Top Message

www.oblik.fi

TÄMÄN HETKEN SISUSTUSTRENDIT

Avotakka julkaisi Tyyliopas -teemanumeron lokakuun lopussa ja olen nyt kahlaillut sitä läpi useampaan otteeseen. Minusta ajatus tyylioppaasta on kerrassaan mainio ja toteutuksesta tulee antaa plussaa. Lehti kokoaa yhteen tällä hetkellä vaikuttavia tyylisuuntia, värejä ja kuumia nimiä. Halusin koota tähän tekstiin trendejä, jotka mielestäni nousivat hyvin esille tästä teemanumerosta. Jokaiseen kohtaan olen myös kirjannut omat ajatukseni asiasta. 

Keittiö
Keittiö on jo pitkään rakennettu osaksi oleskelutiloja. Tämä trendi näkyisi jatkuvan ja keittiössä vietetään edellenkin paljon aikaa koko perheen kanssa. Kokonaisuus suunnitellaankin usein seurusteluun ja oleiluun sopivaksi. Kuuminta tällä hetkellä on mattapintaiset vetimettömät kalusteovet.

// Itse odottelen jo sitä aikaa kun keittiö olisi jälleen keittiö. Avokeittiössä on toki hurjasti hyviä puolia ja se on meilläkin toiminut arjessa loistavasti isossa yhteneväisesä tilassa. Tästä huolimatta jotenkin on sellainen olo, että erillinen keittiö antaa enemmän mahdollisuuksia leikitellä tilassa kaapistoilla ja niiden tyylillä. Avokeittiössä kun tulee ottaa huomioon myös oleskelutilojen sisustus ja se, että kaikki tiskaamattomat astiat näkyvät jatkuvasti myös muihin tiloihin. Mielipiteeseeni saattaa vaikuttaa myös se, että uuden kodin keittiö on tosiaankin erillinen huone, eikä siis ole osana mitään muuta tilaa. Peukutan puuterisävyisille kodinkoneille ja kaapistoille.


Olohuone
Olohuoneista halutaan tehdä entistä persoonallisempia. "Massakalusteet" ovat jäämässä taakse ja oleskelutiloihin rakennetaankin vahvaa omaa identiteettiä. Kokovalkoisen sisustuksen aikakausi on hiipumassa ja viherkasvit ovat isona osana sisustusta. Kestävän kehityksen materiaalit kasvattaa suosiotaan.

// Aivan mahtavaa! Lisää värejä, omaa kädenjälkeä ja erilaisuutta. Siinä on kaikki avaimet mielenkiintoisiin ja omannäköisiin koteihin. Ei enää kokovalkoista - sille liputan ehkä vieläkin enemmän! Pieni hurraa huuto näille vallalla oleville trendeille. 

Makuuhuone
Sängynpääty tekee paluun! Pinnalla ovat erityisesti pehmustetut kankaiset versiot. Kliinisyys on poistunut ja tilalle on tullut rosoa ja ryppyä. Ajan henki ylistää yksinkertaisuutta ja yleisesti värimaailma tummenee tässäkin kodin tilassa. Ruusukuviot tulevat jälleen muotiin.

// Sängynpäädyille en osaa vielä lämmetä. Sekin aika varmasti koittaa vielä! Ruusukuviot petivaatteissa ja tekstiileissä pelottaa, enkä ehkä koe sitä omimmaksi tyylisuunnakseni. Toivon edelleen selkeyttä makuutiloissa ja pehmeiden värien käyttöä. Tiesitkö muuten, että tutkimusten mukaan sinisessä makuuhuoneessa on todettu olevan levollisimmat ja pisimmät yöunet? Lyhyimmät ja huonolaatuisimmat unet taas on tutkittu nukuttavan violetissa makuutilassa. Ken tietää pitääkö tutkimustulos paikkansa, mutta tuohon on hyvin helppo uskoa!

Kylpytilat
Viherbuumi leviää myös kylpytiloihin ja kylpyhuoneet ovat muuttumassa luontevaksi osaksi kodin muuta sisustusta. Muotolaatat ovat suosittuja ja syksyn trendivärinä on myös kylpyhuoneissa vihreä! Kromi on tekemässä uutta tuloaan ja allaskaapit ovat muuttumassa viimeinkin huonekalumaisemmiksi. Valkoisuus tuntuu vanhanaikaiselta ja kiiltävät laatat väistyvät tummien ja sävykkäiden tieltä. Laatoissa matkitaan jopa puupintoja.

// Tykkään valkoisuuden häviämisestä ja kiiltävyyden poistumisesta. Mutta... Pesutilojen sisustus kalustemaiseksi tuntuu vielä vieraalta. Jollakin asteella ymmärrän ja olen asiasta samaa mieltä, mutta taas toisaalta itse näen edelleen kylpyhuoneen olevan selkeästi kylpyhuone. Ajattelen varmasti todella vanhanaikaisesti :D. Maanläheiset ja pehmeät sävyt houkuttelevat myös pesutiloissa ja murrettu värimaailma tuntuu omalta. Puupintojen matkiminen tuntuu erittäin erikoiselta. Olen nähnyt näitä rautakaupoissa ja erilaisilla sivustoilla, mutta itselleni se tuntuu hassulta.

Nämä ovat vain pienen pieni osa lehdestä esillenousseita ajatuksia, joten jo tässä vaiheessa suosittelen hakemaan oman numeron lähimmästä lehtipisteestä! Koko numero on nimittäin täynnä mielenkiintoista asiaa. Jos olisin saanut valita vain yhden sisustuslehden tälle vuodelle ostettavaksi - pitäisin tätä monipuolisimpana ja laajimpana läpileikkauksena tämän hetken tarjonnasta (ja itsehän toki kulutan sisustuslehtiä useita joka kuukausi... :D).

Parhaillaan täällä pohditaan erilaisia pintamateriaaleja ja värejä uuteen kotiin, joten on tullut käytyä läpi jos jonkinmoista tyylisuuntausta ja väriyhdistelmää. Taitava sisustaja osaa koota kaikesta tarjolla olevasta valikoimasta omannäköisensä kokonaisuuden ja tehdä siitä vielä trendikkään näköisen. Taitavan sisustajan koti ei myöskään näytä kahden vuoden päästä auttamattomasti "vanhanaikaiselta" vaan koti on klassisen ja ajattoman oloinen, vaikka samalla pienillä asioilla on tuotu tiloihin freesiä otetta. Tuollaiseksi sisustajaksi minä itse ainakin haluaisin oppia ja pyrkiä.

Tekstin kirjoittamisen jälkeen muuten havahduin käyttäneeni postauksen kuvissa ah niin trendikästä vihreää sekä ryppyistä luonnonläheistä pellavaa. Kaiken kruunaa valotuksen vähentäminen kuvissa. Että näin meihin alitajuntaisesti iskostuu vallalla olevat tyylit ja trendit ;)

Jutta

- -

Translate: Thoughts about trends and the latest issue of Finnish interior design magazine Avotakka. Notice the trend color (green) in my pics today ;) 1. Vielä en ole ehtinyt kyseistä Avotakkaa selailemaan, mutta samoilla linjoilla olen kanssasi. Tosin meillä on avokeittiö, joka taas toimii uudessakin kodissamme tosi hyvin. Tummia sävyjä ja mattapintaa, niistä tykkään ja niitä on valittu myös uuteen kotiin. Rosoa ja persoonallisuutta, jotain omaa. Sellaista meillä tulee aina olemaan, trendeistä huolimatta. Kiva postaus, kiitos Jutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avokeittiö on oikeasti todella hyvä ratkaisu moneen tilaan. Kuten meidän nykyiseen kotiimmekin on. Sitten taas tuntuu hassulta, miten moneen paikkaan se rakennetaan väkisin, vaikkei se koko kotiin edes sopisi. Ihan vain siksi, että nyt "kuuluu" olla avokeittiö. Teille tulee kyllä upea koti, kuten edellinenkin oli. Ja aivan samaa mieltä, omiin mieltymyksiin kannattaa luottaa, olivat ne sitten IN taikka eivät... :)

   Poista
 2. Ups… Avotakka on päässyt unohtumaan sisustuslehtenä aivan kokonaan. Kiitos vinkistä! Täytyy pyytää äitiä lähettämään tänne Saksaan tuo tyylinumero, kun tässä nyt inspiraatiota tarvitaan kovin uuden kodin suunnitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :) No nyt kannattaa antaa lehdelle uusi mahdollisuus tämän numeron myötä! :)

   Poista
 3. Mäkin innostuin tuosta Avotakan numerosta kovasti!

  Keittiöiden kohdalla mä liputtaisin eniten valinnan vapautta. Nyt on nähty suljetut keittiö, avokeittiöt, saarekekeittiöt jne. Parasta kun jokainen osaisi valita itselleen sopivimman mallin eikä mentäisi aina sen mukaan, mikä on vallalla oleva trendi. Ymmärrän pointin erillisestä keittiöstäkin. Mua ärsyttää, kun vedenkeittimen pauhu peittää olohuoneessa kaikki äänet alleen ja silakkapihvit tuoksuu koko asunnossa....

  Ehdottomasti peukku kokovalkoisuudet poistumiselle!

  Kylpyhuoneissa taas odotan kovasti sitä, että peruskylppärin leima poistuisi. Tilan ei välttämättä tarvitse olla lattiasta kattoon laatoitettu, ns. kuivissa tiloissa kalusteet voivat olla jotain muuta kuin sitä perinteistä allaslaatikostoa jne. Rentoutta kylppäreihin lisää, kiitos :)

  Trendeissä tuppaa olemaan niin, että mitä korkeammalla trendin harjalla on just nyt, sitä syvemmällä pohjassa on hetken päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Jokaiselle on jotakin :) Ja erityisesti jokaiseen tilaan sopiva ratkaisu kullekin.

   Kokovalkoisuuden poistuminen. Ah! tuntuu niin hyvälle. Vaikkei siitä ole kovin pitkä aika kun meillä kotonakin oli melko valkoista. Tämä taas johtui pitkälti lattiasta, joka oli valkoinen. Kalusteet sitten olivatkin jotain ihan muuta...

   Nojoo - tossa kylppärijutussa on pointti! Jotenkin vain puulattiaa imitoiva laatta jne tuntuu tosi teennäiseltä. Itsestäni. Mutta mä olenkin toisinaan vähän hitaasti lämpenevä uusille jutuille. Toisinaan taas ihastun johonkin ensisilmäyksellä ;)

   Hah :D Tuo viimeinen on hyvä tunnuslause ;)

   Poista
 4. Hyvä numero todellakin ja paljon asiaa! Tosin näin saadaan trendit muuttumaan, kuten sanoit alitajuntaan jää merkki ja sitä kohden huomaamatta kuljemme :)
  Keittiönä olen keittiö-keittiön kannalla. Kaikki kokkailun jäljet jää toisaalle piiloon, kun käydään syömään ja viettämään iltaa ruokailutilaan, joka meillä on yhteydessä olohuoneeseen. Jää mölyt ja pölyt keittiöön.
  Tosin mökillä on avokeittiö/ tupa, mistä en millään hinnalla luopuisi. Siis se on hyvä, mikä käyttäjälle itselleen sopii.
  Väreistä sen verran, että itse olen hyvin valko-harmaa ihminen. Välillä inspiroidun väreistä ja ne vievät hetkittäin mennessään, mutta kuitenkin AINA palaan valkoisen ja harmaan sävyihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Trendit muuttuvat ja ovat aina muuttuneet. Vaikkain tällä hetkellä tuntuu, että vauhti on aika kova. Jos kysytään millainen oli 70 -luvun sisustus, siihen osataan antaa muutamia tunnuspiirteitä jotka kulkivat läpi aikakauden. Mutta esimerkiksi 2010 luvulla onkin ollut jo ihan hillittömän monta trendiä. Kuka osaa kertoa kahdenkymmenen vuoden kuluttua millainen oli 2010 luvun sisustus ja sen aikakauden tyyli, kun se muuttui joka vuosi? :D

   Valkoinen ja harmaa ovat loistavat perusvärit! Pidän niistä itsekin ja käytän paljon pohjana muulle kodille. Mutta kokovalkoinen sohvista, matoista, tuoleista, ja lattiasta kattoon tuntuu jokseenkin kylmältä. Valkoisellakin pystyy sisustamaan upean kodin - lämpöisen. <3

   Poista
 5. Todella mielenkiintoinen postaus! Kiitos tästä :) Täytyypä mielenkiinnosta napata seuraavalla kauppareissulla lehti mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Kiva jos tästä tuli inspistä. Suosittelen lämpimästi hankkimaan tämän numeron! :)

   Poista
 6. Pitääpä tutustua tuohon numeroon. Hyvin myyty! ;) Varmaa sisustajan kotona taitaa olla vain muutos, joten ei kun vain toimimaan kulloinkin vallitsevan oman mielensä mukaan. Mielen, johon nuo trendit ovelaakin ovelammin vaikuttavat... :D

  Sulle on Jutta haaste: http://mintunmustaa.blogspot.fi/2015/11/unohtuneita-kuvia-kotoa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :D Ei tarkoitus ollut tosin myydä, mutta numero oli sen verran kattava, että se inspiroi minua kirjoittamaan asiasta :)

   Ja juurikin noin - varmaa on vain muutos...

   Ja oi, kiitos haasteesta! Pitää yrittää muistaa kaivaa ne unohtuneet kuvat esille ;))

   Poista
 7. Oi kuulostaa hyvältä!! Paitsi tosiaan puukuvioitu laatta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Ja poislukien juuri tuo laatta (ja vuoden päästä meillä varmaan on sellaista, haha :D).

   Poista
 8. Mäkin innostuin tuosta numerosta! En ole koskaan ollut kokovalkoisten kotien ystävä, joten on ihanaa, kun väriä näkee jo nyt enemmän. Meillä on rintamamiestalo, jossa erillinen keittiö. Se on ollut toimiva ratkaisu meille. On ihanaa, kun olohuoneessa saa makoilla rauhassa sohvalla pitkän päivän jälkeen, eikä keittiön kaaos näy sinne. Odotan mielenkiinnolla millainen teidän uudesta kodista tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ja avokeittiö toimii kyllä loistavasti monessakin tilassa. Onneksi valinnanvaraa on :)

   Mekin täällä odotellaan rempan etenemistä. Joku voisi vain antaa vähän lisätunteja vuorokauteen ;)

   Poista
 9. Oih, täytyypä kurkata se! Valoisaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kurkata! Ja kiitos, mukavaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista
 10. Mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, että aihe kiinnostaa! Ja suosittelen lämpimästi myös tutustumaan itse lehteen. Se oli oikeasti tosi monipuolinen :)

   Poista
 11. Hyviä poimintoja! Samaa mieltä, että tuo oli ihan huippunumero ja todella visuaalisestikin sykähdyttävä. Aivan heti ei olisi suomalaiseksi sisustuslehdeksi ulkonäen perusteella uskonut, hyvällä sanottuna siis, kun oli niin kansainvälisen raikas ja ajassa mukana oleva ilme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten totta, ettei ollut ihan perinteisen suomalaisen lehden oloinen/näköinen. Tosi trendikäs kannen värisävyjä myöden :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets