Top Message

www.oblik.fi

MUUTOSKOHDE / TYÖHUONE

Aloitimme työhuoneen suunnittelua jo alkutalven aikana. Sitten väliin osui tavaroiden pakkaus ja muutto. Koko yläkerta tupattiin täyteen laatikoita ja huonekaluja. Sinne meni se kaunis ajatus omasta työhuoneesta. Maaliskuussa pääsimme takaisin kotiin ja tavaroita aloitettiin purkamaan pikkuhiljaa laatikko kerrallaan. Nyt parvellamme mahtuu jo kulkemaan ja saimme aloitettua uudelleen työhuoneprojektimme. 
Ensialkuun työpöydäksi oli tarkoitus laittaa pukkijalat ja vanerilevy, seuraavaksi pelastin isäni luota vanhan apteekkaripöydän, jota entisöin vimmastusti ennen muuttoa. Lopputulos ei kuitenkaan ollut kumpikaan näistä, vaan jotakin aivan muuta. Apteekkarin pöytä löysi tiensä lapsen huoneeseen koulupöydäksi (sillä ainoa kaluste, jonka hän kuulema niin kovasti huoneeseensa halusi, oli tämä nimenomainen pöytä). Anova katse oli niin suloinen, että olihan asia otettava vakavasti. 

Evakon aikana silmiini osui sitten nettikirpparilla huonekaluliike Korhosen vanha täyspuinen ruokapöytä. Juuri passeli tarkoitukseeni työhuoneeseen apteekkaripöydän tilalle. Parikymmentä vuotta vanha kaluste oli nähnyt jo jonkin verran elämää ja päädyimme maalaamaan sen valkoisella puolihimmeällä kalustemaalilla. Kaikki osat olivat kuitenkin kunnossa, eikä suurempia kolhujakaan pinnasta löytynyt. Muutamalla kympillä saatiin siis pelastettua uusin kalusteemme entisen omistajan muuttokuormasta. Ei huono! Tilanne on nyt siis kaikkien osalta win-win.
Hankimme tilaan työtuoliksi Hayn kaunokaisen, jossa on muuten uskomattoman hyvä istua. Pyöriä en kaivannut lainkaan, mutta pidin siitä, että istuinosa on pyörivä. (Koska ne inspiraation täyttämät hetket vaatii välillä silmät kiinni pyörimistä kesken kaiken :D.)  Ompelukone on myös tarkoitus nostaa pöydän päälle tietokoneen vierelle, jotta ompelutyöt on aina helppo aloittaa ilman suurta kaivamisoperaatiota kaapin perukoilta (ehkä tiedätte mistä puhun?). Tästäkin syystä ruokapöytänä aiemmin toiminut kaluste on juuri sopivan kokoinen, jotta kumpikin toiminto on mahdollista jättää kesken, eikä aina tarvitse kerätä keskeneräisiä juttuja pois, jotta mahtuu jatkamaan seuraavaa asiaa.
Taustakaappien pintaan kiinnitin Jaana K:n kauniin printin ja messingistä tehdyn triangelin taivutin itse sisustuslehteä kannattelemaan. Työpöydälle askartelin pahvilaatikosta ja julisteputkesta kynätelineet, jotka päällystin marmorikuvioidulla kontaktimuovilla. (Printin huomasin sitten kiinnittäneeni väärinpäin kuvia koneelle siirrellessäni :D) Työpöydän alle löysi tiensä aiemmin makuuhuoneessa yöpöytänä toiminut BEdesignin protokaluste, joka toimii loistavasti papereiden säilytykseen työhuoneessa. Muotokieleltäänkin wave -pöytä on mielestäni tähän tilaan aivan täydellinen. Koska koko huone näkyy lasikaiteiden läpi myös alakertaan, haluan tilan olevan simppeli ja tunnelmaltaan rauhallinen. Liiallinen hässäkkä tilassa aiheuttaa sekaisen vaikutelman myös alakertaan, joten tästäkin syystä halusimme panostaa huoneen seesteisyyteen. Tämä asia kun on aiemmin häirinnyt meitä (tai ehkä enemmänkin minua) valtavasti, kun parvitila on ollut täynnä eriparikalusteita, jotka eivät ole alakertaan jostain syystä sopineet.
Vielä puuttuu matto, pari taulua, ja muutaman muukin yksityiskohta. Lisäksi ompelutyön alla on valmistumassa säkkituoli vanhasta purjekankaasta, jonka talvisäilytyspaikka on tässä tilassa. Kesällä sen paikka on kuitenkin parvekkeella löhöilypisteenä. 

Tällaisia puuhasteluja täällä on siis touhuttu. 
Lisääntynyt valoisuus on selkeästi tuonut energiapiikin koko meidän talouteen. 
Toivottavasti sinunkin alkanut viikko on täynnä iloa ja energiaa,

Jutta

 1. Oikein kaunis ja seesteinen työtila :) Olipas hyvä kun kerroit tuosta Hayn tuolista. Katselin sitä itselle työtuoliksi ja minustakin se näyttää mukavalta istua, mutta en ole koskaan koeistunut. Tilaamaani y-tuolia en raaskikaan "piilottaa" työhuoneeseen vaan se pääsee ruokailutilaan (suunnitelmat välillä muuttuu, you know).

  Kovin energisesti ei ole maanantai käynnistynyt, mutta eiköhän tämä iloksi muutu vesisateesta huolimatta :) Mukavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Eli tavoite on saavutettu ;)

   Kävi kyllä kieltämättä mielessä itsellänikin, että olisin jättänyt sen alakertaan. On niin kaunis!

   Oikein kivaa viikkoa sinulle :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttää! Onnistunut muutos :) Mulla on ollut to-do listalla myöskin tollanen messinkinen triangelihässäkkä. Ehdit ensin! Se on huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostan kovasti mielipidettäsi, ammattilainen kun olet :) Kiitos!

   Poista
 3. Uskon, että työt maistuvat tuossa tilassa! Valkoiset pinnat valaisevat tilan kauniisti. Onnistunut muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Valkoinen lattia jäi onneksi vielä tänne yläkertaan, ei tule niin kovasti alhaalla sitä sitten ikävä ;) Kiitos Kati kauniista sanoistasi!

   Poista
 4. Viihtyisä työpiste! Kunnon kokoinen työpöytä onkin tosi jees, jos tekee muutakin kuin läppäriä naputtelee! Omalta työpöydältä löytyy tällä hetkellä puoli kirjastollista kirjoja ja kilo papereita, kyniä ja kanioita, esitteitä ja säilytyslaatikoita. Kaikki akuutisti tarpeellisia =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pöytä on kyllä todella onnistunut valinta. Vaikka on totta, että mitä enemmän pöydällä on tilaa - sitä enemmän tuntuu olevan keskeneräisiä pinoja siellä täällä ;)

   Poista
 5. Kyllä kunnonkokoinen työpöytä on luksusta! Ihanan seesteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, mutta harmi että siihenkin kertyy kaikenlaista sälää koko ajan enemmän :D

   Poista
 6. Piti tulla kurkkimaan tämä postaus kokonaisuudessaan kun näin kuvan instassa! Ja niin kaunista on kyllä! Tykkään tilassa kyllä kaikesta, niin ihanan seesteinen ja valoisa tila, mutta vaikuttaa myös tosi toimivalta suurine pöytineen. Ja ihania kauniita yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri pöytä on kyllä oikeasti todella toimiva. Vähän ehkä "tilan haaskausta" kun koko tilassa on vain tuo yksi työpöytä. Mutta jää sitten lattiallekin tilaa levitellä kankaita yms. Kätevää :)

   Poista
 7. Todella kaunis! (Ja kyllä, tiedän tuon ompelukoneprobleeman. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh jes, en ole siis ainoa. Se on ärsyttävää miten hankalaksi aloittamisen voikaan itselle tehdä :)

   Poista
 8. Oi oi oi todella kaunista ja siistiä!!! :)

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunis lopputulos! Hei, sattuipa sopivasti kun itsekin pelastin kierrätyskeskuksesta vanhan pöydän, joka ileisesti on myös huonekaluliike Korhosen tuotantoa. Sen kansi muistuttaa vanhaa villasukkaa kuvioinniltaan, ja on ilmeisesti linoleumia - oliko näin myös tämän sinun pöydän kohdallasi? Miten maali tarttui kansilevyyn ja millaisia esitöitä teit sille? Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Onpa kaunis lopputulos! Hei, sattuipa sopivasti kun itsekin pelastin kierrätyskeskuksesta vanhan pöydän, joka ileisesti on myös huonekaluliike Korhosen tuotantoa. Sen kansi muistuttaa vanhaa villasukkaa kuvioinniltaan, ja on ilmeisesti linoleumia - oliko näin myös tämän sinun pöydän kohdallasi? Miten maali tarttui kansilevyyn ja millaisia esitöitä teit sille? Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävipä tuuri! Meidän pöydän pinta ei ollut sitä linoleumia, vaan ihan lakattu puupinta. Sen käsittely oli helppoa lakanpoiston jälkeen vain maali pintaan telan kanssa. Ja hyvin tarttui. Tuohon en osaa kyllä vastata, millaisia pohjatöitä pitäisi tehdä että maali pysyisi teillä. Otex on kyllä toiminut meillä äärettömän hyvin ihan jokaisella pinnalla, sillä itse kokeilisin pohjustaa ja sitten kalustemaalit päälle.

   Poista

 

Newsletter

Widgets