Top Message

www.oblik.fi

KOTIKIERROS// KURKISTUS LASTENHUONEESEEN

Blogissa ei juuri olla esitelty lastenhuonetta sen jälkeen kun se kesällä muutti toiselle parvelle. Tähän on ihan syynsä. Tila on ainoa, jossa lattialle ei esimerkiksi olla tehty yhtikäs mitään. Lisäksi tavarat on hakeneet paikkaansa melko pitkään. Edelleenkään ei kaikki ole kuten toivoisin, mutta ainakin suurimmat huonekalut taitavat nyt olla viimein omille paikoilleen asettuneet. Muutama todiste kuvan muodossa siis siitä, että kyllä - meidän kodissa asuu myös lapsi. Kahdeksanvuotias poika. 

Taulut seinillä on vähän ehkä hassunkurisesti juuri nyt. Mutta... En oikein nyt keksinyt parempaakaan paikkaa. Seinät kaipaisi maalia pintaansa, mutta ennen joulua tätä tuskin tulee tapahtumaan. Taulujen tekstit on itse tulosteltu erilaisille papereille ja juniori itse on saanut vaikuttaa tekstien sanomaan. Ensimmäisessä lukee: "Futis, leikki, kaverit  -se vasta on elämää!", seuraavassa on kirjoitettuna iso kirjain - ihan niinkin mielikuvituksellisesti kuin lapsen nimen ensimmäinen kirjain. :D Kolmannessa tulostettuna: "Mun huone. Mun säännöt." Tarina ei kerro, pitääkö viimeinen printti, tai sen sanoma paikkaansa laisinkaan ;). Seinällä oleva autorata on väsätty washi -teipillä. Ajaa asiaansa seinien täytteenä, ainakin nyt ennen niiden maalaamista.
Sänky on vaihtunut tavalliseen runkopatjaan, joka meiltä löytyi jo entuudestaan. Vaihto ihan vain siksi, että toiselle parvelle ei tuo Muuramen sänky enää mahtunutkaan. Runko kun oli 210cm pitkä... Ihan sen 10 cm yli tuon kohdan, joka sängylle on varattu. Patjasta irroitettiin jalat ja tilalle kiinnitettiin pyörät. Paikkaa hakevat lelut on korjattu isoisän vanhaan pärekoriin. Toimii! Kaikille kun vain ei löydy kaapista tai lipastoista (huoneen toisella puolella) omaa tilaa. Ympäri lattiaa vaeltelee usein pehmeä jalkapallo ja kasa muita pehmoja.
Työtuolina palvelee kesällä maalattu keltainen puutuoli ja pieni koulupöytä on käytössä lähinnä pikkujuttujen puuhailua varten (hamahelmet, piirustus yms.). Läksyjä siinä on taidettu tehdä kokonaiset kaksi kertaa. Yleensä niitä rustataan alakerran työpisteellä äidin vieressä.

Kuvat ovat ihan tolkuttoman huonolaatuisia, sillä en oikein enää tahdo saada kuvia päiväsaikaan otettua. Illalla keinovalossa otetut kuvat kertovatkin sitten jo tämän bloggaajan valokuvaustaidoista kaiken oleellisen. Mutta näillä mennään ja jonkunlaista todistusaineistoakin on nyt sitten annettu, että meiltä löytyy myös lastenhuone :).

Mitä muuten olette mieltä, voisiko seinät maalata mustiksi? Ei kattoon saakka, vaan tuohon kattopalkkien rajaan (näkyy kuvissa suoraan teippien yläpuolella tuo raja). Se asettuu suurinpiirtein reiluun puoliväliin seinän korkeudessa. 

Rentouttavaa viikonvaihdetta! Täällä sitä vietetään jälleen tukka putkella pisin maita ja mantuja, mutta hauskaa tulee varmasti jälleen olemaan!

Jutta
PS. Huomasithan elämyksellisen arvonnan? Löydät sen aiemmasta postauksesta, täältä, käy osallistumassa jos pukinkontissasi olisi tilaa vielä yhdelle lahjakortille ;)

 1. Hauska kompakti paketti. Katon muoto (tai kattopalkin?) sopii lastenhuoneeseen, tuo mukavaa vaihtelua.

  Meillä on saman värinen pinnatuoli, ihan alkuperäisväritykseltään ollut keltainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattopalkki on tosiaan kyseessä. Niitä on meillä muutama, ja vaikka hauskoja elementtinä ovatkin, niin välillä käytännön syistä toivoisi ettei niitä olisi ;). Parvitilat on meillä melko matalat, ja noiden palkkien kohdalla on aikuiset pariin otteeseen lyöneet päänsä :D. Mutta tykkään kyllä niistä siitäkin huolimatta - noin ulkonäöllisesti :)

   Ja pinnatuoli on kyllä ihan huippu. Hyvä istua, kaunis silmälle ja kestävä.

   Poista
 2. Tosi kiva huone. Musta on aika rohkea valinta, mutta uskon, että voisi sopia hyvinkin pojan huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on! Siis rohkea värivalinta. Mutta lastenhuone sijaitsee meidän toisella parvella (vierekkäin TV-huoneen kanssa), jossa on mustat kaapinovet. Näyttää siis alakerrasta että huoneen taustaseinät ovat mustat. Näinollen ajattelisin lastenhuoneen seinien sopivan mustina ikäänkuin kokonaisuuteen paremmin. Jotenkin ne nyt näyttää täältä alakerrasta vähän alastomilta kaikessa värittömyydessään.... Mutta mutta... Ehkä makustelen vielä asiaa ennen kuin alan sutimaan niitä ;)

   Poista
 3. Ihan huippuidea tuo teipin käyttäminen ja hienot taulut olet taas kerran tehnyt! Musta voisi sopia seiniin oikeinkin hyvin. Hauskaa lentoviikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Teipillä saa hauskoja juttuja helposti aikaiseksi. Harmi, että ne hiukan huonosti vain pysyvät paikoillaan tuossa lasikuitutapetissa ja jatkuvasti saa olla painelemassa kulmia kiinni takaisin. Mutta ehkä jotkut nastat saattaisi pitää ne paremmin kiinni. Pitää kokeilla. :)

   Mukavaa viikon alkua sinulle :)

   Poista
 4. Oikein tyylikäs pojan huone! Washiteippi taipuu kyllä kaikenlaiseen, vain mielikuvitus on rajana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Se kyllä taipuukin :) Ja voi tehdä rohkeitakin kuvioita yms, sillä saa myös helposti pois jos kyllästyttää :)

   Poista
 5. Näyttää tosi kivalta huoneelta. Mä remppasin pojan huoneen syksyllä ja sieltä löytyy melkein samanlainen tuoli, mutta punaisena :) Paloauton punaisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen olisi itseasiassa ollut minun toiveeni tuon tuolin väristä. Lapsi oli itse vain sitä mieltä, ettei todellakaan hänen huoneeseensa tule. Ehkä olisi pitänyt markkinoida se vähän paremmin - tuo paloauton punainen olisi varmasti uponnut pikkaisen paremmin ;)

   Poista
 6. Voi kun kiva lastenkammari, ja tuo tuoli, taattua Hyypiölää :) Meilläkin lastenhuone (taas) muutosten kourissa. Ärsyä kun en mitenkään päin saa sinne minkäänlaista pöytää puuhille mahutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli on kyllä huippu! Kaunis, hyvä istua ja vielä kestäväkin. Löytyi viime talvena puolison kotitilan vintiltä. Ihania löytöjä nämä tällaiset :). Meilläkin luovuttiin itseasiassa tuosta suuremmasta pöydästä aikanaan ja hyvä niin. Hyvin harvoin tulee läksyjä tehtyä omassa huoneessa. Vaikka on totta - pöytä kyllä on hyvä olla juurikin noita pikkujuttuja varten. Vaikka sitten pienikin. Ja pöytäkin muuten löytyi samaiselta vintiltä. Miehen isoäidin vanha keittökomeron pöytä ;). Uusiokäyttö on ihan parasta!!

   Poista
 7. Tosi mukava huone pojalla :)
  Mukavaa lauantaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä on tosin ainoa tila, jossa ei olla tehty yhtikäs mitään pinnoille. Kuvissa ne näyttää todella siisteiltä, mutta todellisuudessa....... Ei niinkään :D Eli ehkä joulun jälkeen on luvassa jotakin pikku puuhasteluja tuolla lastenhuoneen puolella :)

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Juuri sopivan kokoinen, kivan erilainen ja toimiva. Eipä siihen muuta tarvita. :) Kysyin juuri yksi päivä tässä asukkaalta itse pitääkö hän huoneestaa ja kaipaako hän ovea sinne. Ei kuulema ole välttämätöntä. Ehkä siihen avoimuuteenkin tottuu. Katsotaan muutaman vuoden päästä, ehkä mieli on muuttunut ja verho tvs on pakko asentaa ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets