Top Message

www.oblik.fi

MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN?

Taas se huutelee täällä vinkkejä! Tai pyytelee, miten vain... Tilanne on nyt sellainen, että haluan löytää uusia arkiruokavinkkejä, jotakin erilaista mitä meillä yleensä (ja erilainen ei sitten välttämättä tarkoita supererikoinen ;)). Liian usein viikot toistavat meillä itseään. Entä teillä? Jos en ole laatinut kauppalistaa ajoissa, käy usein niin että hyllystä napataan ne samat ainaiset ainesosat (eli oikeasti aika todella usein). Niistä sitten koitetaan koko viikko jotakin erilaista väsäillä. Mutta miten hitossa se tehdään jos raaka-aineet on lähes toisiaan toistavia viikosta toiseen?

Nyt siis kaipaan kommenttikenttään sinun arjen ruokavinkkisi! Annetun ruokavinkin ei tarvitse olla uusi ja ihmeellinen. Mielellään aikaa sen laittamiseen ei välttämättä tarvitsisi kulua kolmea tuntia, muutoin sana on täysin vapaa :). Lisäksi toivoisin, että jos olet löytänyt hurmaavia ruokablogeja tai pidät sellaista itse - voisitko vinkata? Ja nimenomaan ruokablogeja. Leipomiseen liittyviä olen bongaillut itsekin useampia, mutta niitäkin tottakai ilomielin löytäisin uusia. 

Kiittäen, kumartaen (ja pikkuisen jopa turhautuen),
Jutta

  1. Muutamia helppoja omia lemppareita:
    - kanasuikaleita, persikkaa, aurajuustoa, smetanaa, kermaa
    - kalkkunan jauhelihaa, kesäkurpitsaa, paprikaa, tomaattia, tomaattimurskaa
    - kirjolohifile uuniin ja päälle purkki pestoa ja smetanaa ja kermaa
    Muutamia muitakin löytyy blogista ruoka tägin alta :) Pitäisi kyllä enemmänkin postailla näistä helpoista herkuista. Jään innolla odottamaan millaisia vinkkejä muilla on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ISO ISO ISO kiitos!!! Näistä kaikki on todella kokeilemisen arvoisia. Ja erilaisia kuin meillä, joten todella raikasta saada jotain uutta ideaa. Menee ehdottomasti ensi viikon listalle! Erityisesti tuo kalkkunan jauhelihajuttu :).

      Tuunkin bongaan sun muitakin ruokavinkkejä! Ja odottelen myös saisiko täältä oikein kunnon ruokainspiraatiopläjäyksen, toivottavasti! Virkistävää kokeilla jotain totutusta poikkeavaa. :)

      Poista
  2. Meidän arkiruoat jotka on rotaatiossa:
    Kanasoossi ja couscous, kanasuikaleita kermaa ja mausteita
    Spagua ja ragua
    Siskonmakkarakeittoa
    Makaronilaatikkoa
    Hernekeittoa
    Tänään uutuutena kokeilin jauhelihaporkkanakeittoa. Sikahyvää, jauhelihaa sipulia tom.murskaa porkkanaraastetta ja fusilleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEE! Couscousin olin tyystin unohtanut. Sitä pitää ehdottomasti vkl ruokareissulla ostaa kaappiin. Ja tuota uutuuskeittoa meillä tarjoillaan ehdottomasti ensi viikon keittöpäivänä! Laitoitko muuten sinne kuinka paljon nesteitä sekaan vai oliko enemmänkin sellaista sosemaista (eli sellaista tomaattimurskan paksuista lientä)? Hah miten sainkin kysymyksen näyttämään typerältä :D. Mutta toivottavasti ymmärsit ;). KIITOS!!

      Poista
    2. Couscous on mun lempparia. Se on vaan sellasta että siihen tulee himo. Voisin nuolla kattilankin :)
      Tein tuon aika mutu-tuntumalla tuon keiton. Pistin varmaan tomaattimurskapurkillisen vettä ja vähän päälle kun se pasta imee vettä itteensä. Tuli paksuhkoa mutta ehkä vähän vetelämpää ku itte murska. Mut ainaha sitä vettä voi keiton edistyessä lisätä :) Niin ja sit valkosiblaa kans ja omalle lautaselle pirskotin chilisoossia, siitä kun kersat ei välitä!

      Poista
    3. THÄNKS! Menee listalle, ehottomasti! :)

      Poista
  3. Meillä syödään paljon keittoja. Esim. kana-kookoskeittoa, borssikeittoa, suurustettua kanakeittoa, perinteistä lihakeittoa, seikeittoa ja tomaattikeittoa. Syödään meillä muutakin, mutta keitot on hyviä, edullisia ja yleensä myös nopeita valmistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama. Mutta aina sanoja. Tylsää! Tomaattikeiton olinkin ihan unohtanut, kanakeiton samoin. Nämä myös nostettu listalle. Kiitos suureesti :)

      Poista
  4. Töissä käyvän äidin pelastus on (pelätty&vihattu) mummon muusi ja jauheliha.

    Ruskista jauheliha ja mausta oman maun mukaan. Tee mummonmuusi ohjeen mukaan (itse käytän vesimaitoseosta). Sekoita molemmat keskenään ja vola!

    Jos haluaa luksusta niin sörsseli uuniin kestävään vuokaan ja päälle juustoa. Noin 200 astetta ja sen aikaa että juusto sulaa.

    Tää on sika nopee! Max 15 min.

    Toinen helppo on jauheliha ja sipuliperunapussi. Taas jauheliha ruskistus ja mautaminen. Uunivuokaan sipuliperunapussi, kaksi purkkia kermaa ja jauheliha. Pussin ohjeen mukaan paisto. Namskis.

    Lisäpotkua saa kun käyttää kebabkastiketta ketsupin tapaan mausteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mä en edes oo muistanut koko mummin muusia. Pitää kokeilla. Varmasti uppoaa, ja paljon helpompaa kuin se perunoiden kuoriminen jne. Uskon myös tämän menevän 8-vuotiaan lempparilistalle ;).

      Poista
  5. "Uusi" löytö: Munakasrulla. Munakas tulee uunissa 15 minuutissa ja täytteen voi tehdä oman maun mukaan melkein mistä vain ja kylkeen salaattia. Kokeiltu on myös uunimunakasta sellaisenaan tai joukkoon aurajuustoa ja kinkkua, nams!

    Jossu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin olen ihan ollut typerä kun ajatellut munakkaan olevan sellainen "myöhäinen aamupala" pelkästään. Joten iso kiitos vinkistä, menee kokeiluun. Variaatioita kun on vaikka ja kuinka. :)

      Poista
  6. Kasvissosekeitto (bataattia,perunaa, sipulia ja kermaa)
    Lohikeitto (perunaa,porkkanaa,pala inkivääriä, lohta,kermaa) Toki mausteita, suola,pippuri yms...
    Nämä maistuu meillä :) Innolla odotan myös lisää vinkkejä arkiruokaan!
    Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvissosekeiton joukkoon bataatti - enpä ole ennen kokeillut. Mutta nyt aion kokeilla. Vähän saa erilaista ja erimakuista taas. Lämmin kiitos :)

      Poista
  7. Moikka! Kurkkaapa tämän postauksen kommenttiboksi, monta herkullista vinkkiä: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/11/ruokavinkit-jakoon.html?showComment=1384459422311

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AINIIN! Olen kyllä tuon kommenttiboksin lukenut aikanaa, mutta unohtanut sen täysin, menenkin vakoilemaan heti itselleni lisää ideoita. :)

      Poista
  8. Samat on kuule tunnelmat täällä :D Siksi ilolla seuraan mitä vinkkejä tänne tulee.

    Arkiruoka kaipaisi todellakin vaihtelua. Samaa tulee tehtyä. Sellaista minkä voi ulkomuistista ostaa kaupasta. Jauhelihaa. Kaikissa eri muodoissa.

    Tänään oli erittäin harvinainen poikkeuspäivä. Tein uunilohen uudella tavalla. Kala vuokaan. Valkopippuria ja suolaa. Sitruunaa puristettuna. Levitä päälle piparjuurituorejuustoa pari ruokalusikallista. Kippaa päälle pakasteesta vähän sinisimpukoita ja purkista kapriksia. Muutaman osan tuoretta tilliä voi laittaa. Sitten uuniin, missä valmistuu sillä aikaa, kun teet lisukkeen. Nopeeta arjenluksusta :)

    Seuraavaksi ajattelin tuunata ne peruslihapullat. Pistän sekaan paahdettua sipulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuota tarkoitan - ulkomuistin mukaan mennään mekin monesti ja siksipä raaka-aineet tuppaakin olemaan vähän liian samoja. Ja ei sekään vielä mitään, että aina se jauheliha tai maustamaton kanafilee tvs, mutta kun aina sen vielä maustaakin samoilla mausteilla. Ihmekös alkaa puuduttaa :D

      Vautsi, kuulostaa ihanalta tuo lohi, harmi että itse olen allerginen. Mutta miesväki ilahtuisi jos teenkin heille joku päivä herkkukalaa valmiiksi! :)

      Poista
  9. Hei, tämä on loistava postauksen aihe, mulla on ihan ideat lopussa ruuan suhteen. Meillä vakkarit on jonkinlainen spagettiruoka ja siihen jauhelihakastike, nakkisoppa, sosekeitti ja raejuusto, kookosriisiä ja kanasuikaleita ja hei risotto on usein tosi hyvää (olin unohtanut risoton!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RISOTTO! Miksen mä sitä myöskään ole tullut ajatelleeksi. Tässä sitä alkaa tuntea itsensä todella rajoittuneeksi. Vaikken mielestäni ole. Mutta kun on vain niin tutun ja turvallisen perään :D. Ja sen kuuluisan ulkomuistin. Nyt menee meillä ensi viikon menu täysin uusilla kuvioilla. Täydellistä!

      Poista
  10. Meillä arkiruoka koostui eilen esim. kanan rintafileistä ja uunissa valmistetuista rehuista, joita löytyi jääkaapista sillä hetkellä (peruna, porkkana, sipuli, kirsikkatomaatit). Pyöräytin sekaisin öljyn, suolan, pippurin ja yrttimausteiden kanssa. Hyvää!

    Perinteisemmät sapuskat edustaa linjaa; perunamuussi ja lihapullat, lasagne, jota voi varioida vaikka millä tai muuttamalla sen Moussakaksi kesäkurpitsalla ja perunaviipaleilla.
    Blogistani löytyy reseptit -tunnisteen alta mm. pestopastaa, Burgundinpataa, intialaista Butter Chickeniä, avokadokeittoa, limekanaa jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaista kanaa ja kasviksia meilläkin on usein. Mutta kasvikset liian usein samoja. Tomaattejakin tosiaan voisi lisätä joukkoon. Kiitti vinkistä, ja myöskin noista muista resepteistä, tuun ehottomasti ruokavinkkivarkaisille ;)

      Poista
  11. Suosittelisin Ysibaarin omaa ruokakirjaa, siinä on tosi hyviä, mutta "tavallisia" reseptejä. Olemme kokeilleet kirjasta mm. sitruunakanapastaa, seesamkanasalaattia sekä Tom Yum-keittoa, kaikki tosi hyviä. Mun lemppariarkiruoka on ihan vaan munakas! Siihen voi sitten heittää täytteeksi mitä sattuu löytymään. Joskun täytteen virkaa on näytellyt ihan voileipäkinkku, joskus makkara, pavut tms. Oletko kokeillut laittaa spagettikastikkeeseen ripauksen kanelia? Tulee tosi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakkaan aion varmasti toteuttaa! Jotenkin en ole sitä koskaan osannut/tajunnut tehdä ruoaksi. Nyt aion tehdä! Ja kuulostaa lupaavalle kirjalle - nimenomaan niitä tavallisia reseptejä. :)

      Ja kanelia spagettikastikkeeseen - nyt heräsi mielenkiinto, kokeilen ensi kerralla :) Kiitos, sillä usein myös maustaminen on sellainen juttu, että tutut ja turvalliset/totutut mausteet tulee valittua. Siksi se ruokakin usein maistuu aika samalta :D

      Poista
  12. Voi meillä on sama ongelma näiden arkiruokien suhteen! Taidan itsekin siis käydä kurkkimassa täältä lisää vinkkejä myöhemmin :)

    Meillä syödään myös paljon keittoja (lohi-, kana-, jauheliha-, kasvissosekeittoja..), kana-/ jauhelihakastikkeita ja kiusauksia (kinkku- ja lohikiusausta enimmäkseen). Yksi nopea ja ehkä hieman erilainen vinkki on lasagnette, joka valmistuu tosi helposti kaupasta valmiina ostettavasta lasagnette-ainepakkauksesta. Pakkaus sisältää siis mausteet ja lasagnette-"makaroonit". Jauheliha paistetaan ja sinne lisätään pakkauksessa olevat mausteet, vettä + maitoa ja tää sekoitus laitetaan vuokaan noiden makaroonien kanssa. Sen jälkeen paistetaan uunissa 30-35 minuuttia. Tosi helppoa ja hyvää! :)

    Mukavaa viikon jatkoa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagnettea taidankin kokeilla, sillä siinä peruslasagnen tekemisessä menee aika hitosti aikaa. Sitä ei usein arkisin niin paljoa olisi ruoan teolle antaa. Voisi kai sitä edellisenäkin iltana tehdä valmiiksi, mutta silloinkin se on pois siitä yhteisestä (ruhtinaallisesta n.kolmen tunnin) ajasta ennen lapsen nukkumaanmenoa..

      Kivaa viikonloppua Emilia myös teille :)

      Poista
  13. Tää on meidän suosikki mitä tehdään usein http://patalintu.blogspot.fi/2011/10/lempiruokaa.html?m=1 Nopwa, helppo ja maukas! Samassa paikassa myös kaikki muut meidän suosikit niin arkeen kuin juhlaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihastuttava blogilöytö, pakko laittaa itselle kirjanmerkkeihin ja lukulistoille. Heti osui silmiin tämä http://patalintu.blogspot.fi/2013/12/bataatti-vuohenjuustorisotto-ja.html, ja monia muitakin herkullisia reseptejä. Kiitos paljon vinkistä, tämä oli kullanarvoinen! :)

      Poista
  14. Loistava postaus! Tästä saa kivasti uusia vinkkejä tuohon arkiruokaan, kun jostain syystä ne samat vanhat tutut tuppaa pyörimään viikosta toiseen.

    Meillä mennään pitkälti sellaisella linjalla, että ainakin yks keitto ja yks potturuoka viikossa, loput pastaa ja riisiä erilaisilla lisukkeilla. Esim viime aikoina on listalla pyörineet:
    Itse tehty pinaattikeitto
    siskonmakkarasoppa
    tomaattikeitto
    avokadopasta
    jauhelihatomaattipasta
    kylmäsavulohipasta

    Lisäksi oon todennut, että tosi nopeaa ja arkeenkin sopivaa saa esim. kaupan rieskojen päälle kun pyöräyttää tomaattipyrettä ja vaikka ilmakuivattua kinkkua + mozzarellaa (täytteet nyt on helposti varioitavissa oman maun mukaan). -> pikapizzaa siis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. En tiedä miksi itsekin aina valitsen samat aineet kaupasta. Kai mukavuudenhalusta ja siitä ulkomuistista. Ihan kuin en olisi ehtinyt muka pohtia asiaa ennen kauppareissua. Enkä minä sitten siellä kaupassa osaa alkaa loihtimaan päässäni jotakin uutta ja raikasta. Siksi ei tule uusia raaka-aineitakaan.

      Mä en ole vieläkään kokeillut tuota avokadopastaa. Josko jo nyt pitäisi. ;) Itse tehty pinaattikeitto kuulostaa myös siltä, että pääsee meidän alkuvuoden ruokalistalle. Oisko sulla siihen jotakin hyvää ohjetta? Täältähän on nyt saanut jo niin paljon ihastuttavia ja herkulliselta kuulostavia vinkkejä, että taidan kasata näistä jo ruokapäiväkirjan kuukaudeksi. Eikä taatusti kyllästytä! :)

      Poista
    2. Avokadopastaa suosittelen kyllä testaamaan ensi tilassa! :D

      Pinaattisoppa meillä valmistuu silleen hieman vasemmalla kädellä tehden ja ihan tarkkaa ohjetta ei ole antaa, kun teen sen mutu-tuntumalla. Kattilaan voita aika reilulla kädellä, jauhot perään ja sitten puoli litraa maitoa. Sekoitellaan ja kiehutellaan hetki. Sitten pussi tai pari pakastepinaattia perään ja loput maidosta. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10-15 min. Mausta suolalla, sokerilla ja jos oikein villiksi alat niin heitä myös ripaus muskottipähkinää. ;) Itse tykkään, että pinaattikeitto on aika sakeaa, joten yleensä en koskaan onnistu heti kerralla laittamaan riittävästi jauhoja ja suurustan maidolla ja jauholla sitten jossain välissä. Saattaa muutama klöntti tällöin eksyä keittoon, mutta en ole sen antanut haitata.

      Poista
  15. Mä niin tuun etsii täältä ideoita! Musta tuntuu et me syödään tällä hetkellä vaan kuivaa kanaa+riisiä+kasviksia tai jauhelihaa+makaronia+kasviksia kun se tuntuu ruokavalion puitteissa helpoimmalta.

    Mut bataattisosekeitto inkiväärillä + raejuusto kuuluu yhteen kestosuosikkeihin. Kun pitää saada todella nopeasti niin teen tonnikalakastiketta ja pastaa eli tomaattimurska+tonnikala+kerma+mausteet. Viikonloppuherkkuja on pekoniin käärityt broilerin minuuttipihvit ja bataattiranskalaiset. Nämä nyt tuli äkkiä mieleen mitä tekisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataattisosekeitto menee varmasti toteutukseen. Kuinka monta isohkoa bataattia sinne yleensä murskaat (jos siis kolmelle tekisi) ja paljonko nesteitä?

      Olen ihan fiiliksissä, sillä näyttää siltä, että meidän alkuvuosi on pelastettu uusilla resepteillä :)

      Poista
    2. Vaikee sanoo kun niitä bataatteja on aina saatavilla niin erikokoisia, eilen tein niistä ranskiksia ja ne oli ihan hervottoman isoja. Mutta 3L kattila on oikeastaan ollut ihan täynnä, joskus jos tuntuu, et bataattia on vähän niin "jatkan" perunalla ja porkkanalla ja tietysti sitä inkivääriä. Kun kypsiä niin kaadan liemen toiseen kippoon ja säännöstelen sillä sitten keiton paksuutta. Survottuun keittoon sitten vain purkki kermaa tai vaikka koskenlaskijaa. Toi on niin mutulla tehty, että tosiaan tosi vaikea sanoa määristä yhtään mitään. ;)

      Poista
  16. Arkiruuat on kyllä yks murheenkryyni... Itellä kyllä pelastaa tuo koulun ruokala, kun arkisin käyn enimmäkseen siellä syömässä, mut ihan aina sekään ei onnistu. Sieltä ruokalastakin saa kyllä usein hyviä vinkkejä, joista ainakin kurpitsacurryn olen jo kokeillut ja aivan älyherkulliseksi todennut! :) En tiedä, saako jostain pakasteesta tms kurpitsaa kun muuten tietysti sen pilkkominen vie aikansa, meillä on ison Halloween-kurpitsan lihat pakkasessa niin siitä riittää jo muutamaan curryyn kahdelle hengelle. Periaatteessa kaikki ainekset vain keitetään isossa kattilassa ja aineksia saa muunneltua kivasti oman maun mukaan, itellä tai seassa olla ainakin ne kurpitsat, porkkanaa, perunaa, punaisia linssejä, currytahnaa, valkosipulia, mausteista sitten vähän kaikkea mitä vaan haluaa joukkoon sekottaa eli inkivääriä, kanelia, kurkumaa, currya ja chiliä. Eli jos kurpitsat järjestyy niin loppu on todella helppo! :) Myös kuuluisa rakastettu ja inhottu avokadopasta lukeutuu jo mun ja miekkosen arkiruokiin, sekin kun tulee todella nopeasti ja vaivattomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja kookosmaito! Tärkeä ainesosa, joka aina tuppaa unohtumaan..

      Poista
    2. Kurpitsa kuulostaa mielenkiintoiselta, pakko kokeilla!!! KIITOS! Ja avokadopasta samoin. Olen onnistunut jotenkin tähän saakka olemaan maistamatta sitä. Nyt siihen tulee muutos! :D Täältä kommenttiboksista saa jo superpaljon uusia ideoita. Mahtavaa!

      Poista
  17. Samaa arkiruoka ongelmaa podetaan meilläkin... muutamia ykköstoiveta meillä on perunasoselaatikko, nyt uusin villitys Pirkka lehdestä poimittu äyriäispaella (erittäin helppo tehdä), pikkasen parempi nakkikeitto (paista sipulit ja nakin ennen kuin lisäät ne keittoon ja lopuksi Koskenlaskija juustoa sekaan)... muitakin vinkkejä löytyy blogistani http://perhesalaattisekoitus.blogspot.fi/search/label/Ruoka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasoselaatikko ollaan meillä jostain syystä unohdettu tyystin, vaikka onkin hyvää ja helppoa tehdä. Miten sitä vaan joskus jumittuu samoihin ruokiin ja unohtaa ihan että muitakin on olemassa :D

      Tota pikkasen parempaa nakkikeittoa aion myös kokeilla (koska nakkikeitto tehdään meillä aina samalla tavalla, eikä siksi että se olisi erityisen hyvä keino, vaan ihan siksi ettei ole keksinyt muuta).

      Menen ehdottomasti heti varkaisiin sun puolelle, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  18. Niin tuttu tunne, että arkiruuat pyörivät aina samoilla linjoilla. Tässä yksi vasta löydetty uutuus meidän listalta http://arjentimantteja.blogspot.fi/2013/12/i-love-wasabilohi.html.
    Muita helppoja ja nopeita meidän perheen suosikkeja ovat lihamureke (leipävuokaan tehtynä), vartissa valmiit perunaviipaleet uunissa ja kastikkeeksi creme cuisine valkosipuli-yrttiä, sekä siskonmakkarakeitto, joka on maustettu paketilla valkosipulituorejuustoa. Myös wannabe-intialainen toimii meillä koko sakille, etenkin chicken tikka -kokonaisuus täältä http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/01/intialaista-ja-thairuokaa-arkeen.html.

    Ihan loistava postaus! Löytyy itsellekin uusia ideoita vaikka kuinka ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, loistavaa että muutkin saa napattua näistä vinkkejä itselleen. Teidän ruokaviikko -listaa odotellessa :)

      Ja mä tulen varmasti nappaamaan sulta tuon Chicken Tikka -reseptin!

      Poista
  19. Tällaisiin talvipäiviin sopii loistavasti esimerkiksi papupata, johon löytyy ohje blogistani: www.onnellinenarki.wordpress.com

    Muita hyviä, helppoja ja nopeita arkiruokia on porkkanakeitto, feta-lihapullat + bataattilohkot, punajuurilaatikko, minestronekeitto... Seuraavaksi kirjoittelen näiden arkiruokien ohjeita blogiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papupata! Ihanaa kun saa näitä ahaa-elämyksiä täältä yllinkyllin :) Moni ruoka on itsellenikin näistä tuttuja, mutta liian usein unohtuu tässä arjen keskellä.

      Ja listaan menee varmasti myös feta-lihapullat ja Bataattilohkot, nam!

      Poista
  20. Ihana postaus Jutta, arki/ruoka ei mun juttu, viikonloppu menee kylläkin, hyvin syöden. En oo koskaan ollut sellainen "meillä syödään tälläviikolla" ihminen, ja viikolla saatetaan käydä jopa päivittäin kaupassa ja rahaahan siinä menee… Ja kiitos littleB, noi menee meidänkin listalle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama vika täälläkin. Liian usein kaupassa tarkoittaa liian paljon "pikku heräteostoja". Ja kun kaupassa käy pikaisesti, ei koskaan muista mitään erityisiä reseptejä, vain ne tutut ja turvalliset. Siksi koitan kepillä jäätä ja yritän oppia lisää suunnitelmallisuutta. Ehkä se ruokavalio siitä monipuolistuu ;)

      Poista
  21. Tässä linkki meidän suosikkiin. Sitä voi varioida ihan niin monella tavalla kuin vain kaupasta vihanneksia löytyy. Ihana, tuoretta, täyttävää, hykerryttävän herkullista, terveellistä. Vaihdellaan aina couscousin ja quinoan kanssa joskus ohraakin jos on aikaa keitellä. Vihanneksina mennään vähän fiiliksen ja sesongin mukaan, mutta valikoituneet lempparit taitavat olla punajuuri, vihreäpapu, paprika, kirsikkatomaatit ja punasipuli. Tätä menee meillä niin itselle, miehelle kuin kaksivuotiaallekin...arkeen ja juhlaan! Ja niin pikainen ruoka!

    http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2012/03/23/vihanneksia-vihanneksia-vihanneksia-ja-vahan-kvinoaa/#more-434

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS! Tästä tulee ehdottomasti yksi seuraavan viikon listallepääsijöistä! :) Ja tykkään paljon näistä, joita saa kätevästi mielen/sesongin mukaan muokattavissa. :)

      Poista
  22. Meillä kokataan usein Maman keittiön ohjeilla http://mamankeittiossa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset blogivinkistä, meni heti lukulistalleni!

      Poista
  23. Ihanan aito ja arkinen postaus! Tunnustan tuon omastakin elämästä vuosien takaa. Nykyään 'ongelma' on päinvastainen, aina on jotain uutta ruokaa ja jälkipolvi alkaa siihenkin kyllästymään. Voisin ruokkia muutaman perheen varmaan tässä samalla ;) , niin paljon tuo ruoanlaitto nykyään innostaa.

    Tulepa vaikka kurkkaamaan kohtuutuoretta blogiani, jossa mm. pari ruokaviikko -päivitystä, niitä on tarkoitus jatkaakin.Eedullista ja monipuolista teiniperheen kotiruokaa kevyellä kasvispianotuksella, kausiajattelu vahvana. Kuvat on kamalia, mutta ruoat hyviä :)
    http://ruodussa.blogspot.fi/

    Annan vinkkaama vihanneksia-vihanneksia saa minunkin suositukseni! Muista kirjaston hyödyntäminen myös! Muutamat perusteokset tosi hyviä, kirjat innostaa vähintään yhtä paljon kuin hyvät blogit. Kokeilemalla oppii, askel oikeaan suuntaan riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, sulle on ihana ongelma :). Olisipa meilläkin! Ja samalla voinkin sitten toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Verkarantaan kokkailemaan! :)

      Lisäsin heti lukulistoille upean blogisi, kiitos kun vinkkasit. Ja ruokaviikko jutut on jatkossakin ainakin minun mielenkiinnon aiheena, joten lisää vain niitä :)

      Kokeilu ja suunnitelmallisuus taitaa olla tämän ongelman pelastus. Kiireessä äkkiä kun harvoin tulee kaupassa valittua mitään erilaista kuin ennen. Vaan tyytyy aina niihin samoihin perusjuttuihin, jotka jossakin kohtaa alkaa tökkimään. Tein jo ensimmäisen viikon RUOKAVIIKKO -listan tarpeineen ja ohjeineen. Helpotti kummasti kauppakäyntiä ja myöskin tekemistä kun reseptit on valmiiksi viikoksi eteenpäin keittiössä. Ei tarvitse alkaa sitten työpäivän jälkeen niitä mistään metsästämään. :) Kätevää! Ainakin nyt tuntuu että tämä on huippua, toivotaan että suunnitelmallisuus jaksaa jatkua :)

      Poista
  24. Seuraava viikon ruokalista on nyt julkaistu http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/01/ruokaviikko-ideoita-arkiruokaan.html. Käykäähän kurkkaamassa ja rinkiin toivotaan kovasti jatkajaa. Perustetaan ringille FB-sivu, mikäli jatkoa seuraa.

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets