Top Message

www.oblik.fi

YÖPÖYTÄ / DIY LOKAKUU


Moni teistä on saattanut huomata, että vaneri on materiaali, joka ihastuttaa minua erityisen paljon. Tekisin siitä oikeastaan lähes mitä tahansa. Tällä kertaa tästä suosikkimateriaalistani syntyi yöpöytä. Oikeasti tämä on samalla myös prototyyppi kalusteesta, jonka kanssa haluan päästä vielä eteenpäinkin. Ensimmäinen kokeilu on nyt siis valmis ja täytyy sanoa, että tästä tuli upeampi mitä uskalsin toivoakaan. Tämä pöytä ei ehkä varsinaisesti ole se helpoin tee-se-itse-kaluste, mutta halusin silti kokeilla, miten ideani toimisi käytännössä ennen kuin alan kehittelemään sitä eteenpäin ja viilaamaan yksityiskohtia lisää. 

Vinkki teille, jotka haluatte ryhtyä samanmoiseen hommaan, mutta käytössä ei ole tarvittavia koneita ja laitteita! Pöydän mallihan on todella simppeli, ja helpointa sellainen on rakentaa vanerilevyistä, jotka sahautetaan valmiiksi rautakaupassa haluttuun mittaan. Itse halusin testata puusäleikkö ajatusta tässä, mutta tee-se-itse-version saa tehtyä helposti laittamalla säleikön sijaan jaloiksi vaneriset umpilevyt. Näin siis umpijalkojen päälle asetetaan pöytälevy ja puutapeilla saadaan hyllylevy pysymään paikoillaan.

Tätä prototyyppiä on ilo lähteä kehittelemään eteenpäin, vaikkakin nyt on hyvä hetkeksi unohtaa tämä, sillä monesti pieni tauko suunnittelussa tekee vain hyvää. Päässä pyörii jo kokonainen kalustesarja tällä menetelmällä tehtynä ja olen superinnoissani tästä inspiraatiopuuskasta.

Pöydän tekemiseen tarvitset:

Iso iso kiitos koulukaverilleni Tapsalle, joka urhoollisesti avusti makuuhuoneemme kokoisen valtavan sirkkelin käytössä! Yksin en olisi saanut tätä ikinä valmiiksi. Kasauksessa taas täytyy jälleen kiittää rakasta miestäni, joka ei välttämättä ollut ensialkuun kovin innoissaan kuullessaan, että tarvitsen apua kahdentoista jalan kiinnittämiseen käsipelin :D. 

Olen ikionnellinen, että jaksoin saattaa tämän idean loppuun, vaikka usko meinasi loppua pohtiessani jalkojen kiinnitystä.

Jutta

Lue myös aiemmat DIY LOKAKUU juttusarjan tekstit:

--

Translate: My prototype <3.  I´m so proud of myself right now. 
/ Collaboration with K-Rauta /


 1. Sä olet kyllä niin taitava ja tämä on niin hieno! Muista olla ylpeä itsestäsi <3

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja sulla meneillään:) Hieno tuli! Vaneri on kyllä nyt tosi pop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanerista rakentaisin kyllä vaikka koko kodin :D Se on ollut jo pitkään yksi lempimateriaaleistani.

   Poista
 3. Tuijotan tätä vaan silmät sydäminä <3 <3

  VastaaPoista
 4. Sietääkin olla ylpeä, todella upea! ♡

  VastaaPoista
 5. Susta kyllä Jutta huokuu mieletön energia ja inspiraatio! Itse olen tässä koko kesän ja syksyn miettinyt, milloin saisin kaivettua puikot ja langat tai kangasvärit kaapista. Vähän jumissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Toisinaan inspiraatio vaatii aikaa, ja toisella kertaa se taas tulee kuin hyökyaalto, jonka alle jää väistämättä. Ei tästä puuskasta tunnu olevan poispääsyä juuri nyt. Ja hyvä niin :) Tsemppiä sulle, toivottavasti inspis löytää luoksesi taas pian <3

   Poista
 6. Tuo on kyllä upea pöytä! En voi kuin ihastella sun ideoita ja tätäkin toteutusta. <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets