Top Message

www.oblik.fi

SYKSY OLOHUONEESSA

Syksyn tullen kynttilät ovat palanneet pöydille ja tasoille osaksi asetelmia. Niitä on vähän jokapuolella ja joka ilta niitä on myös poltettu ahkerasti. Kaksisydäminen kynttilä on lahja ystävältä ja pienemmät kynttilät lasipurkeissa on Ikeasta. Sieltä olen jo monta vuotta itseasiassa ostanut suurimman osan kynttilöistämme. 

Vaikka vuodenaika on vaihtunut syksyyn, on olohuoneemme ilme hyvin samanlainen kuin kesäisinkin. Kynttilöiden lisäksi eroa ei juuri ole. Tosin juuri nyt huomaan kaipaavani jälleen torkkupeittoja esille. On ihana lämpimien ilmojen jälkeen vetää viltti korville ja nauttia olosta villasukat jalassa. Valossa ja sen sävyssä huomaan muuten isoja eroja näin kesän jälkeen. Yhtäkkiä kaikki tuntuukin niin kovin pehmeältä ja lämpimältä. Suoraa auringonpaistetta ei meille montakaan hetkeä enää näin syksyisin sisään osu, mutta epäsuoraa paistetta kyllä läpi päivän. Mielenkiintoista, miten sekin muuttaa koko kodin tunnelmaa.

Olen erittäin tyytyväinen tekemiimme hankintoihin olohuoneen osalta. Pöytä ihastuttaa edelleen joka päivä ja mattoa parempaa saa hakea. Etenkin nyt taas vilpoisemmilla keleillä on ihana tunne hipsutella tuossa villamaton päällä. Nämä lähtevät mukaamme myöskin uuteen kotiin ja sopivat sinnekin mainiosti - ajattomia valintoja ja myöskin monikäyttöisiä eri tiloissa. Niistä on parhaat kodin hankinnat tehty! Kumpaisetkin on ostettu Sisustuksen Koodista Turusta. Tuolla on ajatus mennä käymään nyt syksyn aikana muuten jälleen, sillä uskon saavani paljon apua ja näkemystä uuden kodin tekstiili- ja tapettivalintojen suhteen.

Olisi kiva kuulla miten teillä olohuone muuttuu kesän jälkeen? 
Tai muuttuuko se ylipäänsä vuodenaikojen mukaan? 
Jutta

 1. Meillä tilat pysyy vuodenajasta riippumatta suht samana. Syksy tuo takkatulen ja kynttilät, niin ja ne ihanat torkkupeitot.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samalla tavoin kuin meillä :)

   Torkkupeitot on ihania, niitä ei voi sitäpaitsi olla koskaan liikaa! Kivaa viikkoa myös sinne :)

   Poista
 2. Täällä tilat pysyy melkein samana, ehkä pientä kalusteiden järjestelyä. Nyt on karsittu tavaraa ja muutama syksyisempi koristetyyny tulee sohvalle. Paljon kynttilöitä ja muutama karvapeitto/ talja lisätään. Lämpöisiä ja murrettuja syksyn värejä. uusi kaappi tulee olohuone/ruokailutilan väliin, joten se tuo pienen muutoksen tilaan ja jos ne verhot sais talveksi ikkunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, paljon kynttilöitä - se on syksyssä just paras juttu! Ja oi oi, uusi kaappi, siellä taitaa mennä koko sisustus uusiksi sen myötä ;) Tai niin meillä ainakin kävisi jos uusi kaluste tulisi kotiin :D

   Kivaa viikkoa sinne!

   Poista
 3. Meillä muuttuu tekstiilit ja matto :) Muuten aika pitkälti pysyy samana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, eli löytyy vaihteluakin! Joskus muistan kun lapsena meillä vaihdettiin joka vuodenaikaan sopivat verhot aina ikkunoihin. En käsitä miten äiti on jaksanut sellaista rumbaa neljä kertaa vuodessa. Itselle tuottaa tuskaa löytää ne ensimmäisetkin verhot ikkunaan :D

   Poista
 4. Niin nättiä <3. Puuhullu tykkää.

  Musta vähän tuntuu, että mitä enemmän vuosia tulee mittariin, sitä laiskemmaksi muutun kaiken muuntelun kanssa. Mutta jos nyt vaikka tyynyt kääntäis toisinpäin :D. Ei vaiskaan. Hortensiat varmaan vaihtuu Peuroihin tai jotain ja siinä se. Tyynyissä siis, ei muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhullu on täälläkin. Tuo sopivasti lämpöä kotiin :)

   Mä taas olen ollut vähän aina tällainen laiska sesonkien suhteen. Vaihtelen kyllä tavaroita ja järjestystä melko usein paikasta toiseen, mutta se ei liity vuodenaikoihin mitenkään. Toisekseen varastotilat antaa tiukat kriteerit paljonko "kausituotteita" oikeasti voi itselleen haalia. Ei paljoa... Jouluksi kylläkin sisustan. Mutta se onkin asia erikseen ;))

   Poista
  2. Ja hei tuo hortensia peuroihin.... Mietin melko pitkään että mitä hitsiä... :D

   Poista
 5. Aika vähän muutosta tulee meidänkään kodissa. Tekstiilit, matto ja kynttilät - siinäpä ne!

  VastaaPoista
 6. Villamaton vein olkkarista yläaulaan kesäksi ja nyt sen voisi taas siirtää takaisin. Kaipaan jo lämmintä jalkojen alle.. Ja vilttejä, niitä on joka käsinojalla joten otin oikein korin niitä varten. Tupareita ja terassinavajaisia varten niitä tuli hankittua muutama extra ikeasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korin minäkin tarvitsisin vilteille ja villasukille. Lämpö on jotenkin juuri sitä mitä nyt kaipaa sisätiloihin(kin). <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets