Top Message

www.oblik.fi

MAKUUHUONEEN TAUSTASEINÄ / DIY


Makuuhuoneen taustaseinä on odotellut julisteita ja tauluja ripustettavaksi. Viikko sitten sommittelin sinne kaavailemiani juttuja paikoilleen ja auts - ne ei ollutkaan yhtään niin hyvät tuossa tilassa kuin toivoin. Tyhjänä seinä kuitenkin oli... No todella tyhjän ja kolkon oloinen. Jotakin piti keksiä... Muistin säilyttäneeni erään dc-fix-rullan lopun jostain aiemmasta projektistani ja leikkasin siitä ensin muutaman kolmion. Sitten vielä muutaman lisää ja loppua ei näkynyt ennen kuin puolikas sängynpäädystä oli tarroitettu kolmionmallisilla kontaktimuovin palasilla. Täytyy kyllä sanoa, että iso peukku itselleni kekseliäisyydestä ja nopeasta suunnan muutoksesta. Joskus kun jään pohtimaan muutosasioita aivan liian pitkään ja vatvon niitä loputtomiin pääsemättä minkäänlaiseen lopputulokseen mikäli alkuperäinen suunnitelma ei otakaan tuulta alleen. 

Pidän siitä, että yleisilme pysyy rauhallisena tarroista huolimatta. Julisteiden ja taulujen kanssa koko paletti ikäänkuin hajosi käsiin. En osaa sanoa miksi, sillä kokeilin useita erilaisia tauluja ja mikään ei oikein sopinut tuohon. Enää puuttuisi kattolistat ja vaatesäilytys. Hah, ei siis juuri mitään ;). Vaatesäilytyksestä sen verran, että sängyn toinen puoli on nyt kuin sillisalaatti (kyllä vain, se on rajattu pois näkyviltä) kaikkien kaappien ja lipastojen kanssa. Eteen on tarkoitus laittaa verho tai liukuovet. Mutta kun en oikein pääse itseni kanssa päätökseen kumpi parempi. Verho toisi pehmeyttä ja liukuovet huoliteltua kokonaisilmettä. On siis ajatus lohkaista pala pois tuon sermin taakse, jossa vaatesäilytys olisi poissa silmistä, mutta kuitenkin käytännöllisesti käden ulottuvilla.

Päivä päivältä olen enemmän tyytyväinen valitsemaamme kalkkimaalin sävyyn. Jossakin valossa seinä näyttää aivan vaalealta (jopa valkoiselta) ja toisinaan taas enemmän pastelliselta. Liian kirkas se ei kuitenkaan missään nimessä ole, jolloin kokonaisuus pysyy juuri sopivan harmonisena. Tältä meillä näyttää makuuhuoneessa siis juuri nyt. Joskus pienetkin asiat tekevät hurjan ison muutoksen, kuten mielestäni nämä konaktimuovin palaset nyt tekivät.

Suloista sunnuntaita Verkarannasta,
Jutta

 1. Kivasti tuunattu seinä! Mukavaa särmää tuovat juuri tuollaiset persoonalliset ratkaisut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin kovasti tuosta taustaseinästä. PElkäsin aluksi hurjasti että tulee liian karkkimainen makkari. Vielä ei ole alkanut ärsyttämään tuo sävy kyllä yhtään - päinvastoin :)

   Poista
 2. Sympaattinen tuo tuunattu seinä! Tykkään älyttömästi seinän pehmeästä sävystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on kyllä todellakin nappivalinta! Ei ole liian kirkas ja sävy vaihtelee valon mukaan ihanasti. :)

   Poista
 3. Kaunis makuuhuone ja täällähän on sivut ihan muuttuneet :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S :9 Ja kyllä, jotakin ehdin jo tehdä, vaikka suunnitelmissa on päivittää vähän enemmänkin kunhan saan suunnitelmat kuntoon ja tekniikan haltuun ;)

   Poista
 4. Kiva idea! Mä kans olen kokenut joskus ongelmaksi sängyn takaseinän. En ole hirmuinen sängynpäätyjen ystävä, joten seinä jää helposti paljaaksi. Sommittelin siksi meillä taulun yöpöydän taakse, siinä se toimii sängyn sivussa musta just paljon paremmin kuin suoraan sängyn päällä.

  Ihanan värinen muuten tuo seinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma. Sängynpääty tuntuu liian raskaalta tuohon hempeään seinään. Ja tyhjänä tosiaan turhan paljas. Ja totta, sivulla usein näyttää itsestänikin paremmalta kuin suoraan päädyn päällä. Ei ole liian hallitseva, mutta poistaa sen kylmyyden ja tyhjyyden tunteen.

   Ja kyllä - vaikka muutoin olen huono käyttämään värejä, on tämä tuntunut kyllä sopivalta eikä yhtään liian hallitsevalta. :)

   Poista
 5. Hieno makuuhuone! Mikä tuo jakkara/sivupöytä on? Olisi täydellinen meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pöytä on Leitmotivin orbit -sivupöytä. Suomessa löytyy ainakin OMASHOPin verkkokaupasta :) On kyllä todella tukeva ja reunat mahtavat, että tavarat pysyy paikoillaan. Eli suosittelen lämmöllä.

   Poista
  2. Suuret kiitokset vastauksestasi!

   Poista
 6. Muistan lukeneeni vanhan postauksen vuodelta 2013 jolloin tuskailitte lasikuitutapettien kanssa ja kokeilitte jotain tikkurilan tasoitetta. Onko toi sama seinä nyt se THE seinä, jossa on alla lasikuitutapetti? Aivan mieletön muutos, tosi hienosti on tullut hyvä pinta.

  Miten muutoin se lasikuituprojeksti eteni, tasoititteko kaikki seinät, tuliko takapakkeja. Yritin etsiä vanhoja postauksia seinä-aiheesta, mutta sulla ei taida olla "etsi"-komentoa blogissa vai enkö vain löydä sitä..

  T: Filippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Filippa!
   Hakutoimintoa ei tosiaan tällä hetkellä blogissa ole lainkaan. Ehkä se kannattaisikin ottaa jälleen käyttöön...

   Mutta tosiaan tuo on juurikin se seinä. Välissä se oli tosin maalattu betonimaiseksi ja nyt lattiaremontin myötä kokeilimme kalkkimaalia päälle.

   Käytimme Tikkurilan Presto -tasoitetta tähän, joka telattiin siis seinään. Takapakkeja ei ole tullut. Olohuoneen seinät "tasoitimme" saneerauslaastilla, sillä niihin haluttiin jättää tasaisuuden sijaan rouhea kivimäinen pinta tasaisen sijaan. Niistäkin on vain hyviä kokemuksia. Mutta jos tasaista haluaa, niin suosittelen tuota prestoa siihen touhuun. :)

   Jutta

   Niin, ja se vanha postaus taisi olla tämä http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2013/07/lasikuitutapetin-tasoitus-makuuhuonen.html

   Poista

 

Newsletter

Widgets