Top Message

www.oblik.fi

LAPSIPERHEEN SOHVAVALINTA

Se oli ensimmäisen kerran Habitaressa 2015, kun törmäsin uudistuneeseen Hakolaan. Jo tuolloin mieleeni jäi yrityksen mielettömän tyylikäs visuaalinen ilme ja koko messujen kaunein osasto (lue juttu tästä).  Syyskuusta lähtien mietin, että kun joskus tulee se aika, että hankimme uuteen kotiimme sohvaa, tulen pitämään heidät ehdottomasti mielessä. Näin myös kävi. Ihan yksiselitteistä ja kovin helppoa valinta ei kuitenkaan ollut, vaan pohdimme toki muitakin vaihtoehtoja pitkän aikaa. Lopulta mielessämme oli neljä suosikkia, joita kävimme katsomassa ja testaamassa eräänä iltana Pekan kanssa. Vielä kotiin palattuammekin pohdimme ja vertailimme eri valmistajien malleja ja kangasvaihtoehtoja.

Edellisen kotimme sohva oli itsetehty daybed. Se palveli meitä täydellisesti ja sopi sen asunnon tyyliin aivan kuin nenä päähän. Leposohva oli kuitenkin turhan massiivinen tänne uuteen olohuoneeseemme, joten päätimme, että mikäli uusi asukas on siitä kiinnostunut, neuvottelemme sen kauppaan kuulumisesta. Ja arvatenkin se oli yksi sellainen kaluste, jonka uudet asukkaat halusivat kauppaan kuuluvan. Sohva sai siis jäädä sille tehtyyn paikkaan ja me jäimme pohtimaan uuden hankintaa. 

Ensialkuun toivelistalla oli nahkasohva. Mutta mitä enemmän aikaa kului, sitä epäsopivammalta se alkoi tuntumaan. Nahkasohva olisi toki ollut tässä koirataloudessa varmasti todella käytännöllinen, mutta jotenkin materiaali niin suurena pintana alkoi arvelluttamaan. Päätimme jatkaa etsintöjä ja palasimme yhä uudelleen Hakolan malliston selailuun. Tilasin sitten vuodenvaihteen paikkeilla kangasnäytteitä Cosy-sohvasta (kuvassa alla) ja mallailin niitä tänne seinien ja lattian rinnalle. Ei oikein vieläkään tuntunut ihan täydelliseltä.... Käydessämme katsomassa Kodin 1 tavaratalossa Hakolan mallisohvia, jäi meitä kumpaakin ihastuttamaan eräässä toisessa mallissa ollut kangas ja sen sävy. Päätimmekin lopulta kysyä josko Cosy -sohvan saisi eri verhoilulla. Ja sehän onnistui. Tietysti! 


Miksi sitten lopulta päädyimme tähän sohvaan?
+ vesipestävät päälliset (kestää konepesun!)
+ kokonaan irroitettavissa oleva verhoilu
+ siro muotoilu
+ 67.000 martindale (siis äärettömän hyvä kankaan kestävyys)
+ sopivat mittasuhteet olohuoneeseemme (Oikeasti olisin itse toivonut pienempää kolmen istuttavaa mallia, mutta perheen miesväen painostuksesta valinta osui suurempaan malliin, jossa on koko perheen mukava löhöillä.... Nyt jälkikäteen ajateltuna mietin, että onneksi kuuntelin heitä!)
+ kotimaisuus (sekä suunnittelu, että valmistus!)
+ mahdollisuus tilata joskus uudet päälliset, jos vaihtelun vuoksi (tai muusta pakottavasta syystä) niitä haluaa vaihtaa
+ ajattomuus
+ mainio hinta-laatusuhde
+ sohvan suunnitellut Annaleena Hämäläinen (kollaasissa alin kuva) sai meidät vakuuttuneeksi kyseisen sohvan soveltuvuudesta lapsi- ja koiraperheeseen. On kuulema arjessa testattu ja hyväksi todettu. Etenkin nyt loska-aikana ylistän koneessa pestäviä päällisiä maasta taivaisiin. Myös edellisessä sohvassamme oli irtopäällinen, jota ilman emme olisi tulleet toimeen. 

