Top Message

www.oblik.fi

LASTENKUTSUT KOTONA// Meidän juhlat kuvina

Tasan viikko sitten tähän aikaan istuin viinilasin kanssa sohvalla, nautin hiljaisuudesta ja mietin itsekseni - me selvisimme siitä. 13 vierasta, sankari itse, taikuri, valokuvaaja ja järjetön määrä ääntä ja vilinää. Niistä oli meidän 8-vuotiaan kotisynttärit tehty! Kuvasaldoa juhlapäivästä kertyi huikea määrä, tässä niistä joitakin, olkaatte hyvät :)
(c) Petteri Mäntysaari
(c) Petteri Mäntysaari
(c) Petteri Mäntysaari
Täytyy kyllä taputella itseäni olalle, oli ehkä paras idea ikinä tilata kotiin taikuri. 14 lapsen paikoillaan pitäminen ilman suoranaista ohjelmaa olisi todennäköisesti päätynyt katastrofiin. Nyt näin ei käynyt. Yllättävän hyvin joukko vilkkaita lapsia jaksoi keskittyä esitykseen ja eikä vähiten siksi, että valitsemamme taikuri otti pienen yleisönsä mukaan temppuihin. Lopuksi jokainen sai vielä toivomansa ilmapalloeläimen. Se oli kyllä mukavaa! Taikurina meillä oli Joni Suvanto, jonka joku teistä saattaa muistaa taannoiselta Talent -kaudeltakin. Huippu tyyppi! Uteliaat pojat tuntuivat olevan kovin kiinnostuneita miksi ja miten mikäkin asia tapahtuu. Rauhallisesti ja ammattimaisesti Joni näistä kaikista kysymyksistä selvisi :).
(c) Petteri Mäntysaari
Muutamien vuosien kokemuksella päätin jättää leipomiset sikseen. Syynä siihen käytetty aika vs hyöty. Ei kiitos. Tarjolla siis poppareita, limua, jätskiä sekä karkkibuffa. Alla olevat kuvat on allekirjoittaneen ottamia, kröhöm, miksi kuvan laadussa tapahtui pienoinen muutos? ;)

Juhlien kaikki somistustarvikkeet (ilmapallot, pahviset karkkikipot viireineen, paperipillit, popparikulhot ja viirinauha) saatiin yhteistyön merkeissä Decora Houselta. Huikea juhlakauppa! Jos siis tiedossa on juhlat, kannattaa käydä kurkkimassa heidän sivuillaan, siellä on vaikka ja mitä juhliin liittyvää rekvisiittaa yms. Joulukattaukseenkin löytyi jo allekirjoittaneella vaikka ja mitä ostoskoriin laitettavaa. Decora House lähtee muuten tekemään yhteistyötä IDEACIRCUKSEN kanssa, joten kannattaa olla kuulolla, asiakkaani saavat käyttöönsä kumppanialennuksen täysimääräisenä. ;)

Yksittäisenä palautteena kerrottakoon kattaustarvikkeista seuraava; "Aika siistii, nää pillit ei oo muovii vaan paperii. Limppari maistuu niistä jotenkin eriltä. Paljon paremmalta." - Poika 8v
Tarjoiluastioina karkkibuffassa oli käytössä niinkin mielikuvitukselliset kuin hiekkalelut. Muovitukusta haetut ämpärit ja lapiot toimitti virkaansa oikein hienosti, ja sopi lisäksi tyydyttämään visuaalisen puolen lastenkutsujen tarjoilussa yllättävän hyvin.

Lautasia ei ollut käytössä laisinkaan. Kaikkein helpoin tapa lasten kannalta oli kauhoa karkit nimikoituihin pusseihin, jotta ne pysyi hulinassa mukana. Kotiinlähdön koittaessa sai lisäksi jokainen mukaansa vielä makeaa mahan täydeltä. Kiitos ja kumarrus - idea säästi meidät tiskaamiselta sekä järkyttävältä roskavuorelta (mikäli käytössä olisi ollut kertsilautaset).

Juomamukeihin laitettiin varmuuden välttämiseksi kannet. Se oli loistava juttu. Kahden pojan kannet katosi joka siis tarkoitti samaa kuin että: kaksi kaatunutta juomaa juhlien aikana siivottiin. Eli melko pienellä vaivalla päästiin ;). Muiden kaatuneet mukit ehdittiin pelastamaan ennen kuin juoma olisi ehtinyt valua pienestä pillin raosta matolle. Ja siis kyllä - kaikki joivat ja söivät matolla, koska samalla availtiin lahjoja sankarin toimesta. Tuoleja ei kuitenkaan jokaiselle olisi ollut tarjolla pöydän äärellä.
Ja viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä - PHOTOBOOTH! Voisiko hauskempaa olla? EI! Taikurin jälkeen lapset lähtivät yläkertaamme rakennettuun studioon kuvattavaksi. Kaikilla oli niin mielettömän hauskaa, ja osa olisi poseerannut peruukeissa ja muissa rekvisiitoissa kameralle vaikka kuinka ja kauan. Hienoa nähdä, miten lapset todella tästä nautti, sillä ennen juhlia jopa mietin, että mitenköhän innoissaan nuo vieraat tästä nyt oikeastaan ovat, vai olenkohan itse tästä vain niin fiiliksissä. PYH JA PAH! Ainut mikä jäi harmittamaan, oli se etten itse tajunnut mennä hassuttelemaan sankarin kanssa kuvaan. Olisi ollut ihana muisto. Jotenkin siinä vain meni kaikki niin nopeasti kun otin kuvassa käyneitä lapsia vastaan alhaalla, etten edes tajunnut siinä kohtaa koko asiaa. :D

(c) Petteri Mäntysaari
(c) Petteri Mäntysaari
(c) Petteri Mäntysaari

Nyt tämä äiti kiittää ja kumartaa! Vuoden päästä uusiksi ;)

- J -

  1. Olipa kivat synttärit. Taidan varastaa photobooth idean jonnekin tulevaisuuteen, kun meidän neiti vähän vielä kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa! Oli nimittäin senverran hauska ohjelmanumero ;)

      Poista
  2. Ihan tajuttomalta näyttää! Jos noi syndet ei ole olleet huiput, niin ei sitten mitkään. :)
    Nyt kurkkimaan Decora Housea.
    Ihan mahtavaa, kun olet ottanut ison, rohkean askeleen yrittäjyyteen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä lystiä, ja jotakin ihan erilaista kuin perinteiset hoplopit sunmuut :)

      Ja kaunis kiitos tsempistä, sitä tullaan varmasti tarvitsemaan matkan varrella :)

      Poista
  3. Hienoja kuvia ja mukavan näköistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petteri on kyllä todella pro tuossa valokuvauksessa. Ihan huippuhyvin oli saanut ikuistettua ilmeitä ja liikkeitä :). Vaikka vastapainoksi sitä sitten tajusi jälleen itse miten amatööri oikeasti onkaan :D. Mutta senpä takia en olekaan valokuvaaja ;)

      Poista
  4. MÄ olisin halunnut kutsun noille synttäreille ;)
    Ihan mahtava!

    VastaaPoista
  5. Todella kivoja ideoita ja mahtava synttäritoteutus! Ei ihme, että lapset tykkäsivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei siihen paljon lopulta tarvittu, muutakuin ideoita ja suunnittelua. Ammattilaiset hoitikin sitten omat osuutensa kunnialla, niin kaikki meni sujuvasti itse juhlapäivänä. :)

      Poista
  6. Hienot on olleet kemut - ja tuli kyllä mieleen, että onneksi ei enää tarvitse järjestää tuollaisia. Mutta tuli kyllä haikeakin olo muistellessa kaikkia menneitä kekkereitä, sitä lasten riemua ja innostusta. Meillä tehtiin pojan 10-vuotissynttäreillä videofilmi: pimeässä alakerrassa nuoret herrat näyttelivät salapoliisi-kauhuleffan. Sen videon poikani sitten antoi kavereilleen ala-asteen päättäjäislahjaksi;)
    Rauhallista synttärien jälkeistä eloa ja aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit tuo kuulostaa hauskalta! Leffakuvaus! Ja hauskaa vielä se, että video annettiin myöhemmin lahjaksi :) Oli varmasti monella hauskaa myöhemmin sitä katsoessa ;). Ja taatusti ikimuistoiset ja erilaiset juhlat!

      Mukavaa alkavaa viikkoa sinne päin :)

      Poista
  7. Upeat juhlat!! Ja ihana aivan ihanan värikästä!! :) Tuo photobooth on kyllä ihan mahtava, hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä ihanat! Äidinkin mielestä ;) Photobooth oli upee juttu, ja etenkin kun kaikki hoitui niin hienosti kuvaajan puolesta. Olisi ollut kyllä katastrofin ainekset jos itse oisi yrittänyt pitää porukkaa aisoissa ja kuvailla samalla kun ohjailee lapsilaumaa :D. Loppu hyvin, kaikki hyvin - mahtibileet!

      Poista
  8. Vau mitkä bileet :) Ihan mielettömän mukavat juhlat olet järjestänyt sankarille.
    Onnittelut vielä 8.v. sankarille ja vanhemmille.

    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Meillä oli kyllä lystiä, niin lapsilla kuin aikuisillakin touhua seuratessa :D

      Onnittelut välitetään eteenpäin :)

      Mukavaa alkavaa viikkoa sinne teille!

      Poista
  9. Oikein kivat synttärikuvat. Lapsiin kannattaa satsata. Hienoa, että järjestit upeat juhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä tuli lopulta jopa hieman edullisemmaksi kuin varata jostakin ulkopuolinen paikka, ohjaaja ja tarjoilut. Ja oli kyllä lystiä, pikkaisen erilaista kuin yleensä :)

      Poista
  10. Wau mitkä kemut takana! Kyllä lasten on kelvannut herkutella ja hassutella!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin mahtava katsoa näitä kuvia, kun jokainen oli niin antaumuksella tuolla kuvissa poseerannut :) Ihania kaikkine riemuineen ja hymyineen :)

      Poista
  11. Onpa kivoja ideoita lastenjuhliin. Pitääpä laittaa muistiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina! Ja siitä vain muistiin - ideoita saa vapaasti käyttää :) Mukavaa kun sait vinkkejä!

      Poista
  12. Hei! Hienoilta näyttivät juhlat, mutta kertyihän noistakin juhlista aikamoisesti roskaa ja turhaa jätettä: mukit, karkkipussit, popcorn-purkit ja salmiakkipurkit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos kommentistasi! On kyllä totta, että roskaa silti kertyi - kuten tällaisissa kemuissa varmaan aina. Tämän lisäksi jos oltaisiin vielä lautasia ja ottimia käytetty kertsinä, niin olisi roskamäärä vieläkin suurempi.

      Poista
  13. Olipas kivoja kutsuideoita :)
    Lapsilla hauskaa ja sulla helppoa. Täydellistä!

    VastaaPoista
  14. Ei voi kun liittyä ylistäjien joukkoon :) todella kivan näköiset juhlat, ja tuo taikuri oli varmasti mahtava idea!

    VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets