Top Message

www.oblik.fi

KAKSIN KAKSIOSSA -BLOGILLE UUSI ILME


Viime viikolla kerroinkin, että olen työstänyt useampaankin blogiin viime aikoina uusia ilmeitä. Tällä kertaa haluan esitellä teille Kaksin Kaksiossa -blogin suunnitelmat!

Olen lähtenyt kaikkiin näihin projekteihin mukaan todella innoissani ja samalla nöyrällä asenteella. En ole ammattilainen (vielä ainakaan) vaan harjoittelen asioita pikkuhiljaa. Parasta treeniä on kuitenkin oikeasti tekeminen, ei vain lukeminen tai luennointi. Tekemällä oppii ja silmä harjaantuu erilaisille uusille asioille. Itse pidän värisuunnittelua yhtenä tärkeimpänä elementtinä uuden ilmeen suunnittelussa. Värikartan luonnostelu onkin ollut itselläni aina ensimmäinen osa ulkoasujen ja logojen tyylisuunnan rakentamisessa.

Lauran sisustuspainotteiselle blogille etsin sopivia sävyjä ja muotoja ensin tarkkailemalla vanhoja tekstejä ja kyselemällä Lauran omia mieltymyksiä. Näiden pohjalta lähti hahmottumaan sininen väri ja tyylin suunta. Sanat, joilla Laura kuvasi itseään ja blogiaan - oli isona inspiraation lähteenä muotojen suunnittelussa. Leikkimielisyys, selkeys, ryhdikkyys, rento ote... Näistä sanoista syntyi vesiväripallot, joita käytin sosiaalisen median painikkeita tehdessäni. Fonttivalinta taas tuki leikkimielisyyttä ja rentoutta. Väripaletti oli alusta alkaen selkeä ja ympyrän muoto toi logolle ryhdikkyyttä.

Samalla Laura uudisti sivujensa pohjaa muutoinkin ja lopputulos on ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Kiitos Lauralle luottamuksesta, oli mahtavaa olla tässä mukana <3

Jutta

- -

Translate: New visual identity to my blog colleague Laura. 1. Kiitos Jutta <3 Täällä erittäin tyytyväinen bloggaaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että olet lopputulokseen tyytyväinen :) Oli kiva tehdä tätä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä oikein hieno ja sininen väri toimii loistavasti Lauran blogissa :)

   Poista
 3. Kivalta näyttää! Näin ammattilaisena (käyttöliittymäsuunnittelijana) blogi-designeissa kiinnitän usein huomiota siihen, että linkkityylejä on käytetty useita erilaisia. Eli vaikka niin että jossain on pinkkiä linkkiä, jossain sinistä, jossain harmaata.. Käyttäjän kannalta olisi selkeämpää, että linkit ovat selkeästi omalla tyylillään ja eroavat muusta (leipä)tekstistä. Toki tätä sääntöä voi sitten rikkoa valikoiden ja isojen otsikkojen kohdalla (jotka ovat ensisijaisesti otsikoita, mutta samalla myös linkkejä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :). Itse en ole käyttöliittymiä toistaiseksi sen enempää suunnitellut ja tässäkin vain tosiaan bannerin ja logon. Ja olen kyllä samaa mieltä siitä linkkien näkyvyydestä. Itsekin siinä välillä olen mokaillut ja huomaamatta jäänyt niitä muokkailematta. Toivottavasti lukuelämys ei niistä ole liikaa kärsinyt. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets