Top Message

www.oblik.fi

ROIKKUVA AMPPELI VANERISTA / DIY LOKAKUU

DIY ROIKKUVA AMPPELI
DIY LOKAKUUN neljäs idea on roikkuva amppeli vanerista. Tämä idea syntyi ikäänkuin extra-tuotteena erään suuremman projektin ylijääneistä vanerin paloista. Sanoisin, että tämä on parasta hyötykäyttöä materiaalijäämistä, jotka muutoin olisivat päätyneet roskikseen. Amppelin rakentamiseen kului aikaa noin tunti ja valmistuskustannukset olivat erittäin huokeat. Mikäli sinulta ei löydy vanerinpätkiä, tämä on mahdollista toteuttaa myös vaikkapa puurimasta, jota saa parilla eurolla rautakaupoista.
Näin teet sen:
1. Sahaa halutunmittaiset pätkät puusta ja hio reunat sileiksi hienolla hiekkapaperilla.
2. Poraa kunkin palan molempiin päihin reiät porakoneella.
3. Leikkaa trikookuteesta neljä yhtä pitkää pätkää - mieluummin alkuun liian pitkät kuin lyhyet (voit käyttää myös köyttä, paksua lankaa, nahkanarua tvs.).
4. Pujota naru läpi kahdesta reiästä ja tee pohjiin solmu, jatka siten että jokainen nurkka on kiinni.
5. Aseta haluamasi ruukku keskellä olevaan reikään ja nosta ylös, jotta näet mihin kohtaan haluat somia seuraavan solmun.
6. Pujota halutessasi narut suuren puuhelmen läpi.
7. Sido vielä lopuksi puinen rengas koukuksi ylös.

Itse jätin loput narut roikkumaan puurenkaasta, jotta voin myöhemmin säätää tämän avulla korkeutta. Kovin painavaa ruukkua en tähän laittaisi (ainakaan trikookuteella roikkumaan), mutta ajatus on viedä tämä uuteen kotiin ja istuttaa pieneen ruukkuun kaktus.

Vinkki: Trikookuteesta voi myös tehdä hauskoja kuvioita somimalla ja käyttämällä mielikuvitusta.

Ensi viikolla onkin sitten ensimmäisen itsetehdyn kalusteen vuoro (josta nämä vaneritkin jäivät yli). Kannattaa siis olla kuulolla :)

Kivaa sunnuntain iltaa Verkarannasta!
Jutta

- -

Translate: DIY OCTOBER / Hanging planter (made of plywood). 
Next week there is coming some hand-made furniture. Stay tuned!

 

Newsletter

Widgets