Top Message

www.oblik.fi

KEVÄÄN SISUSTUSTÄRPIT MEIDÄN TYYLIIN

Tulee kevät ja tulee uudet tuulet sisustuksen saralla. Meille naisille on taidettu asettaa jokin erityinen vipu pään sisälle, sillä melko moni meistä hullaantuu valon määrän lisääntyessä ja saattaa jopa pikkuisen hurahtaa kodin tuunaamiseen. Vai mitä olette mieltä? Pesänrakennusvietiksi miehet sitä usein kutsuvat. Ainakin meillä täällä Verkarannassa. 

Poimin siis tässä luovuuden huumassa muutamia juttuja myös teille, jotka kolahtaa:1. Erilaiset ja erikokoiset lasipullot
Niitä löydät nyt jo melko monesta paikkaa uutenakin, mutta kirpparikierroksella näitä saattaa tulla vastaan todella huokeaan hintaan - kannattaa kierrellä! 
2. Puulaatikot
Kätevä tapa säilöä pientä tai suurta tavaraa piiloon pöytätasoilta ja samalla tuoda lämpöä pelkistettyyn sisustukseen. 
3. Luonnon vihreys sisätiloissa
Vihersisustaminen on pop. Vielä löytyy havuja, mutta kohta jo lehtipuiden oksia voidaan tuoda sisälle ja ihastella hiirenkorvien syntymistä. Se on aina yhtä upea näky kun pienet vaaleanvihreät korvat alkavat tunkemaan ulos oksan päästä. Sitäpaitsi oksien kanssa voit tuoda kevään jo ennenaikaisesti kotiin. 
4. Valaisimet (erityisesti "tunnelmavalaisimet")
Ja kyllä - yhä edelleen valokirjaimet ovat in. Mitä vanhempi, sen parempi. Aina ei kuitenkaan voi onnistaa vanhojen löytämisessä - siksi on aika siistiä että näitä saa nykyään myös uustuotantona. 
(M kirjain valikoitui meille muuten siksi, että se muistuttaa meitä tärkeästä paikasta. Malagan auringon alla sanoimme viime syksynä toisillemme tahdon, jonka vuoksi halusimme tämän valon tuoda myös kotiin.) Ylipäänsä tarinat tuovat sisustukseen särmää. Juuri tarinoiden myötä kodista tulee kodin tuntuinen ja sillä on erityinen paikka sydämessä. Koti ei ole vain neljä seinää. Se on turvapaikka, jossa kaikilla perheenjäsenillä on hyvä olla.
5. Tarjoilukärryt
Oli vuosia, jolloin tarjoiluvaunut olivat niin out. Ei enää! Viime vuoden aikana ilokseni huomasin monen valmistajan ottaneen valikoimiinsa erilaisa pyörillä kulkevia aputasoja. Omamme löysimme taloyhtiön roskalavalta. Edelleen yhtä onnellinen tästä löydöstä!
6. Neutraalit värit ja ripaus pastellia
Neutraalit värit ovat aina hyvä pohja kaikelle sisustuksen uusille tuulille. Itse uskon savuisten pastellivärien ja hempeiden murrettujen sävyjen pitävän pintansa tänäkin vuonna. 

LUO TÄMÄ TYYLI:

Näillä lähtisin itse kohti sisustuskevättä. Hyvä pohja kannattaa pitää kodissa ja sisustuksessa kunnossa. Se mahdollistaa monien erilaisten kokeiluiden onnistumisen vuodenaikojen ja trendien mukaan. Täysin trendien varaan en kuitenkaan kotini sisustusta rakentaisi, jonka vuoksi suuret pinnat ovat tänä(kin) vuonna meillä hyvin neutraalit. Ne antaa sopivasti tilaa ripaukselle trendejä.

Olen helmikuussa vierasbloggaajana Elämäni Koti -sivustolla, josta löydät tämänkin jutun kokonaisuudessaan. Siellä tällä viikolla meidän seitsemän vinkkiä mielenkiintoisen sisustuksen luomiseen ja lisää kuvia stailatusta oleskelupisteestä. Käyhän kurkkaamassa!

Jutta

 1. Aika hyvältä kuulostaa tuo lista! Itselläni on tarjoilukärryjä ja pastellivärejä lukuunottamatta kaikki. Tarjoilukärryjä olen toivonut, mutta pastellit voin jättää muille. Täällä on valkoinen pohja, johon yhdistelen puunväriä, mustaa ja keltaista. Ehkä innostun kevään myötä tuomaan kotiin jotain uuttakin väriä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet siis aivan trendien aallon harjalla ;). Pastellivärejä meille on eksynyt silloin tällöin, mutta vasta nyt sitä on tulossa suurempana pintana makuuhuoneeseen. :)

   Poista
 2. Kivan särmikästä! Peukkuja sulle ja ihanille projekteillesi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Olen jotenkin aika innoissani että tänä vuonna monet "trendit" on niitä juttuja, joita meillä näkyy muutoinkin. Ja kiitos, nyt on meneillään vaikka mitä hienoa :)

   Poista
 3. Hei,
  kiitos sisustustärpeistä!
  Minua kiehtoi eniten tuo männynoksa lasipurkissa.
  Haenkin tänään kotimetsästämme lisää luonnonvihreyttä kotiimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Kannattaa käydä hakemassa, ja kohta niitä lehtipuun oksiakin voi jo tosiaan sisälle kantaa (aika opitimistinen ajattelu ehkä :D).

   Poista
 4. Mähän olen melkein tredikäs tietämättämi ;D Pastillit kyllä on vielä yrityksessä, ne ei tahdo meille millään kotiutuia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sama vika! :D Pastellit on eksyneet meillekin silloin tällöin pieninä annoksina. Nyt rohkeasti yritämme miltä se näyttää makuuhuoneen suurina pintoina :) Toivottavasti ei tule itku maalauksen jälkeen ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets