Top Message

www.oblik.fi

MEIDÄN KEITTIÖVALINTAMME / OSA 1

On tullut juostua melko lailla keittiökaupoilla. Kuinka monia päätöksiä tuleekaan tehdä näin lyhyessä ajassa. Ihan hengästyttää. Nyt on kuitenkin seuraava etappi takana. Keittiön valinta nimittäin. 

Päädyimme lopulta useiden vaihtoehtojen ja pohdintojen jälkeen mustaan keittiöön. Sen ääneen kertominen tosin on herättänyt jo useammassa ihmisessä pientä hämmästelyä ja ihmetystä, ehkä epäluuloakin. Ei sillä, että muiden mielipiteillä olisi mitään merkitystä. Ja toisaalta minusta on aina hyvä, kun omia valintoja pitää pohtia, punnita ja perustella. Tuleepahan itsekin mietittyä asiaa eri näkökulmista. 

Olemme kuulleet jo nyt useampaan kertaan kommentteja sormenjäljistä mustalla pinnalla. Niin, kyllähän niitä tulee. Yhtä paljon kuin mihin tahansa muuhunkin väriin. Kaikilla pinnoilla ja väreillä ne eivät toki erotu niin paljoa. Me suomalaiset ollaan kyllä hiton käytännöllistä sakkia. Itse en ajattele pyyhkimisen olevan se pahin juttu. Tuleepahan pidettyä siistinä, ja joskus pyyhittyäkin. Tämä oli siten myös yksi syy siihen, miksi valitsimme vetimettömän vaihtoehdon, ovia on huomattavasti miellyttävämpi pyyhkiä sormenjäljistä, kun kaapiston pinta on sileää ilman että siinä on nuppeja tai kahvoja. 

Keittiötoimittajan osalta päädyimme valitsemaan Kvikin. Yksi merkittävimmistä syistä oli palvelu. Kun tämä kaikki tehdään nopealla aikataululla, annamme palvelulle ja joustavuudelle oikeasti äärimmäisen suuren arvon. Meillä on joka puolelle sata asiaa selvitettävänä ja remontista tulee melko massiivinen. Tästä syystä kaikki apu, jota toimittaja pystyy tarjoamaan on meille todella iso juttu!

Raision (Turun) Kvik -myymälässä meitä palveli Jaana, joka oikeasti paneutui kotiimme ja jäi sellainen olo, että häntä todellakin kiinnosti auttaa. Meillä oli suht selkeät suunnitelmat myymälään mennessä. Mutta silti arvostan rohkeutta kyseenalaistaa joitakin ratkaisujamme ja ehdottaa perustellusti niihin muutosta. Näin toimittiin ja oikeasti keittiöstä tulee nyt paljon toimivampi kuin ennen. Ei sellaisia itse tule ajatelleeksi kun on tottunut tiettyihin juttuihin samoissa paikoissa. Sitä ikäänkuin sokeutuu kaikille uusille mahdollisuuksille. Ei osaa edes hahmottaa jos vaikka uuni olisikin eri puolella ja hanaa, allasta ja tiskikonetta siirrettäisiin aavistuksen sivummalle. Näillä vinkeillä saimme huomattavasti lisää tasotilaa ja lisäksi yksinkertaisemman ilmeen koko keittiölle. Pelkäsimme putkitöistä aiheutuvaa lisälaskua, joka ei oikeasti sitten niin suuri olekaan (jos nyt ei sitten siinäkin tule yllätyksiä...). Nyt nämä muutokset on kuitenkin helppoa tehdä - jälkikäteen ei sitten niinkään.

Voisin kirjoittaa tästä valinnasta ja palvelusta loputtomiin. Siitä syystä päätin jakaa näitä keittiöjuttuja useampaan tekstiin. Palataan siis materiaali-, allas-, hana- ja tasoasioiden kanssa vielä paremmin myöhemmässä vaiheessa. 

Ja valintammehan oli Kvik malliston uutuus: Tinta. Kuva lainattu Kvikin sivuilta, omat keittiökuvamme kun ovat sopivasti työkoneella. Eli malli ei täsmää melle tulevaan muokattuun versioon. Ovet, listat ja hana tosin osuvat yhteen. Ensimmäisenä paljastuksena kerrottakoon, että saarekkeesta tulee täysin erilainen kuin muu keittiö ja se tullaan rakentamaan alusta saakka itse. Vähän pitää saada omaakin kädenjälkeä näkyville ja mielenkiintoa uusien pintojen keskelle ;)

Iloista viikonvaihdetta sinulle! Meillä odotellaan, että päästään kuvailemaan 
lattiatyön ensimmäisiä vaiheita kotiin viikonlopun aikana. Olen pikkuisen kauhuissani jo valmiiksi miltä siellä näyttää juuri nyt. Alkuviikolla näky oli todella lohduton... 

Jutta

 1. Kvikin keittiöt on kyllä upeita, Meilläkin on osa Kvikiltä. Keitttiömme on kasattu 3 eri valmistajalta, ei tule heti vastaan toista samanlaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo, en ole jotenkin hoksannutkaan että teillä on useammasta eri paikasta. Tai se on varmasti mainittukin, mutta mennyt ihan ohi. Teidän keittiö on kyllä kaunis! Ja todella käytännöllinen! Olet varmasti ihan oikeassa - ei tule toista samanmoista vastaan :) Sille aina peukkua!

   Poista
 2. Oi että tuo Tinta on ihana, täydellinen kotiinne! Me valitsimme Manon, symppiksen tähän taloon sopivan, vaikka Tinta olisi ollut kyllä upea.. Minäkin kehun Turun Kvikin palvelua.. Heidi oli todella kärsivällinen, piirsi monta eri versiota ja pyöritteli hankalia tiloja monelta kantilta. Ihana tuli, en voisi tyytyväisempi olla!! Paitsi asennuksen ottaisin nyt heiltä, jos nyt tilaisin. Miehellä oli kauhea hinku koota ja asentaa itse, mutta kyllä siinä aikaa meni ihan hulluna, ja vieläkin joitain juttuja puuttuu. Ja kun mä haluan, että linjat ovat millilleen suorassa, niin ikävä sellaisista huomautella ja napista että korjata täytyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis. Mano olisi ollut toinen vaihtoehtomme. Jotenkin vain lopulta kallistuimme Tintaan. Palvelulla on oikeasti todella suuri merkitys kun tehdään näin isoja päätöksiä ja välissä liikkuu reippaasti euroja. Sitäpaitsi ammattilainen pystyy säästämään suunnittelulla paljon rahaa - ja ennenkaikkea vaivaa! Lopputuloshan ei vielä ole millään tapaa nähtävillä tai todettavissa, mutta olemme tähän saakka olleet hyvin tyytyväisiä :) Ja iloisia, että valitsimme juuri Kvikin. Kaappien kokoaminen jo otettiinkin valmiina, mutta asennus tehdään varmaan ehkä joiltakin osin itse - riippuu aikatauluista. Osan tekee kuitenkin jo varmuudella ammattilainen.

   Poista
 3. Onpa hyvä valinta ! Meilläkin on keittiöremontti haaveissa, mutta vasta vuosien päästä kun perheen kuopus jättää meidät ja lähtee maailmalle :) eli tarkoittaa juurikin sitä, että seinää kaatuu. Silti jo nyt mietin ja pähkäilen mitä sitten haluan. Olen kuullut näistä Kvikin keittiöistä paljon hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän remppa tuli kyllä pikkuisen ennenaikojaan. Ei varmasti oltaisi vielä lähdetty koko kotia uusimaan. Mutta samalla vaivalla nyt sitten kaikki alas. Oi oi, seinien kaataminen ja isot muutokset - kuulostaa jo nyt siltä, että omatkin sormet alkoivat syyhyämään ;). Ja todella voi jo nyt aloittaa suunnittelun, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Sitä itsekin tässä harmittelen, ettei ollut tullut suunniteltua kovin paljoa näitä juttuja etukäteen, kun en kerta ajatellut sen tähän väliin tulevan. Jos olisi ollut paljon aikaa, olisi ehtinyt paremmin vertailemaan ja tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin niin lattian kuin kaikkien muidenkin materiaalien osalta. Toisaalta, olen ainakin tässä vaiheessa vielä todella tyytyväinen nykyisiin ratkaisuihin, joita ollaan rempan edetessä tehty. Vaikka kiireessä onkin hosuttu. ;)

   Poista
 4. Olen niin samaa mieltä kanssasi! Vaikka ehdottomasti kannatankin pitkäikäisiä hankintoja jatkuvan vaihtelun sijaan, en käsitä sitä, miksi kaikkien valintojen pitää mennä äärinmäisyyksiin asti käytännöllisyys edellä. Kun ei kuitenkaan ole vielä keksitty pintoja, jotka eivät käytössä likaannu ja kulu. Eikä myöskään uskalleta valita oman näköistä, vaikka itselle tehdään.

  Keittiösuunnitelmat kuulostavat just hyviltä. Erityisen hyvältä kuulostaa idea saarekkeesta, josta ei ehkä tule niin keittiömainen. Odotan innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ja aivan sama kuin oli valkoisen lattian kanssa, ne kauhistelut siitä kuinka helposti se likaantuu. No näinhän se on, mutta likaantuu tummatkin pinnat (ja kaikki näiden väliltä väliltä) mutta totta sekin, että ne antavat enemmän anteeksi. Valkoiseen lattiaan olin kuitenkin tyytyväinen - siitäkin huolimatta, että kaikki tahrat siinä helposti näkyivät.

   Ja saarekkeesta olen kyllä itsekin ehkä kaikkein eniten innoissani ;) Vaikka sitä varmaan pitää odottaa kaikista pisimpään. Sen rakentaminen kun aloitetaan kun kaikki muu on suhtkoht kasassa :)

   Poista
 5. Vau, upea valinta! Oikein ihanaa ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
 6. Tulee varmasti upea! Ihanaa ystävänpäivää ! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan. Sitä vähän jännittää toki, kun elävänä meidän kodissa se näyttää varmasti "hieman" erilaiselta kuin kuvissa ja pieninä pintoina :)

   Poista
 7. Kaunis keittiö teille tulossa.
  Mukavaa ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ystävänpäivä oli ja meni - toivottavasti se oli iloa täynnä myös siellä sinulla <3

   Poista
 8. Meillä myös Kvikin keittiö ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Koko prosessiin palvelusta lähtien ja lopputulokseen. Meillä musta graniittitaso ja toimii�� Millainen taso teille tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla! Ja kaikella sillä palvelulla ja koko prosessilla on todella suuri merkitys. Vaikka varmasti lopputulos ja käyttökokemukset ovatkin hyvin suuri osa kokonaisuutta. Tällä hetkellä kuitenkin kaikki on sujunut muitta mutkitta :)

   Päädyttiin lopulta laminaattitasoihin käytännön syistä. Allas liimataan tasojen alle, joka on kyllä ihan mahtava juttu kokonaisilmeen kannalta. Ja käytännöllisyyden myöskin :)

   Poista
 9. Upea valinta! Odotan lopputulosta vesi kielellä.

  VastaaPoista
 10. Rohkea ja hieno valinta. Pidän peukkuja, ettei tule minkäänlaisia ikäviä yllätyksiä enää vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - sitä mekin toivotaan. Niiltä ei todellakaan olla vältytty, mutta josko suurimmat yllätykset olisivat jo takana :)

   Poista
 11. Meillä myös kaksi viimeistä keittiötä on tullut Kvikistä ja Jaanan kanssa hoidettiin tilaus. Meidän edellinen keittiö oli musta vaakatammiviiluinen Mano sera, nyt valkoinen Mano. Tykkäsin Serasta tosi paljon ja voisin vieläkin ottaa sen. Tsemppiä remppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Mano on kyllä myös ihana. Mitoitus meni kuitenkin Tintan kanssa paremmin yksiin, joka oli merkittävä valintakriteeri. Vähemmän muita kompromisseja sen vuoksi :) Kiitoksia tsempeistä, kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu :)

   Poista
 12. Musta on hyvä! Ja tiedän, että sun käsissä siitä tulee upea! :)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets