Top Message

www.oblik.fi

TUIKKUALUSTAT / DIY LOKAKUU

DIY LOKAKUUN kolmas idea on tuikkualustat. Jatkamme tee-se-itse-ideoiden parissa vielä monta viikkoa ja osa näistä ideoista toteutetaan yhdessä K-Raudan kanssa, jossa toimin itseasiassa vierasbloggaajana koko kuukauden ajan. Minusta ajatus oli veikeä - rautakauppatarvikkeiden käyttö DIY -projekteissa. Kuinka hauskaa ja oikeasti pisti hieman miettimään mitä kaikkea sieltä voikaan löytää erilaisiin kodin tuunausideoihin, kun hieman soveltaa  tuotteiden oikeita käyttötarkoituksia. Näiden projektien tarvikkeita ei siis tarvitse etsiä mistään erikoisliikkeistä, vaan ne on helposti löydettävissä lähimmästä rautakaupasta. Tämä idean tarvikkeet on saatu kotoa löytyneitä puuhelmiä ja kuumaliimaa lukuunottamatta Skanssin K-raudasta, joka onkin itseasiassa meidän lähirautakauppamme.

Ja sitten siihen itse ideaan! Illat pimenevät ja kynttilöitä tulee poltettua melko ahkerasti tällä hetkellä. Tuikuille aina kaipaan jotakin pientä alustaa, jolloin niitä voi ripotella sinne tänne (tai koota mielenkiintoiseksi ryppääksi yhteen paikkaan). Käytän melko usein yksittäisiä kaakeleita, ja ne ovatkin ajaneet asiansa mainiosti. Nyt kuitenkin tuli tarve testata muutamia harmaita sävyjä ja samalla keksinkin sitten maalata pienten saviruukkujen aluslautasia tuikkujen alustoiksi.Ohjeet on jälleen koottu kuviksi, joiden avulla vaiheet on helppo havainnollistaa. 

Tarvitset:
- saviruukkujen aluslautasia (sisäpuolen halkaisija 5cm)
- maalia (mikä tahansa maali käy tarkoitukseen, itse valitsin Tikkurilan Harmony maalia, joka on täysin himmeä) 
- puuhelmiä

Ensin maalasin alustat kahteen kertaan valitsemallani sävyllä. Kuivumisen jälkeen alkoi puuhelmien liimaus, joka oli ehdottomasti eniten sorminäppäryyttä vaativa vaihe (pilttipurkki ei liity tähän mitenkään, mutta sen päällä oli helppo asetella helmiä :)). Ohjeena voi pitää lumilyhdyn rakentamista, sillä samalla tavalla nämä helmet pohjaan pinottiin ja liimattiin. Jälkikäteen mietin olisiko pikaliima ollut tarkoitukseen parempaa, sillä näin olisi välttynyt kuumaliimasta väkisin tulevilta ”ylipursotuksilta”. Toisaalta pikaliima ei anna lainkaan anteeksi aikaa, joka kuluu pienten helmien asettamiseen paikoilleen. Yhteensä arvioisin aikaa kuluneen tähän (ilman maalin kuivumisaikaa) n. 50 minuuttia.

Vielä on pari muuta harmaan sävyä kokeilematta. Niillä aion varmasti maalailla lisää näitä alusia, jolloin sohvapöydälle saa halutessaan runsaan tuikkukokoelman. Savilautasten etuna on muuten palamattomuuden lisäksi se, että ne pinoutuvat kauniisti päällekkäin ja vievät näin kaapista vain vähän tilaa silloin kun ne eivät ole käytössä. 

Nyt vain tunnelmallisia kynttiläiltoja viettämään!

Jutta
- - 

Translate: DIY OCTOBER / I tested couple shades of grey to these DIY candleholders. 

 1. Ompa hauska idea, tulee vähän sellainen Aarikka vaikutteinen fiilis noiden helmien takia :) Ja noilla helmillä saa pelattua eri korkeuksia, voi tehdä matalempaa ja korkeampaa! :) Täytyy ehdottomasti kokeilla, nyt kun joulukin on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Puuhelmet luo kyllä vahvan mielikuvan Aarrikasta :). Ja totta - korkeuseroja on helppo tehdä rivien määrää muuttamalla! Kivoja puuhailuhetkiä sinulle :)

   Poista
 2. Tosi kiva ja juurikin itsellänikin tuli mieleen Aarikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta! Puuhelmet luo vahvoja mielikuvia kyseiseen yritykseen. Mä käyttäisin näitä vähän joka paikkaan tällä hetkellä :D

   Poista
 3. Tosi hauska idea!! Puuhelmet sopii kyllä mihin vain :) ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä sopii :) kivaa sunnuntaita myös sinulle <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets