Top Message

www.oblik.fi

LASTENHUONEEN PULMAT JA SUUNNITELMAT

Kahden valokuvan alkuperäinen lähde täältä.
Viime aikoina blogiin on tultu useamman kerran hakusanoilla, joissa etsitään ideoita ja vinkkejä koululaisen huoneeseen. Eletään aikaa, jolloin syksyllä koulunsa aloittavat odottavat vimmatusti tuota jännittävää elokuista päivää ja vanhemmat pohtivat yhtä suurella vimmalla sopivia tilaratkaisuja lastensa huoneisiin. Pieni lapsi ei olekaan enää niin pikkuinen ja tarvitsee monesti ainakin jonkunlaisen paikan läksyjen tekemiseen ja muuhun koululaisten puuhailuun.

Oman yhdeksänvuotiaamme huone sijaitsee toisella parvellamme. Hankala tila sinänsä vähän kaikilta osin, ja erityisen hankalaa on tällä hetkellä säilytyspulmat. Koska tilassa ei ole ovia, on käynyt monesti mielessä myös erilaisia ratkaisuja oman rauhan takaamiseksi juniorille. Mihinkään ei sitten kuitenkaan olla vielä päädytty. Aiemmin tällaista pulmaa yksityisyyden kanssa ei ole tarvinnut ajatella, mutta mitä enemmän juniorille tulee ikää, sitä enemmän tuota omaa tilaa on pitänyt alkaa pohtimaan.

Kokosin ajatuksiamme ylle kollaasiin, josta selvinnee materiaali ja värimaailmaa hyvinkin pitkälti. Tehosteväriä kaipaan jatkossakin tähän tilaan, ja tällä hetkellä ykköspaikkaa pitää mintunvihreä...
Tällä hetkellä huoneessa vallitsee "pienoinen" kaaos ja huonekalut on remonttievakon jäljiltä vaihtuneet pariin otteeseen tuossa tilassa. Ensimmäisenä syynä oli vanhan apteekkaripöydän kunnostus tähän tilaan juniorin omasta toiveesta. Hän kaipasi suurempaa pöytää, jossa olisi paikat koulukirjoille ja -tarvikkeille. Tämän vuoksi toinen säilytyslipasto oli tuotava pois parvelta, sillä kertakaikkiaan sinne ei mahtunut nämä molemmat yhtäaikaa.

Vaikka tilassa on neliöitä runsaanlaisesti, on ne kattopalkkeineen ja lasikaiteineen huonosti hyödynnettävissä. Lattiapinta-alaa on kuitenkin reilut 15 m2. Tämän luulisi jo mahdollistavan mitä erilaisempia ratkaisuja. Muttei se ihan niin mustavalkoista olekaan. Kiinteitä kaappeja ei ole tilassa lainkaan, sillä purimme ne pois "majan" tieltä toissa talvena. Nyt kuitenkin vaatteet, pelit, harrastusvälineet ja muut tavarat on jouduttu ahtamaan aivan liian sillisalaattimaisesti ja kaikkea muuta kuin järjestelmällisesti.

Kätevintä olisi rakentaa johonkin kohtaan mittojen mukaan sopiva säilytysratkaisu. Valmiita paketteja ja kalusteita kun ei oikein tähän huoneeseen ole helppoa löytää. Päässä on kyllä muutamiakin ideoita, muttei vielä mitään täysin valmista. Pohdittu on esimerkiksi vanerista rakennettua liukuovea taustaseinälle, joka kätkisi taakseen vaatesäilytyspaikan. Samalla leveän oven saisi vedettyä oman "majan" eteen rauhallisten unien takaamiseksi ja piilopaikaksi kavereiden kanssa. Kokolattiamaton ajatus on heitetty myös uudelleen ilmoille, sillä tämä takaisi akustisesti täydellisen äänimaailman koko huoneeseen.

Olemme siis päättäneet, että jotakin tuolle huoneen toimivuudelle tulisi tehdä loman aikana/ennen koulun aloitusta. Nyt on helppo kuitenkin vielä elellä sekasorrossa ja kantaa kaikki tavarat pois huoneesta kun kouluhommiin ei tuota tilaa tarvita.

Koska ideoita on paaaaaaljon, ajattelin lisäksi koota inspiraatiota koululaispojan huoneeseen muutoinkin, mutta koska tärkein ensin... Pitäisi ratkaista ne säilytyspulmat.

Olisi huippua kuulla, miten teillä lastenhuoneen säilytysasiat on ratkaistu. Linkkejäkin saa mielellään laittaa. Meidän lastenhuoneen viimeisimmät (ja ikivanhat nekin) kuvat löytyvät täältä. Sen jälkeen tosiaan on muuttanut huoneeseen pöytä ja yksi vähän jo rikkinäinen lipasto. Muita kuvia lastenhuoneesta pääsee katsomaan vasemmalla olevan tunnistepilven kohdasta Lastenhuone.

Jutta

 

Newsletter

Widgets