Top Message

www.oblik.fi

AJATUKSIA // MINULLA ON SELLAINEN ÄITI...

Tänään on äitini syntymäpäivä. Siispä kerron teille minun äidistäni, ihmisestä jonka ansiosta minä olen minä. 
via
Olen hyvin samankaltainen kuin äitini. Piirteitä, jotka voin vaikka vannoa saaneeni häneltä on ainakin seuraavat; tempperamenttisuus, luovuus, visuaalinen silmä kauniille asioille ympärilläni, innostuneisuus asioihin, käsillätekemisen halu, halu olla oma itseni......

Kunnioitan äitiäni tänä päivänä enemmän kuin koskaan. Kunnioitan niitä päätöksiä ja ratkaisuja, joita hän on elämässään tehnyt. Aina ei ole ollut niin. Joskus minä olen ajatellut, että toivottavasti minusta ei koskaan ikinä milloinkaan tule hänenkaltaistaan. Tämän uskon kuuluvan jonkinlaiseen kasvunvaiheeseen elämässäni. Nyt ja tänään ajattelen - onneksi sain hänenlaisensa äidin, jonka antoi minulle elämässäni tällaiset arvot ja siivet. Ne siivet on kantaneet elämässäni eteenpäin. 

Eniten olen iloinen ja kiitollinen siitä, että olen saanut olla minä itse. Sellainen ihminen, joksi minun oli tarkoitus tulla. Emme aina ole olleet kaikesta samaa mieltä, eikä tarvitsekaan. En kuitenkaan koskaan ole ajatellut ettei minulla olisi mielipiteilleni oikeutta. Olen tehnyt elämässäni monia ratkaisuja, joita äitini ei varmasti itse olisi tehnyt. Mutta siitäkin huolimatta - jokaisen päätökseni takana hän on seissyt. Hän on hyväksynyt niitä asioita ja ajatuksia, jotka ovat olleet varmasti vaikeita ymmärtää. Niitä päätöksiä, jotka minusta on juuri sillä hetkellä oikeilta tuntuneet. 

Lapsena hän on ollut syli, hän on ollut läsnä. Sen taidon kun vielä joskus voisin häneltä täysimääräisenä oppia. Hän on sitonut hiukseni letille satoja ja satoja kertoja. Hän on antanut minun ja siskoni leikkiä vaatteillaan, meikeillään ja korkokengillään... Hän teki sen, sillä se oli meistä kaikista hauskaa. Hän vei meitä metsään, opetti miten luonnosta kuuluu nauttia. Hän teki kanssamme ruokaa, opetti kuinka elämässä selviydytään. Hän on ollut apuna myöskin sellaisille lapsille, joilla ei ole turvallista kotia koskaan ollutkaan. Arvostan näitä ja monia muita asioita hänessä yli kaiken. 

Hän teki ratkaisuja, jotka olivat pelottavia, mutta ne olivat hänen mielestään oikein. Näinhän elämässä kuuluukin toimia. Ei siten, kuin muut ajattelevat, ei siten miten muut toivovat ja odottavat. Vaan juuri niin kuin itsestä parhaalle tuntuu. Tätä itsekin haluan noudattaa. 

On aikoja, on viikkoja kun emme kuule toisistamme. Silti koskaan ei ole ollut sellainen olo, ettenkö voisi soittaa, ettenkö olisi tervetullut käymään. Jos haluan puhua, hän varmasti kuuntelee. Jos tarvitsen apua, hän on siinä - apunani. Ei minun tarvitse sitä miettiä eikä pohtia. Minä tiedän sen. 

Hän tekee elämässään rationaalisia päätöksiä, mutta myös sellaisia jotka ovat syntyneet juuri siinä hetkessä. Sellaisia minäkin haluan elämässäni tehdä. 

Tänään me vietämme hänen päiväänsä perinteistä poikkeavalla tavalla. Emme kahvittele hänen luonaan, vaan lähdemme yhdessä Hartwall -areenalle. Lähdemme katsomaan Vain Elämää konserttia, johon en viime vuonna ehtinyt hänelle lippua ostaa ennen kuin ne myytiin loppuun. Tänä vuonna olin liikkeellä ajoissa. Ja lippu paljastuikin hänelle jouluaattona paketin sisältä.

Toivon että saan vielä erityisen paljon muistoja ja oppeja häneltä. Ja toivon, että minusta tulee vielä jonakin päivänä yhtä hyvä ja rakastava äiti. Äiti, joka välittää. Äiti, joka antaa tilaa hengittää. Äiti, joka uskaltaa antaa lapselleen siivet ja kulkee aina vierellä.

Jutta

 1. Mäkin ottaisin mielelläni tollaisen äidin! <3

  Jossu

  VastaaPoista
 2. Ihanasti kirjoitettu! <3 Voi kun minä saisin äitini takaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin menettäminen on varmasti sellaista, jota en osaa edes kuvailla. Toivon sinulle kuitenkin tunnelmallisia hetkiä äitisi muistojen parissa <3

   Poista
 3. Aivan ihana kirjoitus. Ja muistutus siitä miten onnellisia me kenellä äiti vielä on, saamme olla. Taidankin soittaa yhden puhelun :) Vaikka eilen juuri nähtiin, niin silti hyvä muistaa äitiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Ja täysin totta joka sana. Saamme todella olla onnellisia :)

   Poista
 4. Kauniisti kirjoitettu :) Minullakin on onni saada omistaa ihana äiti.
  Mukavaa lauantai iltaa

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Sanna, että myös sinulla on äiti, joka on ollut elämässäsi merkityksellinen! Ja sellaisen äidin omistaminen on kyllä todella onni. Mukavaa viikonlopun loppua :)

   Poista
 5. Voi, miten kauniisti kirjoititkaan äidistäsi♥ Äitisi vaikuttaa ihastuttavalta♥

  VastaaPoista
 6. Olipa kaunis kirjoitus! <3 Tuohon kiteytyi monilta osin paljon omia ajatuksia äidistäni, joka on mullekin ihan supertärkeä. Viimeksi tänään näin ja puhuin puhelimessa. Ihanaa konsertti-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On helppoa kirjoittaa, kun sanat tulevat sydämestä. Minusta tuntuu, että meistä on tullut läheisimpiä vasta näin omalla aikuisiälläni. Tai ehkä vasta silloin ymmärsin kuinka kallisarvoista onkaan omistaa tällainen äiti. <3 Ja kiitos, konsetti oli mahtava! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets