ihme nainen! Ja ehdottomasti ansainnut tämän upean mahdollisuuden ♥ P.S. Kyselyyn vastattu :)

  VastaaPoista
 3. Tosi upea juttu, onnea! Itse sain ensimmäiset lapset niin nuorena, että olin amk-opintojen aikaan jo kahden lapsen äiti (lukiossakin jo yhden). On totta ettei pystynyt läheskään niin paljon paneutumaan vain kouluun kuin suurin osa muista opiskelijoista, mutta jotenkin siitäkin ajasta selvittiin. Nyt minullakin on alkamassa pitkän tauon jälkeen taas vähän opiskelu, ja olen kyllä myös tosi innoissani :-)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, hyvä sinä! Täytyy käydä vastaamassa kyselyysi ihan vain sen takia että itsekin lähdin muotoilualaa aikuisena opiskelemaan. Minulla oli kaksi lasta mutta vein koulun kunnialla loppuun. Edelleen kyllä haen muotoilija-minääni, huomasin koulun jälkeen etten ehkä omaakaan tarpeeksi kunnianhimoa ja yrittäjähenkeä alalle. Ehkä keksin jotain muuta luovaa jossain vaiheessa...siihen asti harrastellaan ja hankitaan leipä toisin :D

  VastaaPoista
 5. This girl is on fire!

  Sinä, upea nainen! Aivan mieletöntä, että olet päässyt tähän pisteeseen! Ja mieti mitä on vielä tulossa? <3

  Sky is the limit!

  VastaaPoista
 6. Aivan kerrassaan mahtavaa. Wau, Wau ja vielä kerran Wau. Susta kuullaan vielä ja paljon! Vastaan pikimmiten kyselyysi.

  VastaaPoista
 7. Todella upeaa ja hienoa Jutta! Kuulostaa mahtavalta yhteistyöyritykseltä, mäkin arvostan kotimaisuutta potenssiin sata. Onnea ja menestystä tuleviin projekteihin!

  VastaaPoista
 8. HennaJenniina
  Vastasin kyselyyn, onnea sinulle oikein paljon.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon! Tosi huikee juttu ja olet paikkasi ansainnut <3

  VastaaPoista
 10. Onnea kovasti ja tosi huippu juttu!!! Ihanaa kun saat tehä sitä mistä tykkäät:) ja missä taitosi tulee parhaiten esille :).

  VastaaPoista
 11. Wau Jutta!!!!! Onnea. Minä täällä puhkun onnesta puolestasi!!!! Upeeta, mahtavaa <3!

  VastaaPoista
 12. Siis niin upea juttu ja todellakin olet tuon paikan ansainnut. Uskon, että tulet pätrjäämään tällä tiellä ja hyvin! Sulla on niin valtavasti silmää ja omaa näkemystä. Onnea vielä kerran <3 ja ehdottomasti haluan seurata projektin etenemistä :)

  VastaaPoista
 13. Onnea Jutta, kuulostaa niin sinun näköiseltä jutulta. Yritys on tehnyt hyvän rekryn valitsessaan sinut joukkoihinsa. Itse olen myös aikuisiässä valmistunut sisustusarkkitehti/kalustemuotoilijaksi. Omien unelmien eteen kannattaa pyristellä ja jonain päivänä huomaa, että hei mä saan tehdä juurikin sitä työrä mistä olen aina haaveillut. On ihanaa kun on koko elämä aikaa oppia, sillä koskaan ei (onneksi) tule valmiiksi. Itse olen kokenut aikuisena opiskelun todella innostavana.

  Ihan superhienoa :)

  VastaaPoista
 14. Vau niin mahtavaa, olen niin iloinen että olet saanut tämän tilaisuuden. Tiedän että sinusta kuullaan ja paljon vielä suunnittelijana. Rohkea upea sinä <3

  VastaaPoista
 15. Upea tilaisuus! Onnea! Arvostan todellakin, että olet jaksanut lähteä opintojen pariin aikuisiällä. Omia unelmia kohti kannattaa kulkea :)

  VastaaPoista
 16. Isot onnittelut! <3 Upeaa, että pääset toteuttamaan unelmaasi! Luvassa on varmasti jotain upeaa!
  Ja opiskelu aikuisiällä on kyllä tosiaan aivan eri asia kuin nuoruudessa, joilloin ei ollut perhettä ja muita vastuita kannettavana. Minulla meni di:n tutkinnon suorittamisessa viitisen vuotta, kahden lapsen ja työn ohella pääasiallisesti etänä se oli välillä aikamoista urakointia ja paljon joutui tekemään kompromisseja erityisesti opiskelussa ja jättämään monia mielenkiintoisia juttuja väliin. Ilman perheen ja erityisesti miehen tukea ei opiskelusta kyllä olisi tullut mitään, mutta kun urakka jouluna viimein oli ohi, kyllä sitä aika ylpeä sai itsestään olla! Ja olen ehdottomasti samaa mieltä, että opiskelu kyllä kannattaa missä vaiheessa elämää tahansa ja haasteet on aina voitettavissa!

  VastaaPoista
 17. Sinä ehdit kyllä joka paikkaan! Vastasin :)

  VastaaPoista
 18. Mahtava juttu Jutta!! Onnea :)
  www.bykaisla.com

  VastaaPoista
 19. Mahtavaa ja todellakin kiinnostaa. Vastattu.

  VastaaPoista
 20. Mahtava juttu! Olet juuri oikea ihminen tuohon hommaan!
  Vastasin tietysti :)
  -Aikku

  VastaaPoista
 21. Siis aivan mieletöntä, onnea Jutta!! Todella iloinen ja onnellinen puolestasi, nainen paikallaan! Ja toki täältäkin tulee vastaus kyselyysi. :-)

  Maiju

  VastaaPoista
 22. SIISTIÄ. olen vähän kade, tänä vuonna minun pitäisi valmistua muotoilijaksi samaisesta koulusta ja työnhaku on edessä ! paljon onnea sinulle :) ihan mieletöntä, että olet saanut noin hyvin jalat oven väliin !

  http://pikidesign.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 23. Hieno saavutus! ja kyllä kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 24. ⭐️ Siis niin SuperMahtisOnnittelut.⭐️
  Oot sä ihan huippu nainen. Uskallat tavoitella unelmiasi ja olet löytänyt sen oman jutun.
  Arvostan todella rohkeuttasi.
  Taidan ottaa sinusta mallia ja lähden taas syksyllä jälleen koulun penkille, kaipaan lisäkoulutusta saadakseni reilua kilpailuetua valitsemallani alalla täällä Savon sydämessä.

  VastaaPoista
 25. Ihana juttu ja onnittelut. Salli.moilanen36@gmail.com kyselyyn vastattu

  VastaaPoista
 26. Kiitos ihan kaikille tsempeistä ja kannustuksesta. Ja tietty myös siitä, että teitä on jo hurja määrä vastaillut kyselyyn. Ootte ihania <3

  VastaaPoista
 27. Airiina
  Onnea oikein paljon minultakin! Vastasin kyselyyn.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 28. Peppinen
  Vastattu on ja onnittelut.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 29. Voin vain kuvitella kuinka mukavaa olisi saada kutsu suunnittelijaksi, onnitteluni sinulle!
  Vastasin kyselyyn.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets