Top Message

www.oblik.fi

LIITUTAULUTAIDETTA KEITTIÖSSÄ

Yritin kovasti piirtää kaunista talvimaisemaa. Voitte arvata onnistuinko. En. Siispä tällä hetkellä taulua koristaa jo tutuksi tullut aamiaisaikataulu ja teksti VERKARANTA CAFE. Talvesta kuitenkin muistuttaa perhe, joka muokkaantui lumiukkojen muotoon ;). Oikeassa laidassa kirjattuna ne tapahtumat, joita meidän kotikahvilassamme tullaan viettämään talven aikana. Ystävänpäiväbrunssi järjestetään ystäville perheineen ensimmäistä kertaa, ja samalla toivon siitä muodostuvan perinteen. Läheiset ystävät lapsineen ovat silloin tervetulleita meille. Jokainen tuo mukanaan jotakin, ja nautiskellaan kiireettömästä sunnuntaista isolla joukolla. 

Piirtäminen seinälle työtasolla seisoskellen ei ole ihan helpointa hommaa, joten pyyhittyä tuli "jokunen" kerta. Mutta ei sen niin väliä ole, kuuluu asiaan ja jäljet saa näkyä. Liian kliininen ja suoraviivainen liitutaulupiirros kertoisi ehkä ennemmin menetetyistä hermoista ja kymmenistä katkenneista liiduista ;). Näin minä ainakin haluan asian nähdä!
Letkeetä lauantain jatkoa sinulle, me lähdemme nauttimaan kahdenkeskeisestä ajasta hyvän ruoan parissa :)

Jutta

 1. Ihana toi teidän liitutaulu ja just hyvä kun ei ole liian stailattu ja pyyhitty :)
  Mukavaa viikonloppua lumiukko perheelle :)

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Ja samaa mieltä - liika yritys on turhaa. Sopivasti suttuinen on parempi :)

   Toivottavasti myös teillä oli kiva viikonvaihde!

   Poista
 2. Kauniita kuvia, liitutaulu näyttää hienolta! Pitäisikin taas pitkästä aikaa rustailla jotain oman keittiön liitutaululle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitutaulu on kyllä hauska juuri siksi, että piirrokset ja tekstit saa helposti vaihdettua ja tuo sitten samalla vaihtelua koko kotiin. :)

   Poista
 3. Hauska! Hienosti tekstattu ja piirretty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tekstaus ja piirtäminen on kyllä hauskaa, mutta seisaaltaan se ei ihan onnistu yhtä hyvin kuin pöydällä :) Nyt se on tuollainen ja hyvä niin - ehkä se talvinen lumimaisema siihen saadaan joskus myöhemmin ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ei ihmeellinen, mutta meidän näköinen :)

   Poista
 5. aivan MAHTAVA! Ja ajattele, teillä on ihka oma pieni kahvila:)

  VastaaPoista
 6. Ihana! :)
  Verkaranta cafeeseen olisi myös haaste: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2014/01/kodista-kolmella-sanalla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, tulen haasteen noutoretkelle paremmalla ajalla vielä! Kiitos! :)

   Poista
 7. Tuo taulu on aivan ihana! Kyllä sinä ossaat! Ylintä kuvaa olen tuijottanut jo jonkin aikaa :) Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meiju! Joskus tulee tarve saada vaihtelua, ja siihen tämä liitutaulu sopii erinomaisesti. :)

   Poista
 8. Eksyin tänään blogiinne ekaa kertaa, ja olen melkein samalta istumalta kahlannut läpi kaikki postauksenne. Teillä on aivan huikea koti, ja olette uskomattoman rohkeita ja taitavia tekemään itse. Olen saanut hurjasti inspiraatiota oman kotimme ikuiseen remonttiin. Asumme 70-luvun täystiilitalossa, jossa olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat samaa suurta tilaa, katto on korkealla ja ikkunat ovat isot. Joten meiltä löytyy jotain samaa henkeä kuin teiltä. Tilan sisustaminen ja huonekalujen sijoittelu tuottavat välillä päänvaivaa, mutta nytpä sain taas uusia ideoita. Meillä on samanlainen parketti kuin teillä, ja kovasti kiinnostaisi maalata se valkeaksi. Kuinka te hioitte lattian ennen maalausta ja maalasitteko lattian telalla? Jään mielenkiinnolla odottamaan uusia postauksianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Eija, ja lämpimästi tervetuloa meille! :) Ensiksikin iso kiitos kauniista sanoistasi, tuli hymy huulille kun luin kommenttisi. KIITOS!

   Parasta palautetta on juurikin se, että saamme jaettua inspiraatiota myös muille. Tällaisten amatöörien mielestä se varsinkin on upeeta, jos rohkaisemme myös muita opettelemaan ja oppimaan!

   Kuulostaa tosiaan siltä, että talossanne on paljon samaa tilan suhteen kuin meillä. Ja allekirjoitan tuon huonekalujen sijoittelun vaikeuden täysin. Ei ihan räpäyksessä syntynyt tämä meidänkään nykyinen järjestys. Jotenkin tilan haluaa pitää avarana - mutta helposti näyttää tyhjälle. Ei haluaisi laittaa yhteen tilaan liikaa toimintoja selkeyden vuoksi - mutta kun se vain on käytännöllisintä. Jnejnejne...

   Hioimme parketin käsihiomakoneella (joo-o, ajattele sitä, kauhee homma) ja kulmat ihan käsin. Sitten vain pesu ja kuivumisen jälkeen maalaus. Maalasimme telalla. Suosittelen varren hankkimista /tekemistä telan varteen, sillä ison tilan telaaminen kontallaan alkaa jossakin kohtaa käydä selälle ja kaikille muillekin jäsenille ;) Telaan kannattaa panostaa. Vaahtomuovista itselläni parhaat kokemukset, sillä niistä ei irtoile sellaista ärsyttävää nukkaa lattian pintaan. Vaahtomuovitelalla maalattiin parvitilojen laminaatit, mutta sellaisella "nukkaisella" vain mikä se nyt on - maalattiin alakerran parketti.

   Kiva kun jäät linjoille, ja erityisen mukavaa kun jätit jäljen vierailustasi! :)

   Poista
  2. Kiitos hyvistä neuvoista. Nyt vielä vaikein osuus edessä; aviomiehen suostuttelu lattiaprojektiin ;-).

   Poista
  3. Kiitos hyvistä neuvoista. Nyt vielä vaikein osuus edessä; aviomiehen suostuttelu lattiaprojektiin ;-).

   Poista
 9. Toi liitutaulu on kyllä kiva! Helppo tapa saada vaihtelua :)

  VastaaPoista
 10. Tosi kivan näköinen liitutaulu!

  VastaaPoista
 11. Upea liitutaulu kuvitus! Tuo on kyllä kätevä tapa tuoda vähän vaihtelua keittiöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Hauska tapa muuttaa koko alakerran ilmettä ja tunnelmaa. Tykkään isosti itsekin :)

   Poista
 12. Ihana! Mukavia yhteisiä hetkiä Verkarannan Cafeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Ja varmasti meillä on täällä mukavaa, sinutkin kutsun tänne Cafeeseen varmasti vielä tänä vuonna ;)

   Poista
 13. Voihan liitutaulu- himotus! Kyllä se on niin magee :).

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets