Top Message

www.oblik.fi

TÄRKEITÄ HETKIÄ...

Kevätjuhla on aina jonkun aikakauden loppu ja taas toisaalta kaikki tiet ovat avoinna. Mitä vain voi tapahtua ja edessä on pitkältä tuntuva loma. Lauantaina päättyi kolmas luokka. Aika on kulkenut siivillä ja etenkin kevätlukukausi tuntuu vasta hetki sitten alkaneen. Jokaisena keväänä tunnelma pienen koulumme juhlassa on käsinkosketeltavan kaunis ja herkkä. 
Meillä on ollut tapana juhlistaa koulunpäätöstä perheen kesken ja kutsua läheisiä ihmisiä meille kakkukahville. Päivä on juniorille tärkeä. Todistuksen ja lukuvuoden läpikäynti on muodostunut ihanaksi perinteeksi kolmen vuoden aikana ja tänäkin vuonna juhlapäivää odotettiin jo viikkoja ennen varsinaista juhlapäivää.

Viime vuonna päättäjäisiä juhlittiin sateisissa merkeissä ja tarjolla oli maittava brunssi erilaisine mehuineen ja herkkuineen. Tänä vuonna päätimme pitää kakkukestit ja Pekan loihtiman herkullisen voileipäkakun lisäksi saimme kakun MBakeryn, Suomen parhaan leipomon, idyllisestä ´Piece of Cake´ kahvilasta. Kun kakku työviikon päätteeksi noudettiin kotiimme, voitte vain uskoa kuinka vaikea kunkin meistä oli pitää sormet siitä erossa. Valmis kakku helpotti huomattavasti perjantai-illan juhlavalmisteluita ja ehdimme jopa siivouksen lomassa hieman lötkötellä koko porukalla. Juniori kävi kuitenkin tasaisin väliajoin kurkkimassa jääkaapin ovella ja varmistamassa kakun olemassaolon. Taisi pientä koululaista vähän jännittää seuraavan päivän juhlallisuudet.

Juniori sai itse esittää toiveita ja lopulta päädyimme mansikkaiseen valkosuklaakakkuun. Pehmeä rahkapohjainen kakku sopi loistavasti tänä vuonna niin aurinkoiseen päivään ja mansikkaisiin alkumaljoihin. Kun juhlitaan lasten kanssa, ei tunnu itsestäni sopivalta kaataa muulle porukalle kuohuvaa ja lapsille jotakin erilaista. Kyseessä on kuitenkin aamupäivän juhla, johon muutoinkin paremmin sopii raikas ja keveä virvoitusjuoma. Juhlallisuutta voi limonaadin kanssa korostaa kuitenkin kuohuviinilaseilla, jolloin on mukava kippistellä koko juhlaväen kesken.

Todistus oli tänäkin vuonna erinomainen, ja siitäkös äiti oli ylpeä. Olen äärettömän kiitollinen siitä, että koulu on sujunut kaikinpuolin loistavasti kaikki nämä kolme vuotta. Juniori on innostunut ja huolehtii tehtävistään sekä tavaroistaan huolellisesti. Yhdessä kyselemme kokeisiin, mutta muutoin on lapsi pystynyt tehtävien kanssa toimimaan melko itsenäisesti ilman jatkuvaa avustusta. On vaikea asettua sellaiseen tilanteeseen, että iltaisin joutuisimme käyttämään valtavasti aikaa tehtävien tekoon tai muistutella jatkuvasti siitä, miten läksyistä pidetään huolta. Unohduksia tottakai kaikille joskus sattuu. Olemmehan inhimillisiä ihmisiä. Mikäli haasteita olisi oppimisen saralla, niihin tottakai haluaisimme käyttää aikaa ja nähdä vaivaa. Toistaiseksi tällaista ei ole tarvinnut pohtia.

Edessä on nyt yhdentoista viikon mittainen loma koulusta. Se tietää erilaisen arjen pyöritystä ja aikataulujen yhteensovittamista hieman eri näkökulmasta. Tältä kesältä toivon aurinkoisia päiviä ja pitkiä kävelylenkkejä järven ympäri. Toivon märkiä uimahousuja ja paljon naurua. Toivon yöttömiä kesäöitä ja parvekkeella vietettyjä pelihetkiä valoisina iltoina. Toivon mansikkaisia sormia ja jäätelön sotkemia huulia.

Erityisesti toivon, että lapsemme oppii nautiskelemaan ja laiskottelemaan jatkuvan touhuamisen vastapainoksi. Ja että tämän kesän jälkeen hän palaa intoa puhkuen takaisin koulutielle. Sen aika ei kuitenkaan ole vielä. Nyt nautitaan!

Mukavaa maanantaita,
Jutta

Kakun juhliimme toimitti Piece of Cake -kahvila
Kiitos vielä tuhannesti herkullisesta juhlapäivän makuelämyksestä.

 1. Ihana kirjoitus! Meilläkin juhlitaan aina koulun päättymistä, sillä onhan se koululaisille iso juttu. Itsekin muistaa vielä! Mutta kesätkin muuttuvat lasten kasvaessa. Esikoinen lähti tänään ekaa päivää kesätöihin! Sovittu duuni on kahden viikon mittaine ja lopun aikaa saa hänkin rennosti lomailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Tärkeistä hetkistä tulee helposti kirjoitettua aika henkilökohtaisesti <3. Ja niin nopeasti se kesä menee, lapsena tuntui paljon pidemmältä. Muistan vielä itsekin ne vapauden tunteet koulun päättyessä. Ai että :)

   Ja jännittäviä aikoja teillä kyllä siellä elellään. Toivottavasti työt on lähtenyt nyt hyvin käyntiin :) Hienoa, että on saanut kesätöitä, ei ole enää tänäpäivänä niin sanottu että aina löytyy laisinkaan. Onnittelut kovasti siitä! upeaa ja kokemusrikasta kesää sinne teille :)

   Poista
 2. Onpa siellä onnellisen näköinen nuori mies <3
  Meilläkin juhlittiin aina koulun päättäjäisiä - menimme koko perhe juhlatamineissa ulos syömään ja kilistimme maljan alkavalle kesälle;)
  Ihanaa kesäkuuta teille - ja tuo M-Bakerin kakku näyttää kyllä ihan liian herkulliselta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ja vitsit miten isoksi pojaksi hän onkaan kasvanut <3

   Kuulostaa ihanalle tuo teidän perinne, nämä muistot usein säilyvät pitkään :)

   Onnellista alkanutta kesäkuuta myös sinne teille! Ja hei, tuo kakku oli niin äärettömän hyvää ett voin kyllä lämmöllä suositella. Nam!

   Poista
 3. Ihanaa kesälomaa koululaisille. Täällä meillä myös lapset nauttivat alkaneesta vapaudesta. He ovat lomansa ansainneet. Herkulliset tarjoilut ja kakut kuvissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotaan :) Lapset on tosiaan lomansa ansainneet pitkän ja piemän talven jälkeen. Ihanaa kun saa nauttia kesästä vielä ilman muita velvollisuuksia :)

   Poista
 4. Aurinkoista kesälomaa poikaselle:)!!! Ihanan iloisia kuvia! Ja nam, tuo kakku oli varmasti superherkkua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Näin herkullisesta kakusta oli helppo ottaa herkullisia kuvia ;) Ja valoa riitti koko päivän ihan riittämiin. Ja kyllä vain - kakku myös maistui ihanalle. Kesälle ja mansikoille <3

   Poista
 5. Aurinkoista lomaa juniorille ja te olette kyllä kuin kaksi marjaa :))! Aika coolin näköinen poika!!

  Kaunis perinne teillä ja nuo ovat niin tärkeitä hetkiä kaikille!!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, moni sanoo niin. Itse on vaikea nähdä sitä :) Ja tää tyyppi on kyllä niin supercool että jestas sentään ;) Oikein vilkkusilmä!

   Tällaiset pienet jutut ja hetket on kyllä äärettömän tärkeitä. Jää ihania muistoja lapselle ja myös meille aikuisille <3

   Poista
 6. Aurinkoista kesälomaa! Ihana tapa viettää koukun päätöstä..meillä kolmasluokkalainen pääsi viettämään lomaa stipendin kera. Äitinä pieni pisto sydämessä, koska olin viettämässä tyttöjen reissua Barcelonassa ja en päässyt uuden koulun todistusten jakoon. Meille ehkä perheenä tulevan kesän kohokohta on, että remontti on siinä pisteessä, että päästään muuttamaan yläkertaan:) Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan paljon aurinkoa tähän kesään! On minusta mukavaa, kun joistakin asioista tulee perinne. Tuntuu hyvälle juhlia loman kunniaksi pientä koululaista ja osoittaa hänelle kuinka ylpeitä hänestä me kaikki olemme.

   Joskus ei vain aikataulut kohtaa, eikä siitä kannata kantaa huonoa omaatuntoa. Ensi vuonnakin tulee päätösjuhla, ja sinne sitten mukaan. :)

   Ja jee - teillä on kyllä ihana kesä tulossa, remppa etenee ja saa jotakin valmiiksi, siitä tulee kyllä hyvä mieli :) Aurinkoista alkanutta kesäkuuta sinne teidän remonttitupaan :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets