Top Message

www.oblik.fi

14 KUVAA // VERKARANNAN JOULU

Tapaninpäivä! On aika vetää yhteen meidän joulumme tunnelmia. 

Kuten aina, myös tänä vuonna meille tuli kotiin aito kuusi. Ensimmäiset päivänsä se vietti kuitenkin parvekkeellamme, jotta se säilyisi pidempään vihreänä täällä sisällä. Koristeet ovat sieltä täältä mukaan tarttuneita ja matkan varrella meille eksyneitä. Osan teimme itse, osa tuunattiin vanhoista joulupalloista ja loput pääsi kuuseen sellaisenaan. Suurensuurta väriloistoa ei nähty kuusessamme tänäkään vuonna (yllättyikö joku?) ;). Tänä vuonna kuusi oli erityisen korkea, tarkalleen ottaen neljä metriä. Koristeet kuitenkin riittivät ja tähtikin saatiin paikoilleen. VAIKKA. Täytyy myöntää, että pikkuisen se näyttää pieneltä tuolla korkeuksissa. Ostaessa kun en arvannut meille tulevan jättikuusta.
Keittiössä puuhastelut oli saatettu jo hyvissä ajoin aatonaattoiltana niin valmiiksi kuin suinkin pystyimme. Aamulla saimmekin sitten lötkötellä sängyssä hieman pidempään, käydä joulusaunassa ilman kiirettä, keittää riisipuurot ja kuunnella musiikkia. Parasta kaikessa oli aattoaamun kiireettömyys. Voi että, kuinka paljon me siitä nautimme!

Kuten kuvista näkyykin, meillä ei suurensuuria joulukoristeröykkiöitä ole juurikaan missään. Hyvin minimalistinen koristelu toimii meillä, sillä niitä jaksaa katsella sitten vielä joulun jälkeenkin jonkin aikaa. Kukkasien ja kynttilöiden kanssa pärjää jo todella pitkälle :).
Ruokien valmistaminen jakaantui tänä vuonna melko tasaisesti molemmille aikuisille. Mutta myöskin pienelle pojalle annettiin tärkeitä tehtäviä; piparkakkutalon rakentaminen, pipareiden leivonta, sekä joulutorttujen leipomisessa avustaminen. Täydellinen suoritus junior -leipurilta! Äiti vastasi kattauksesta (kuten usein muutenkin)... Ja jälleen mietin samaa - miksei arkena voisi kattaa aina yhtä kauniisti?
Koko joulunpyhät keittiössä on tuoksunut piparkakkumauste, inkivääri ja neilikka. Ai että, kuinka huumaava tuoksu se onkaan! Aattona kävimme vanhempiemme kanssa kirkossa, tässä meidän takapihan pienessä puukirkossa. Kirkon jälkeen söimme yhdessä ennen ovikellon pimputusta. Kuka kumma se olikaan lahjat sinne vienyt? Samalla ovenavauksella porukkamme kasvoi vielä neljällä. Tämä oli ensimmäinen joulu, jonka vietimme meidän nykyisessä kodissamme, ja ensimmäinen, jossa mukana oli meidän molempien sukulaisia. Kaikki mahtuivat istumaan, kuka mihinkin tuolinkulmaan glögimukien ja kahvikupposten kanssa. Enää tässä vaiheessa ei niuhotettu kattauksesta. Oltiin vain missä parhaaksi nähtiin ja mukavimmalta tuntui :).  Kaikki tuntui jälleen olleen kilttejä, ja saattoi olla joku kurkannut toiveitamme täältäkin - tavaraa nimittäin tuli tänä vuonna erityisvähän! Kiitos siitä! Saimme lahjaksi mm. elämyksiä, yhdessäoloa, kauneushoitoja, ravintolailtoja ja leffanautintoja. 
Verkaranta kiittää ja jatkaa leppoisaa lomaa vielä piiiiiitkäään tästä eteenpäin!
Toivottavasti myös sinulla oli rentouttavat ja tunnelmalliset joulunpyhät lumettomuudestakin huolimatta :)

(ps. tietoisesti blogissamme ei näytetä kuvia, joissa esiintyy läheisiämme. Kokosimmekin siis joulukuviksi blogiin vain kuvia kodistamme, emme läheisistämme.)

Jutta 

 1. Vastaukset
  1. Kiitos JohannaL! Yksinkertainen on yleensä kauneinta :)

   Poista
 2. Kauniilta näyttää:) Kivat nimikyltit! Täällä on jo melkoinen jouluähky menossa, tekisi mieli jo joulu purkaa pois :D Ja mielessä on jo vaikka mitä sisustusjuttuja, kovasti odottaakin, että pääsisi niitä aloittelemaan :) Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieman sama homma! Muttei vielä, ehkä ensi viikolla puretaan nuo muutamat hassut koristeet. Ei tänä vuonna ole ehtinyt tulla niin ähky kuin yleensä, sillä koristelu oli hyvinkin maltillista, kuten näkyy ;). Kivaa iltaa myöskin Meiju sinulle!

   Poista
 3. Oi miten kaunista teillä on!! :) Ihana joulukattauskin! :) Tunnelmallista Tapaninpäivää!! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Hyvin simppeli joulu oli tänä vuonna noin yleisilmeeltään. Tupa täynnä ihmisiä - ne teki meille joulun <3

   Mukavaa Tapaniniltaa myös sinulle!

   Poista
 4. Oi miten kaunista ja avaraa teillä on ! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sen taas huomaa, kuinka avaraa onkaan. Ei ole juuri ehtinyt päiväsaikaan kuvailla moniin aikoihin. Huomasin saman kun katselin näitä kuvia ja havahduin, että hitsi vaikka on joulukuu, meillä on valoisaa (sattui olemaan valoisa päivä ja juuri se tunti vuorokaudesta kun valo osui sisälle ;))

   Poista
 5. Ihana tunnelma! Ja tuo valoisuus ja avaruus!!! <3 Hyvää tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suffeliini, avaruus on kyllä kodissamme parasta. On tilaa hengittää, vaikkei lopulta neliöitä olekaan niin valtavasti. Alakerran 92m2 kun on vain käytetty hyvinkin tehokkaasti. Monta toimintoa on saatu yhteen tilaan (keittiö, ruokailutila, olohuone, työpiste). Silti säilyi avaruuden tunne. Ihan parasta! :)

   Ihanaa iltaa myöskin sinne!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Hyvin yksinkertaista ja simppeliä. Niillä useimmiten hyvä tulee :)

   Poista
 7. Kiva joulu teillä ollut! Itse olen aika huojentunut, että se on ohi nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan huippu. Ihana rakentaa uusia perinteitä. Niitä kun meillä ei tällä kokoonpanolla juuri ole ehtinyt vielä kertymään. :)

   Voi sinua! Toivon sydämestäni sinulle iloa näihin välipäiviin!

   Poista
 8. Vitsit tota valon määrää, mikä teidän ikkunoista pääsee. On kyllä huikean kaunis tuo avaruus ja huonekorkeus kodissanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on isot ikkunat - se tuntuu olevan ainoa pelastus tänä pimeänä ja mustana vuodenaikana. Ja ei meilläkään näin valoisaa ole kuin ne harvat tunnit vuorokaudesta. Onneksi edes ne. Ihanaa kun nyt on saanut niistäkin tunneista nauttia lomaillessa :)

   Poista
 9. Kuulostaa rennolta, samoissa merkeissä on täälläkin menty koko joulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todentotta on ollutkin. Rentoa ja leppoisaa. Lötkötelty sängyssä, sohvalla, tv-huoneessa. Välillä vähän syöty ja katsottu lastenleffoja. Niistä on parhaat joulunpyhät tehty :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin simppeliä, mutta niin meidän näköistä :)

   Poista
 11. Kaunilta täyttää ja kuulostaa tuo teidän joulu. Ihamia loman jatkoja Jutts!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on kyllä ollut! Loma tuntuu uskomattoman hyvälle. En edes muista koska olisimme olleet kaikki yhtäaikaa lomalla siten, ettei ole ainuttakaan suunnitelmaa seuraavalle viikolle. No nyt on sellainen hetki, ja siitä nautimme :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Valoa tulvii puolenpäivän aikaan ikkunoista valtava määrä. Mutta sitten se harmikseen jo loppuukin heti kahden jälkeen. Hämärä ja pimeys saisi puolestani jo väistyä, tulisi edes se pieni valkoinen lumikerros valaisemaan tätä talvea.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Leppoisaa iltaa myöskin sinulle! Nautitaan vielä vuoden viimeisistä päivistä rennolla otteella :)

   Poista
 14. Voi miten kaunista, valoisaa ja raikasta! Ja joulukoristeita on ihan tarpeeksi. Liitutaulusta tykkään tosi paljon...ja niin monesta muustakin jutusta teidän kodissa. Mukavia lomapäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulu on kyllä super! Sillä sai "helposti" vaihdettua koko tilan fiilistä Verkaranta Cafe kun muuttui joulupuuksi aiemmin. Kohta senkin saa jo pyyhkiä ja keksiä jotakin uutta piirustettavaa ;)

   Iloisia välipäiviä myöskin sinne!

   Poista
 15. Ihanalta näyttää! Eikä tuo teidän kuusikaan näytä mitenkään 4 metriseltä vaan erittäin sopivan kokoiselta teidän asuntoon.
  Ja se teidän takapihan kirkko on kyllä niin tunnelmallinen. Meillä vietettiin meidän kerholaisen joulukirkko siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuusi ei ole meille mitenkään ylisuuri, vaan juuri passelin kokoinen :)

   Tuo kirkko on kyllä ihastuttava ja todella tunnelmallinen. Onneksi se on kunnostettu ja pidetty kunnossa vuosien saatossa.

   Poista
 16. Henkeä salpaavan kaunista :) Ihana kuusi ja huonekorkeus teillä.
  Ihanaa loppu viikkoa
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna! Kuten usein totean - tämä huonekorkeus ja avaruus on kyllä kodissamme parasta!

   Kivaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
 17. Teillä on niin kaunista <3 Ihanaa yhdessäoloa on teillä ollut jouluna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessäolo on kyllä parasta. Tämä koko perheen yhteinen loma tuli kyllä niin tarpeeseen, sai rauhassa rauhoittua joulunviettoon ja nauttia lepäilystä edelleen <3.

   Poista
 18. Voi miten kaunista!
  Kuusesta ei uskoisi, että on niin iso....huone, kun on korkea, näyttää kuusi pienemmältä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Ja totta - ei uskoisi että on niin korkea. Juuri sopiva meidän kotiin :)

   Poista
 19. Maltillisesti laitettu kaunis joulu - ei ole kiire purkaa joulua mihinkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, jos koti olisi täynnä joulujuttuja, olisi varmaan vielä enemmän ähky joulusta jo nyt. Vaikka se nyt on ohi, ei ole sellainen olo että joulu ahdistaa ja nimenomaan - ei ole kiire purkaa poiskaan. :)

   Poista
 20. Raikasta, avaraa ja tyylikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Marianne N. Hieman erilainen "joulukoristelu" meillä on kuin perinteisesti. Maltillisesti tulee hyvä ja pikkujutuilla saa jo paljon aikaan fiilistä ilman että on pakko tupata täyteen kaikenmoista jouluhärpäkettä :)

   Poista
 21. Onpa kauniita ja tunnelmallisia kuvia.
  Ja komee ja korkea kuusi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Punainen! Huomaa, miten lahjaksi saatu kameranjalka auttoi muutamien kuvien kanssa ihan hurjanpaljon. Kuusi on kyllä ihana!

   Poista
 22. Kauniita kuvia! ja ihan mieletön tuo teidän liitutaulunne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa! Liitutaululla saa kyllä todella kivasti ja helposti vaihdettua kotiin eri tunnelmaa. :)

   Poista
 23. Ihana koti teillä!
  Onko tuo tyylikäs kalenteri mustalla pohjalla myös itse tehty/koottu? Vai saisiko tuollaisen yksinkertaisen ihanuuden ostaa jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi :). Tarkoitatkohan tuota tuolla peräseinällä olevaa mustaa alustaa? Se on ostettu ikeasta ja siihen kiinnitetty Granitista ihan perinteinen vuosikalenteri alustassa olevaan nipsuun. Mielestäni alustoja löytyy Ikeasta edelleen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets