Top Message

www.oblik.fi

STRINGIN UUDET VAATTEET

String pocket -hyllyllä on majaillut tähän saakka kirjoja. Mieli kaipasi muutosta. Samalla huomasin (jälleen kerran) kuinka vaikeaa asetelmia onkaan tehdä.


Jotenkin silmä ei vain tyydy tähän. Jotain pitäisi muuttaa. Lisätä tai poistaa, en tiedä edes kumpaa. Onko kortit ympärillä liikaa, vai juuri hyvä näin? Näyttääkö ruukut liian raskailta, ja kaipaisiko ne jotain sisäänsä? 


Onko sulla jotain ajatusta, vinkkiä tai ideaa, jolla stringin uudet vaatteet olisi vieläkin tyylikkäämmät? Ja millä tavoin teillä asetelmat muodostuvat? Hetken mielijohteesta, tarkaan harkitusti tai jotain siltä väliltä? Ja ehkä tärkein - onko kodin eri asetelmat kodissanne vaihtuva näyttely vai pysyvä kiinnekohta?

Aurinkoisin viikonlopputerveisin,
J

PS! Projekti Verkarannan FACEBOOK -seinälle on heitetty ajatus ilmoille blogin jatkosta. Kuka tai ketkä blogia jatkossa kirjoittaa ja millaisesta näkökulmasta meidän puuhia tulevaisuudessa tullaan seuraamaan? Käy antamassa mielipiteesi täällä. ;)

 1. Ihana asetelma! Tykkään niin kovasti katsella ihmisten String-asetelmia. Meilläkin löytyy pari hyllyä kimpassa lapsen sängyn yläpuolella ja niihin on laitettu leluja, sellaisia vähän vanhempia ja sievempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös! Muiden hyllyasetelmia on superhauska seurata ja katsella. Niistä saa usein hurjan paljon vinkkejä :)

   Teidän lastenhuoneen string -asetelmat on kyllä ihan täydelliset!!

   Poista
 2. Meillä String odottaa vielä sängyn alla poraamista seinään :) Mun mielestä noi kortit tuolla ylhäällä voisi siirtää. Nostaisin tuon kauniin kuparisen esineen seinältä hyllyn päälle, laittaisin kehykset samaan tasoon valokatkaisimen
  kanssa ja kortit selaisenaan tai kehyksissä taulujen alle (kollaasi).
  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Arvasin, että saan kyllä vinkkejä, joita oma silmä ei osaa nähdä :) Kokeilen näitä heti huomenna!!

   Poista
 3. Kaunis asetelma! Niiden tekeminen on itsellekin mahdottoman vaikeaa. Ei oikein tiedä mitä lisäisi ja mihin. Ja aina pikkuhiljaa hyllyille tai sivupöydille lisääntyy tavaraa yksi esine sinne ja toinen tänne. Ja kun sitten asetelma lopulta tuntuu vain sekalaiselta joukolta tavaroita se pitää purkaa ja aloittaa alusta. Minusta tuo on kyllä nyt hyvä. Jos jotain, niin saattaisin kokeilla korkeaan maljakkoon muutaman oksan tai heinän lisäämistä. Jos ei näytäkään hyvältä niin sitten nappaisin pois. :) Nuo karhut ja ketut on muuten hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea tuo oksa/heinä ylähyllyn maljakkoon. Toisi hieman eloa asetelmaan :)

   Ja tuo kuvailemasi tunne tavaroista ja alusta aloittamisesta - kuinka totta se onkaan!! Mulle käy todella usein juuri noin. Ehkä se kuuluu jutun juoneen, ja onkin koko asetelmien juju ;)

   Poista
 4. Ihania nuo valkoiset eläimet. Aikuisten leluja. :) Itse olen ainakin tullut siihen lopputulokseen, että tarpeeksi kauan kun tuijottaa jotakin epäkohtaa, niin kyllä se kympin ajatus sieltä joskus tulee. Aikaa ja epäonnistuneita asetelmia se vaatii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihanat! En enää muista mistä blogista vinkin nappasin jokin aika sitten näistä, mutta päätyi siis sen jälkeen meillekin :)

   Ja epäonnisia yrityksiä usein tulee, ehkä on pakkokin, jotta näkee mikä parhaalta näyttää :)

   Poista
 5. Meillä vaihtuu asetelmat tiuhaan tahtiin ja niiden tekeminen on aina yhtä vaikeaa, välillä jopa turhauttavaa. Mielestäni olet onnistunut tässä hyvin! Nappaisin ehkä Think Independently-kortin pois, tunnelma rauhoittuisi hieman. Muutoinhan tuo on täydellinen, hyvä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidan tosiaan huomenna kokeilla korttien paikkojen muuttamista/vähentämistä. Josko se rauhoittuisi yleisilmeeltään sitten kokonaisuudessaan :)

   Ja totta - toisinaan asetelmien teko jopa turhauttaa, mutta on ne niin hauskoja kuitenkin :) Tykkään todella paljon väkertää tällaisten yksityiskohtien kanssa, vaikkei se aina ihan kympin suoritus olekaan :)

   Poista
 6. Musta näyttää oikein hyvältä:-) Usein omat asetelmat löytävät sen lopullisen muotonsa, kun niitä ensin pällistelee muutaman päivän aina ohimennessään. Samalla jossain alitajunnassa raksuttaa ja se viimeinen silaus tulee sitten kuin itsestään ja meillä ne saakin sitten olla niin aika pitkään. Kuukausia, vuosiakin ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jopa vuosia! Oispa meilläkin. Jotenkin tällainen ailahtelevainen luonne hakee itsekseen jotain pientä kivaa ja uutta koko ajan/usein. Ehkä siksi asetelmat sytyttää, kun niitä on lupa vaihdella. Toisaalta se aiheuttaa välillä jopa aivan turhaa päänvaivaa, ja helpompi ois tehdä kerralla hyvin :)

   Ehkä huomenna kokeilen noita yllä olevia muutosehdotuksia ja pohdin mikä tekis tästä sen täydellisen... :)

   Poista
 7. Mun tekis mieli kokeilla, miltä näyttäis, jos ottais pienemmän valkoisen ruukun pois ja siirtäis herätyskellon sen paikalle. (Voinko tulla heti siirtään, kun en malttais odottaa, miltä näyttää :D?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa :D. Pitäiskö ihan ottaa kuvia ehdotetuista muutoksista ja laittaa tänne blogiinkin sitten äänestettäväksi? Oon saanut nyt monta hyvää ideaa, joita tähän tekis mieli kokeilla :)

   Poista
 8. "Bullshit makes people UGLY"

  Mun mielestä asetelma on todella kaunis noin! Ehkä minusta puuttuu sellainen "piensisustaja" tms. mutten keksi mitä itse tuossa muuttaisin.

  Iski vain tuo yllä lainaamani teksti aika kovaa. Pitää nimittäin paikkansa todellakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä pitää niin paikkansa!! Tykkään näistä just siksi, että niissä on sanomaa. Lujaa sellasta! :)

   Poista
 9. :D:D:D Voi eikä miten voikaan lukea otsikon väärin!!! "Stringit uudet vaatteet" Ihan loksahti suu auki, et ahaa, uusien stringien esittely, oukei! :D Tätä tää univelka tiettää! :D Mutta aivan ihana asetelma!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et kyllä usko, millaisen kikatuskohtauksen sait tällä kommentilla aikaiseksi! :D Heti aloin miettimään mitä tapahtuisi jos kirjoittelisinkin stringeistä, uusista vaatteista ;). Mut hei, tulit kuitenkin katsoon miltä näyttää ;)))

   Poista
  2. :D :D Ai että!!! Juu olin niin ihmeissäni että klikkasin kuvaa katsomatta tai enempää miettimättä vaan stringien perään! :D

   Poista
 10. Asetelmat ovat haastavia. Kehtaanko edes kertoa, mutta minulla oli aito vanha String hyllykkö ja aina sen kanssa tuskailin, enkä onnistunut, niin menin hölmö myymään sen 12 €, kun en silloin tiennyt mikä hylly oli kyseessä. Muistan naisen iloisen ilmeen, kun osti hyllyn, nyt tiedän miksi. Monta kertaa katunut, mutta teinpähän naisen onnelliseksi :) Mietin myös noita taulujen reunoja, pitäisikö ne olla samalla tasolla. Ylähyllyn kortit laittaisin mustiin raameihin ja nojamaan hyllyyn, tekisi kellon kanssa kokonaisuuden. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI OO TOTTA!?!?!? APUA! Uskon, että harmittaa :D. Mutta minkäs sille voi, ja kuten sanoit - tulipahan tuo uusi omistaja ainakin hyvin onnelliseksi. Kokeilin tänään tuota vinkkiä, että nappasin kortit pois seinältä tuolta ylähyllyn päältä ja yksi korteista kehysten sisälle "nojaamaan seinään". Katsotaan saanko laitettua kaikki kuvat tänne, mitä hyllyllä tänään oli ja miten uusi asetelma lopulta näiden vinkkien mukaan muovaantui ;)

   Poista
 11. Kauniin ja harmonisen asetelman olet saanut aikaiseksi! :) Oikeastaan minäkin siirtelisin vain hyllyn ulkopuolisia juttuja eli taulut ja kortit linjaan ylä/alareunastaan. Tuo kupariesine on upea ja sopii minusta täydellisesti tuohon seinälle jatkamaan hyllyn väritystä. Hyllyssä ehkä uppoasi samaan väriin. Joku oksa yhdessä maljakossa voisi tuoda pientä eloa, mutta ei mielestäni kyllä mitenkään välttämätön. Kaunista, todella kaunista! :)

  VastaaPoista
 12. Kauniin ja harmonisen asetelman olet saanut aikaiseksi! :) Oikeastaan minäkin siirtelisin vain hyllyn ulkopuolisia juttuja eli taulut ja kortit linjaan ylä/alareunastaan. Tuo kupariesine on upea ja sopii minusta täydellisesti tuohon seinälle jatkamaan hyllyn väritystä. Hyllyssä ehkä uppoasi samaan väriin. Joku oksa yhdessä maljakossa voisi tuoda pientä eloa, mutta ei mielestäni kyllä mitenkään välttämätön. Kaunista, todella kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessica! Kokeilin laittaa pikkaisen vihreää yhteen ruukkuun ylähyllylle, tuli todella kiva! Ja hyllyn alapuolella olevat kortit laitoin nyt kaikki ylälinjastaan samaan korkeuteen. Tuli heti rauhallisempi ilme. Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 13. Nätti kokonaisuus, mutta ylimmällä hyllyllä pitäis ehkä tehdä joku pikku muutos. En kylläkään osaa sanoa, että minkälainen muutos :D
  Mä olen toivonut joululahjaksi string-hyllyn ja nyt jo mietiskelen, että minkälaisia asetelmia teen, jos hyllyn saan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkaisen muutoksia sinne tänään tein, katsotaan laittelenko uusia kuvia jo ensi viikolla millainen asetelmasta lopulta tuli :)

   Toivotaan, että toiveesi toteutuu, string on ihana <3

   Poista
 14. Minä henk.koht. ottaisin kaikki valkoiset maljakot pois :)))

  HALIT ihanainen!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja bullshit TOSIAAN tekee ppl ugly!!!

   Poista
  2. Oikeastiko? :)) Hmm. Minä niin tykkään noista maljakoista. Ne on aina majaillut tuolla kaapissa piilossa katseilta. Jotenkin en keksinyt mitään muuta valkoista hyllylle sopivaa kuin nämä :D. Mutta katsotaan, viimeistään joulukuussa ne saa väistyä, silloin kun voi jo tehdä jouluasetelmia ;))

   Haleja myös sinne! Teille molemmille :)

   Poista
 15. Taas kerran upeaa jälkeä sinulta, Jutta :)
  Sekä tämä asetelma kuin myös uusimmankin postauksen lopputulos.

  Täällä haaveillaan myös Stringistä, mutta vielä en ole päässyt itseni kanssa sopuun väristä. Tuo on kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meena! Ihan ei tämä vielä ollut sellainen silmää miellyttävin ratkaisu, ja onnekseni meillä tosiaan on näin ihania lukijoita, jotka antaa näkemystään positiivisessa hengessä. Sain näistä kommenteista paljon paljon ideoita. Niin tähän, kuin ehkä muuhunkin sisustukseen kotona. Symmetrisyys, harmonia, tapa sijoitella esineitä. Huikeeta osaamista ruudun sieltä puolen siis löytyy roppakaupalla!

   Tämä meidän string oli kyllä pitkän ajan haave, joka sitten lopulta toteutui. Väri kuitenkin matkan varrella muuttui - valkoisena tai mustana kun sitä ensin meille havittelin. Olen tyytyväinen tähän kupariin, tuo sopivasti särmää, ollen samalla pikkaisen erilainen kuin mitä on totuttu näkemään. :) Ei sitten muuta, kuin joulupukille kirjettä menemään siellä päin ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets