Top Message

www.oblik.fi

OLOHUONEEN MATTO

Hän on vihdoin täällä - Linie Designin Asko -villamatto.

Pohdin maaliskuussa pariinkin otteeseen mattoasioita ja sainkin hyviä vinkkejä teiltä lukijoilta. Teimme lopulta valintamme, ja emme voisi olla tyytyväisempiä. Kävin hakemassa maton tänään  kotiin ja malttamattomana levitin sen heti paikoilleen. On se kaunis. 

Villamattoon päädyimme useammastakin syystä, joista päällimmäisinä akustiikan parantaminen ja kestävyys. Villamatto sitoo itseensä huomattavasti enemmän ääntä, kuin esimerkiksi puuvillainen. Ensikokemalta matto tuntuu jalan alle todella pehmeältä ja tukevalta. Tämä on kyllä iso plussa, sillä koirataloudessa kevyet matot tuppaavat rullautumaan päivittäin juoksurallin keskellä. Harmaan lattian kanssa matto toimii hyvin ja kuviointi antaa paljon anteeksi koirankarvoja ajatellen.

Matto on kooltaan 200x300 cm, ja oli oikea valinta tämäkin. Mietin hetken yhtä kokoa pienempää, joka ei kyllä olisi sitten lopulta riittänytkään. Suuri matto sitoo nyt oleskelutilan kokonaisuudeksi paremmin ja rauhoittaa koko alakerran tunnelmaa. Karvaisten ystäviemme mielestä valinta on tainnut osua myös nappiin. Ensimmäisenä siinä piti päästä tietenkin piehtaroimaan ja nuuhkimaan jokaisesta kulmasta äärimmäisen tarkkaan. Taisi löytyä pienelle Mooseksellekin uusi lempipaikka kotoa. 
Maton tilasin Sisustuksen Koodista ja palvelu oli jälleen kerran todella ystävällistä ja joustavaa. Minut vakuutti lopulta vielä Anne itse maton valintaan liittyen, häneltä kun löytyy samainen matto omastakin kotoa. On kestänyt aikaa ja käyttöä kuuleman mukaan loistavasti (ja myös tässä taloudessa asuu koiria)! Vapaapäivän kunniaksi kiertelin myymälää rauhassa läpi ja tarttui mukaani myös eräs keittiöön sopiva uusi juttu ;). Kiitos vielä Annelle kokemusten jakamisesta ja mukavasta juttutuokiosta. Ei voi kuin sanoa, että onneksi meillä on täällä Turussa yksi Suomen parhaimmista sisustusliikkeistä - todellinen helmi! 

Lisää kokemuksia jaan varmasti tästä myöhemminkin, kunhan ensin pääsemme mattoa testaamaan jonkin aikaa arkikäytössä (ja lisäkuvia kokonaisuudesta kunhan joku... raivaisi kuvien ulkopuolelle rajatun kaaoksen ;)). Nyt taidan mennä tepsuttelemaan tuonne olohuoneeseen paljain varpain - se kun on  niin äärettömän nautinnollista <3.

Kivaa tiistain iltaa,
Jutta

Yhteistyö // Sisustuksen Koodi

 1. Hyvä valinta! Täällä tuo on palvellut olohuoneessa nyt pari vuotta ja on erittäin hyvässä kunnossa ottaen huomioon miten paljon sen yli kuljetaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiva kuulla kokemuksia. Kovalle käytölle tämä meilläkin olohuoneessa joutuu, joten kestävyydellä on väliä :)

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Meillä on Saanan ja Ollin Mums'ille suunnittelema Koko iäksi-matto samassa koossa 200x300 ja olen niin tyytyväinen tuohon kokoon, matosta puhumattakaan. Isoja mattoja ei olekaan niin helppo löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että tässä koossa valikoima rajoittuu valtavasti. Koko iäksi on kyllä todella kaunis, makuuhuoneessa palvelee meillä samainen matto - tosin siinä 80x200 koossa :)

   Poista
 3. Kaunis, hieno matto - ja tuo on sellainen, että siihen ei kyllästy vaan se kestää aikaa ja trendien vaihtelut.
  Itselläni on ollut myös matto olkkariin hakusessa ja luulin jo sellaisen löytäneeni, mutta aloin empiä - matto on kuvioitu ja pelkään, että kyllästyn siihen nopeasti;)
  Onnea uudelle matolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Isot matot on vaikeita löytää - ja on usein melko hintavia hankintoja. Näinollen niitä ei viitsisi ihan jatkuvasti myöskään uusia. Kuvioitu matto oli minullakin toivelistalla vielä jokin aika sitten, mutta sitten jäi mietityttämään juuri tuo kyllästyminen. Vaikken suosittelekaan siitä syystä tehtävän aina valintoja kotiin (ettei kyllästy) mutta täytyy sen näissä hankinnoissa ottaa toki huomioon. :)

   Poista
 4. Tää on kyllä hieno matto! Sama löytyy omastakin olohuoneesta! :) Meillä tosin vähän ikäväksi ongelmaksi maton kanssa on muodostunut se, että siitä irtoaa ihan hirmuisesti tuota villanöyhtää. Meillä kun tuo pienin vielä konttaa niin kaikki vaatteet aina siinä villanöyhdässä ja se on vähän rasittavaa. Ja todellakin olen sitä yrittänyt imuroida, jotta nöytä irtoaisi, mutta en tiedä mistä sitä aina vaan riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :) Itse en ole huomannut nukkaamista. Ainakin näin vähän käytön jälkeen. Villamatolla on toki sellainen "itsensäpuhdistamis" ominaisuus, mutta olen kuullut, että tässä se on erityisen voimakasta (nöyhtääminen). Voi myös olla etten sitä niinkään huomaa tässä harmaalla lattialla, ja meillä kun ei matolla oikein makoilla samalla tavalla kuin esimerkiksi pieni lapsi siinä konttailisi. Toivottavasti tuo villan irtoaminen/nöyhtääminen laantuisi myös teillä :)

   Poista
 5. Hieno matto! Onkohan tuo villainen matto karhea paljaalle iholle? Meillä leikitään paljon olohuoneessa ja kesällä on jalat paljaana. Janica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janica! Ei kyllä ainakaan itselleni tunnu karhealle. Meillä ollaan myös pajon paljain varpain (kesät-talvet) ja uskoisin kyllä kiinnittäväni siihen huomiota. Tuntuu todella pehmeälle omasta mielestäni :)

   Poista
 6. Meillä myös sama matto ja aluksi lähti villanöyhtää...olinki jo palauttamassa liikkeeseen ko hermot meinas menn. Onneksi tilanne rauhoittunut. Cinnabaria-valkoinen koti... varmaan ko pikkuinen liikkuu, niin vielä enemmän ottaa sieltä mukaan. Kyllä se siitä helpottuu. Muistako muuten minkä hintainen Jutta on teillä makuuhuoneen matto? Vois olla kiva meän makkariin, josta vieläkin puuttuu matto. Saikohan niitä koodista? Terkuin Muuttuvakotini Päivi S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kuulostaa hassulta, sillä itse en ole huomannut moista (vaikka ihan erityisesti kiinnitin siihen huomiota näiden kommenttien jälkeen). Toivottavasti se ei alakaan. Makuuhuoneen matto on kokoa 90x200 ja hintaa sillä oli 279EUR. Nyt en kyllä osaa sanoa saako niitä Koodista, omani ostin Kotilaturista (kotilaituri.fi) mutten löytänyt sieltä niitä enää. Suoraan Mum´s sivuilta näitä toki saa tilattua.

   Poista
 7. Matto näyttää teillä tosi hyvältä ja kun itsellä on siitä niin hyviä kokemuksia, olen varma että valinta oli loistava :) Kiitos vielä todella kauniista sanoistasi ja mukavasta visiitistä liikkeessämme! Ihanaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kuulla käyttökokemuksia sinulta :) uskon kyllä että tämä matto palvelee meitä vielä pitkään. Kiitos itsellesi, oli mukava tavata ja nähdään taas pian! :)

   Poista
 8. Nätti matto, ja juu, ihana on tepsuttaa paljain varpain. Erityisen nautinnollista se on kun on vaiks ollut pitkällä automatkalla (tai muusta syystä pitkään umpinaiset kengät jalassa) ja ottaa kengät ja sukat pois ja vain kipristelee varpaita ja jalkateriä viileää lattiaa vasten ;)

  VastaaPoista
 9. Tuota mattoa olen niin pitkään kuolannut ja ajattelut ettei se sovi koiraperheelle! Voi miten ihanaa kuulla, että se on sopiva koirille ja on kiva jalalle. Ehkä tuun sitä teille vielä testaileen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa niin minäkin ensin ajattelin. Mutta koska ei ole tasavärinen, antaa anteeksi paljon. Ja lisäksi on hyvin hyvin kestävä, karvatkaan ei muuten näy. Eli ainakin vielä olen hyvin tyytyväinen valintaamme. Anne Sisustuksen Koodista sai vielä uskomaan tähän entistä enemmän, sillä heillä käytössä sama matto ja koirataloudessa myöskin. :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets