Top Message

www.oblik.fi

HABITARE 2015 SUOSIKIT

Keskiviikosta perjantaihin vietin aikaa tiiviisti Habitare -messujen keskellä. Vaikka kolme päivää messuhuumaa on takana, täytyy sanoa etten ehtinyt kyllästymään millään muotoa. Joka päivä löysin nimittäin uutta ja mielenkiintoista katsottavaa. Suosikkeja oli kyllä monia, mutta tässä niistä nyt ensimmäiset. Toivottavasti tästä on iloa myös tänään messuille suuntaaville. Ja tottakai myös teille, jotka tänä vuonna ette päässeet paikanpäälle.

Ensimmäisenä suosittelen lämmöllä tutustumaan kaikkiin erikoisnäyttelyihin. Niissä oli jokaisessa todella innovatiivisia ratkaisuja. En lähden sen enempää kirjoittamaan auki jokaista erikseen (erikoisnäyttelyistä pääset lukemaan esittelyt tääältä), mutta yhden näistä nimeän jokatapauksessa yhden ylitse muiden; Signals-vainunäyttely 

Tämä näyttely oli itseasiassa koko messujen kohokohta!

Laaja sisustuksen ja muotoilun tulevaisuuden trendejä ja heikkoja signaaleja esittelevä Signals - vainunäyttely on tuotettu yhteistyössä trendianalyytikko Susanna Björklundin kanssa.  Signals-vainunäyttelyssä on neljä teemaa. Jokainen teema muodostaa oman maailmansa, johon pääsee tunnelmoimaan. Maailmat tarjoavat näkemyksen erilaisista asumisen trendeistä, ja maailmoista löytyy elämyksiä ja oivalluksia myös oman kodin sisustamiseen ja materiaalien valintaan.

Toisena suosikkina tulee ehdottomasti koko Block kortteli, jossa esiteltiin nuoria uusia suunnittelijoita, ja innovatiivisia uusia tuote- ja konsepti-ideoita. Tutustumisen arvoinen tämäkin.
Lisäksi messuilla oli liuta mielenkiintoisia osastoja ja yrityksiä. Jostakin syystä itse huomasin viettäneeni eniten aikaa valaistukseen liittyvillä osastoilla. Ehkä tämä kertoo jotakin siitä, mikä on itselleni juuri nyt eniten tuskaa tuottava osa-alue uudessa kodissamme :). Muutamilla osastoilla vietin enemmänkin aikaa, ja niistä varmasti myöhemmin vielä lisää. Alla kuva yksistä kauneimmista valaisimista, joita messuilla näin - HIMMEE yrityksen selkeälinjaiset valaisimet veivät todella sydämeni. Yritys lanseerasi muuten ensimmäisen tuotteensa viime vuoden Habitaressa. 

Itse pidin Hakolan messuosastoa kaikkein onnistuneimpana ja tyylikkäimpänä kokonaisuutena. Freesit värit ja selkeä osasto oli kaunis kuin mikä. Tuotteet olivat esillä kauniisti ja osastosta hahmotti hyvin millainen yritys on kaiken takana. Itselleni Hakola on melko uusi tuttavuus (vaikka onkin toiminut itseasiassa jo 60-luvulta lähtien pohjanmaalla), joten oli hienoa päästä näkemään tuotteita ja yrityksen ilmettä ylipäänsä nyt näin livenä. Hakola on muuten avannut myös nyt meille verkkokauppansa. Sanonpahan vain, että tämä on vaarallinen sivusto. Pyyhin kyyneleitä silmäkulmasta kun luen Hakolan tarinaa - ja siitä miksi he ovat tässä ja nyt juuri tällaisena.

Toisena lempparina erilaisella osastollaan erottui Kannustalo, jonka osasto oli itseasiassa kuin oikea koti pihoineen kaikkineen. Osasto oli toteutettu yhteistyössä Asun -lehden kanssa ja suunnittelusta vastasi Ulla Koskinen, tuo kaikkien tyylitaitureiden äiti! Huomasin muuten, etten ollut saanut ainuttakaan kunnon kuvaa tästä osastosta. Harmi, sillä talo kaikkine yksityiskohtineen oli upea ilmestys.

Jos olet muuten suuntamaassa messuille tänään, niin tsekkaa päivän ohjelma täältä. Kannattaa osallistua myös opastetulle kierrokselle, jos haluaa uusia näkökulmia messupäivään. Tämän päivän kierrokset vetää Laura Aalto-Setälä, joka on mukana suunnittelijana myös Protoshop -osastolla. Omat kierrokseni oli jo torstaina ja perjantaina. Oli muuten mieletön kokemus!

Oikein mukavaa sunnuntaita,
Jutta

 1. Kiva lukea näitä messupostauksia, kun aina on vähän eri näkökulma kuin itsellä. :) Mua harmittaa kun messuaikaa oli liian vähän. Pitäisi tosiaan mennä messuille ainakin kahtena päivänä, että ehtisi katsoa kunnolla kaikki. Minäkin muuten katselin yhtenä päivänä tippa linssissä jotain Hakolan mainosta, jossa kerrottiin yrityksen tarinaa. Arvostan. Ja vielä kun yritys toimii ihan meidän naapurikunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtavaa jos saan esiteltyä uusia kuvakulmia. Ja kyllä siellä olisi ollut niin paljon enemmänkin vielä katsottavaa. Jotenkin aika loppuu aina kesken....

   Eikö ole ihana yritys! Olin ihan myyty ja kävelin useamman kerran tuon osaston ohi vain katsoakseni sitä kauneutta. Kotona tutustuin sitten vielä paremmin tähän, ja voi että mikä tarina siellä onkaan takana. Olen liikuttunut! Ja samalla niin ylpeä, tällaisia yrityksiä toivoisi tänne Suomeen enemmänkin.

   Poista

 

Newsletter

Widgets