Ja siis tässä vain muutamia syitä mainitakseni. Asiakaspalvelu on ollut lisäksi todella ystävällistä aina kangasnäytteiden tilaamisesta alkaen. Toimitusaika sohvallemme on muutaman viikon ja se saapuukin sopivasti silloin kun koko alakerran pitäisi olla täysin valmis (ei sisustuksen, vaan remontin osalta). Vielä tässä vaiheessa ei tänne kannattaisi edes sohvaa sisälle kantaa, kun roskaa tulee vielä melko paljon. Eli hetken vielä pitäisi malttaa :). Kerron ehdottomasti lisää sohvasta kun se aikanaan saapuu ja olemme päässeet sitä testailemaan omassa arkikäytössämme. 

Onko Hakola sinulle entuudestaan tuttu? Jos ei, suosittelen vilpittömästi tutustumaan tähän upeaan yritykseen ja sen tarinaan. Arvostan tuota Jurvalaista sinnikkyyttä ja rohkeutta suuresti!

Jutta

Kaikki kuvat: Hakola

 1. Tänään juuri kaipasin kokonaan konepestävää sohvan verhousta. Päälliset sain pestyä, mutta painehuuhtelulaite alkoi kesken rungon pesun pitämään putoa ääntä ja alkoipa tuo haistakin vähän palaneelle. Äkkiä johto pois seinästä ja homma seis huomiseen, kunnes mies on tutkimassa laitetta.

  Tuo Hakola täytyy kyllä pitää mielessä, kun näiden nykyisten sohvien elinkaari päättyy (aivan pian).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut yksi sohva, jossa oli kiinteä runkoverhous ja täytyy sanoa, että kun pesi istuin- ja selkänojatyynyjä muutaman kerran niin kiintoverhous alkoi näyttämään aika erilaiselta jo muutaman pesun jälkeen. Vaalea verhoilu kun oli kyseessä niin en saanut ainakaan minä sitä rumgon verhousta millään aineilla "yhtä puhtaaksi". Tässä perheessä pidän siis ehdottomana kokonaan irroitettavaa päällistä, kun nuo koiratkin tykkäävät nuohota sohvan vierustaa ;)

   Poista
 2. Olen itsekin löytänyt hakolan jo jonkin aikaa sitten ja haaveilen juurikin tuosta cozy sohvasta, aivan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi, että näyttää hyvälle - se myös tuntuu siltä. Tykkään kyllä kovasti minäkin :)

   Poista
 3. Sama sohva ostoslistalla, kunhan budjetti toipuu rakentamisesta :D hyvä valinta siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä ei kuitenkaan nouse hinnassaan ihan pilviin. Joten toivottavasti pääsee ostoskoriin pian ;)

   Poista
 4. Taisin Hakolan tuotteisiin törmätä ensi kertaa viime vuoden elokuussa lukiessani Kaisan blogia, kun saivat kotiinsa upean Woody pöydän. Ihastuin kovin siihen pöytää ja oitis tutustuin Hakolan muihinkin tuotteisiin. Habitaressa sitten pääsin melkein samantien ihastelemaan Woodya livenä ja muitakin Hakolan tuotteita. Kun on uuden sohvan aika, niin meille tulee myös Hakolan Cosy. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pöytä onkin kyllä todella kaunis! Uskon, että Hakolasta on kasvamassa uuden luovan johtajansa avulla yksi suosituimmista kotimaisista kalustevalmistajista. On nimittäin nämä uudetkin kalusteuutuudet ihan tosi kauniita ja tyylikkäitä :)

   Poista
 5. Päätyisin mahdollisesti itsekin kyseiseen malliin, mikäli olisin nyt sohvaa vaihtamassa. No, itse asiassa vaihto on ollutkin mielessä, mut miehelle en oo vielä uskaltanut vihjata.. jokin linjakkaampi malli kehiin kiitos! Hakola on ollut kivasti tapetilla viime aikoina, kaikki plussat kotimaisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei muutakuin pikkuhiljaa vihjailet niin ehkä sitten jossain vaiheessa ajatus kypsyy hänessäkin ;).

   Poista
 6. Meilläkin sohvan hankinta edessä, muutama kuukausi tässä oltu jo ilman sohvaa kun ei osaa päättää :) Tulee tosta sohvasta mieleen ikean uus Norsborg-sohva. Halvempi on tietysti ikean sohva mut kestävyydestä ei osaa sanoa mitään kun kokemusta ei oo vielä kenelläkään. Siksipä halvasta hinnasta huolimatta en oo vielä sitä ostanut. Koska mitä hyötyä halvasta hinnasta jos se on rikki jo vuoden päästä. Menee siis harkintaa tää teidän sohva kolmen istuttavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa tuohon sanoa kestävyydestä. Ja just niin - mitä hyötyä, jos ei kestä. Rungossa ainakin näyttää olevan eroa (lastulevy vs täyspuu) ja kankaasta en osaa sanoa kuinka kestävä on (ei oltu ilmoitettu). Ikeasta löytyy kyllä oikeasti ihan kestäviäkin sohvia, mutta on siellä joukossa niitä vähemmän kestäviäkin. Niinkuin varmasti jokaisella yrityksellä tuotteissaan.

   Onneksi hakolakaan ei kuitenkaan ole se kaikista kallein, vaan mielestäni ihan sopuhintainen kotimaiseksi kalusteeksi :)

   Poista
 7. Juurikin näistä syistä kyseinen sohva on myös meidän valinta <3 toivottavasti olis pian jo meidän :) hieman vielä puntaroin Hakolan toista sohvaa, mutta tässä lapsiperheen edut on kyllä niin puoleensa vetävät. Näytepalojen perusteella sävytkin on aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta ;) <3

   Ja meillä kun koirat "rapsuttaa itseään"/nuohoaa tuota sohvan vierusta, niin oli ehdoton edellytys, että rungonkin verhous on pestävä. Monesti onkin vain nuo tyynyjen päälliset irroitettavia.

   Poista
 8. Juttelin Tukholman messuilla pitkät pätkät Annaleenan kanssa. Ihan mahtavaa, kun jotkut tekevät niin sydämellä työtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä! Habitaressa pikaisesti tapasin, ja nyt sähköpostia lähetellyt hänen kanssaan. Siinä on nainen paikallaan!

   Poista
 9. Tosi kivalta näyttää! Voisiko muuten kertoa millä kankaalla teidän sohva on verhoiltu? Minullakin on Hakolan sohva harkinnassa ja pähkäilen parhaillaan eri kangasnäytteiden välillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Florist, sävy 154. Ja toimii tosi hyvin meillä harmaan lattian kaverina. Perus Cosy kankaat olisi muuten käynyt hyvin, mutta harmaa lattia asetti vähän vaatimuksia kankaan "lämpöasteelle" :)

   Poista
 10. Ollaan mietitty myös cosy-sohvaa. Lähin koeistumispaikka on päivän ajomatkan päässä joten mietityttää tietyt seikat. Voiko sohvassa istua ryhdikkäästi, vai painuuko tyynyt kasaan nojatessa. Toiveenamme olisi että sohvalla voisi istua ryhdikkäästi ja löhötä. Liekö mahdoton yhtälö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sohva on nimenomaan enemmän ryhdikkäs... Löhöämiseen taas Hakolalta löytyy uusi malli Lazy, jota ei vielä silloin ollutkaan kun me tämän valitsimme. Kyllä kuitenkin meillä tässä myös makoillaan ja löhöillään, lisäsyvyys ei tosin olisi pahitteeksi nyt jälkikäteen mietittynä (mitä Lazy -malli tarjoaa).

   Poista

 

Newsletter

Widgets