Top Message

www.oblik.fi

LASTENHUONEEN MUUTOS / OSA 1


Lastenhuoneen muutos oli monivaiheinen ja sisälsi myös pieniä yllätyksiä. Koska huoneessa tehtiin paljon tuunaus- ja kunnostustöitäkin, ajattelin jakaa nyt koko jutun useampaan postaukseen.

Suurin muutos tapahtui ehdottomasti kuitenkin seinien suhteen. Vanha aikansa elänyt lasikuitutapetti jäi vain muistoksi kaikkine kohokuvioineen, kun tasoitimme jokaisen seinäneliön Tikkurilan Presto tasoitteella. Presto osoittautui aiemmin makuuhuoneen osalta äärimmäisen käteväksi, ja tästä syystä käytimme telattavaa tasoitetta myös tässä muutoksessa. Ehkä monikin teistä on joskus nähnyt (tai ainakin kuullut) että lasikuitutapetti on äärimmäisen hankalaa irroittaa seinäpinnoilta. Poistoon olisi mennyt ikuisuus. Tai ainakin puoli ikuisuutta.

Kokosimme seinien muutoksesta myös lisämateriaalia, ja seinäprojekti kokonaisuudessaan löytyykin täältä. Tikkurilan kotimaalarit sivustolla on havainnollistettu kaikki työvaiheemme kuvina ja lisäksi annettu käteviä vinkkejä vastaavan projektin parissa painiville. Jos siis mietit, voitko piilottaa sen ruudullisen hirvitystapetin helposti - käy ehdottomasti nappaamassa vinkit talteen! 


Seinä maalattiin tasoituksen jälkeen Remontti-Ässällä kulutusta ja hankausta kestäväksi. Täydellinen harmaan sävy löytyi Deco Grey -värikartasta (sävy nro 1944), jossa on 94 hurmaavaa harmaata. Remontti-Ässä on muuten loistava seinämaalivalinta lastenhuoneeseen, sillä maali toistaa värit kirkkaina ja pinta kestää toistuvaa puhdistamista.

Voin sanoa olevani äärimmäisen tyytyväinen niin tasoitettuun pintaan kuin itse sävyynkin. Jos (ja kun) joskus vielä maalaan harmaalla, käytän tätä ehdottomasti uudelleen! Yllä olevissa kuvissa huomaa muuten hyvin, miten sävy muuntautuu eri valoissa. Harmaan sävyn valitseminen ei tosiaankaan ole kaikista helpointa, ja nyt kun sopivan neutraali löytyi (ei siis liian kylmä, eikä lämmin) - en tosiaan päästä tätä koodia käsistäni. 

Pirteää perjantain iltaa jokaiselle, täällä avataan kohtapuoliin kuoharipullo tänään toteutuneen unelman kunniaksi. Siitä lisää varmasti myöhemmin :)

Jutta

PS. Jos olet malttamaton, ja haluat nähdä lisää kuvia koko huoneesta, löydät ne Tikkurilan sivuilta jo nyt, klik!

 1. Tuo sinun pöytäideasi oli niin kekseliäs! Ja todella hyvä vinkki monille tuo lasikuitutapetin peitto.. Hienoa, että olet päässyt kivoihin juttuihin mukaan, koska olet oikeasti poikkeuksellisen lahjakas ja kekseliäs.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin kyllä tykkään siitä myös itse :) Presto on mitä mahtavinta ainetta tähän puuhaan ja säästää tuhottomasti myös aikaa.

   Ja kiitos Katri, olipas kauniisti sanottu. Täytyy myöntää että olen melko häkeltynyt kaikista upeista mahdollisuuksista joita eteeni on viime aikoina tullut. <3

   Poista
 2. Lasikuitutapetit, huoh. Niitä on tässäkin huushollissa tasoiteltu huone huoneelta. Ed. asukkaat olivat oikein faneja! Vielä ois isoimmat alueet jäljellä, eli oh, keittiö ja eteisen pitkä käytävä. Hieno on pojan huone, upee työpöytä! Ja tsemppiä uusiin tuuliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä vihoviimeinen asia, jota laittaisin itse mihinkään. Ihan kamalaa. Onneksi tosiaan on keksitty tasoitteet, helpottaa uudistuksia mielettömän paljon!

   Kiitos tsempeistä, sitä jatkossa etenkin tarvitaan ;)

   Poista
 3. Värit huoneessa ovat kyllä todella taidolla valitut, upeat! Ja meillä olisi useammassa huoneessa edessä tuo lasikuitutapettien tasoitus, huh. Ja värien valinta ;) Pieni räsymatto tuolin alla on hurmaava myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriyhdistelmä on kyllä herkullinen. Ja olen ihastunut jokaiseen näihin. Vaikka tämä koti jääkin nyt taakse, nappaamme onneksi toki kaikki kalusteet mukaamme tästäkin huoneesta ja samaa harmaata tulemme takuulla käyttämään myös uudessa kodissa :)

   Poista
 4. Kiitos, tämä postaus tuli niin sopivaan saumaan, että :) Huone näyttää koululaisen huoneelta! Sama harmaiden sävyjen värikartta pyörii pöydällä ja tuo samainen sävy on myös suosikkini ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa Kati! Ihanaa, että tästä sai ideoita ja vinkkejä :)

   Ja saimme juuri mitä toivoimme, seesteisen huoneen, joka tosin nyt jää jollekin toiselle. Uskon kuitenkin tämän harmaan miellyttävän monia muitakin, joten siinä mielessä työ ei missään nimessä mennyt hukkaan. Ja kalusteethan tulevat ehdottomasti mukaan myös uuteen paikkaan <3

   Poista

 

Newsletter

Widgets