Top Message

www.oblik.fi

KATTAUSINSPIRAATIO / #IHANAAOLLAKOTONA

Joulunodotus on siitä ihanaa aikaa, että silloin kattaukseen saa oikeasti panostaa. Saisihan sitä muutoinkin, mutta harvemmin tulee somistettua ruokapöytää arkisin oman perheen parissa. Jouluisessa kattauksessa saa leikitellä ja kattaus on usein normaalia runsaampi. 

Sain kutsun kattauskilpailuun lähimpään IKEA tavarataloomme (Raisio) ja tarkoituksena on rakentaa jouluinen/talvinen kattaus neljälle. Kyseessä on siis kilpailu, jossa itseni lisäksi IKEA:n kaksi sisustussuunnittelijaa suunnittelevat ja toteuttavat kukin omanlaisensa ja -näköisensä kokonaisuuden. Asiakkaat saavat näistä toivottavasti uusia ideoita joulupöytään ja tottakai myös äänestää suosikkikattaustaan 12.11. alkaen. Jännittävää ja todella mielenkiintoista!

Suunnittelu onkin usein koko jutussa parasta. Se inspiraation etsiminen ja yksityiskohtien pohtiminen... Nautin! Tarkoituksenani on tehdä pöydästä lempeä ja kutsuva, kuitenkin siten, ettei kokonaisuus tunnu liian täydeltä/runsaalta. Värimaailma on alkanut hahmottumaan murrettujen sävyjen ympärille ja pääväreinä tulenkin käyttämään harmaata, vihreää ja aavistuksen roosaa.

Rakensin inspiroiville kattauskuville oman kansion Pinterestiin. Löydät sen täältä.

Ja millaisilla tuotteilla olisi tarkoitus tuo kutsuva pöytä sitten somistaa ja kattaa? No ainakin näillä alla olevilla selkeälinjaisilla lasiastioilla ja harmaansävyisillä tekstiileillä. Halusin rakentaa ehkä hieman poikkeavan kattauksen värimaailman suhteen, ja sen vuoksi en poiminut lainkaan esimerkiksi joulunpunaista tai kullanväriä mukaan. Siksipä ehkä kutsuisinkin tätä enemmän talviseksi kuin suoraan jouluiseksi.
IVRIG juomalasit / SANNOLIK maljakko / ÅTGÅNG maljakko / HEMSMAK karahvit / SITTNING malliston tekstiilit / SKOJA tarjoilukulhot / BEHAGFULL aterimet / SINNERLIG sarjan kannut

Ensi viikolla se sitten alkaa ja lupaan kyllä kuvailla teille millaisen lopputuloksen sain aikaan. Vielä on muutamia päiviä aikaa hioa viimeisiä yksityiskohtia kuntoon... Jaiks! Tuskin maltan odottaa, että pääsen rakentamaan tätä kokonaisuutta!

Kuinka paljon te suunnittelette joulukattausta ja millainen värimaailma teillä joulupöydässä yleensä nähdään?

Tunnelmallista viikonloppua!
Jutta

- -

Translate: Some ideas to Christmas table setting from IKEA.

 1. Ihanalta näyttää! Jään innolla odottelemaan lopputulosta. Arvaappa, että kuka vastaa Kuopion kattauksesta? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että mä kyllä odotan sun kuvia myös! Kivaa kun sä oot myös mukana <3

   Poista
 2. Kuulostaa tooooodella ihanalta!! Ihana yhteistyö!! <3 <3 kattauksella leikittely on tosi tärkeää tällaiselle silmillään syöjälle.. :) ja kun se ihanan kattauksen kuvailukin on niin ihanaa ettei malttaisi ruveta syömään!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Silmillään syöjälle se on vielä enemmän kuin puoli ruokaa. :)

   Poista
 3. Me vietämme ensimmäistä kertaa joulua omassa kodissa ja en malta odottaa että pääsen tekemään joulukattausta! Luulen että värimaailma tulee olemaan valkoinen höystettynä neulasten vihreällä ja hiukan kultaa, kuparia tai messinkiä tuomaan kimallusta. En ole vielä kauheasti ehtinyt suunnittelemaan, mutta onneksi jouluun on vielä aikaa ja nyt on hyvä kerätä inspiraatiota blogimaailmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on tosiaan aikaa keräillä fiiliskuvia ja inspiraatiota. Joulukattauksen suunnittelu on kyllä ihan parasta puuhaa. Onnea ensimmäisestä joulusta kotosalla, se tuo suunnittelun vieläkin tärkeämmäksi osaksi juhlapyhiä <3

   Poista
 4. Kuulostaapa herkulliselta yhteistyöltä. Täytyykin kipaista Raision Ikeaan hakemaan inpistä näistä kattauksista. Täältä ainakin nousee iso peukku murretuille ja ei-niin-jouluisille väreille. Tuollainen värimaailma on tällä hetkellä just se, mille sytyn.

  Sulle olisi muuten myös haaste blogissani, toivottavasti kerkeät tarttua siihen jossain vaiheessa http://unelmamaja.com/2015/11/07/haastellinen-haaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kipaista!! Ja toivottavasti saat sieltä isosti inspiraatiota :)

   Kiitos haasteesta, täytyy yrittää muistaa (haasteita on jokunen tuolla jonossa...) mutta jossakin vaiheessa varmasti tartun tähän! :)

   Poista
 5. Kuulostaa ihanalta enkä mäkään malta oottaa mitä keksit <3 <3 Mä en tiedä vielä missä ollaan joulu, mutta katsotaan :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa tosi kivalta, ja hyvältä näyttää tähän asti kattaukseen valitsemasi astiat. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset astiat tuovat vähän juhlallisuutta muuten murretunsävyiseen pöytään... Toivottavasti näistä kattauksista saa paljon inspistä ja ideoita omaankin joulupöytään :)

   Poista
 7. Kuulostaa ihanalta, jään myös odottamaan innolla mitä ihanuuksia saat luotua.

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets