Top Message

www.oblik.fi

KOTIKIERROS// KEITTIÖ

Kun kirjoitin Hahmotusta -postauksen, huomasin kuvien ottamisen jälkeen melko oleellisen tilan niistä puuttuvan. Keittiön. Viime keväänä tehdyn pienen pintarempan jälkeen olen myöskin saanut muutamia toiveita esitellä remontin jälkeä vielä lisää kuvien muodossa. Tältä meillä keittiössä siis näyttää juuri nyt :)
Mausteita säilytetään puulaatikossa työtason päällä. Suomen Sokeri Osakeyhtiön vanha laatikko löydetty rompetorilta.
Kahvipaketti on piilotettu mausteille tarkoitettuun pieneen lahjakassiin.
Kuparikokoelma on täyttynyt vuoden varrella hurjan paljon. Äidiltä ja mummilta kotiutuneet kupariastiat odottavat vielä sopivinta paikkaa kodissamme. Kaikki tuskin tulee olemaan esillä yhtäaikaa.
Kaikki kaapinovet ovat maalattu valkoiseksi. Vetimet sprayattiin mattavalkoisella, jotta ne eivät pomppaisi silmään ja rikkoisi harmoniaa.
Liimapuulevyistä on rakennettu taso saarekkeen päälle. Sen pinta käsiteltiin etikalla ja mustalla teellä. Näin siitä saatiin sopivan rouhea, ja hieman jopa kuluneen oloinen.
Kauhat ja vispilät pitää kotia vanhassa pärekorissa, joka löytyi käytettynä Pilipalipajasta. 
Avohyllyn tavarat on vaihtuneet kevään jälkeen monesti. Välillä esillä on ollut lautaset, sitten mausteet, sitten laseja ja nyt jälleen lautaset... Taulu on maalattu itsetehdyllä liitutaulumaalilla vanhan puretun kaapin taustalevyyn. 
Karkkibuffet oli ja meni. Tekstin saisi jälleen vaihtaa. Mitäköhän seuraavaksi kirjoittaisi?

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - oikein rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!!! Palailen edellisten kirjoitusten kommentteihin teille viikonlopun aikana. Osa kun vielä kaipailee vastaustaan, vaikka lukenut olen jokaisen. Kiitos kun jaksatte jättää jälkenne tänne Verkarantaan <3

 1. Miten kaunis ja avara keittiö, ihana! Suuri saareke on yksi ikuisuushaaveistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Saareke on kyllä yläkaapittoman keittiön pelastus. Tuo huikean määrän säilytystilaa lisää ja on kaiken päälle vielä superkäytännöllinen työtasona. :)

   Poista
 2. Mä niin rakastan tota teidän keittiötä! <3 Aivan ihania yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että sua <3. Kiitos! Pienistä jutuista syntyy suuri kokonaisuus :)

   Poista
 3. Siis että voi olla ihana keittiö! Niin kaunista. Omaan makuun on just tuollainen valkoisen, liitutaulumaalin ja rouheuden yhdistelmä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen muutoksen on tämä meidän keittiö kyllä puolen vuoden takaa kokenut. Pienillä jutuilla siitä saatiin just eikä melkeen meidän näköinen :) Kiitos Perla kommentistasi!!

   Poista
 4. Tuo puun ja valkoisen liitto vaan puree muhun! Teillä on niin kaunis keittiö :) Ja kahvin on kai paree olla aina hyvää tuon kassin tekstin huomioonottaen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu ja valkoinen - mikä upea yhdistelmä. Ja kahvi on aina hyvää, juuri kuten sanoit - on pakko olla kun se kerran selkokirjaimilla tuossa lukee ;)

   Poista
 5. Kauniin minimalistinen keittiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Matkatar! Less is more, vai miten se meni ;)

   Poista
 6. Ihana keittiö teillä - kuolaan varsinkin tuota saarekkeen päälle rakennettua tasoa, se on täydellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulriikka! Taso tosiaan väsäiltiin ihan itse. Peukalo keskellä kämmentä siellä rautakaupassa mietittiin onnistuukohan se nyt yhtään, ja kestääkö pinta jnejne. Mutta hyvä tuli ja hienosti kestää :)

   Poista
 7. Onpa oikeasti ihana keittiö! Ja superhieno tuo liitutaulu. Onnea on vielä osata tekstata siihen noin upeasti. VAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitutaulu on melko iso ja näyttelee siis hyvin suurta roolia koko keittiössä. Silti - en ole katunut, oli hyvä päätös se tuohon tehdä ja ripustaa. Varmuuden välttämiseksi pintaa ei kuitenkaan maalattu suoraan seinään (kyllästymisvaara) vaan se tehtiin erillisenä ja ruuvailtiin seinään kiinni :)

   Poista
 8. Todelal tyylikästä, vautsi vau! aivan kuin kahvila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todella :D

   Poista
  2. Kiitos Jenna :). Kahvila tämä vähän niinkuin onkin - meidän perheen oma <3

   Poista
 9. Voi että, teillä on kyllä niin upea keittiö! Aivan uskomattoman kaunista :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia!! Parasta kaikessa on kuitenkin se, että tehtiin tämä kaikki itse. Siitä tulee niin hyvä mieli vaan aina ja edelleen :)

   Poista
  2. Niin ja tärkein meinasi jäädä; OIKEIN IHANAA VIIKONLOPUN JATKOA MYÖSKIN TEIDÄN PERHEELLENNE! :)

   Poista
 10. Toi teidän keittiö on ihan mieletön!! Aion kyllä ehdottomasti pitää tuon mielessä, kun sitten joskus sitä hirsitaloa rakennetaan.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, miten kauniita sanoja :) Kiitos!! Hienoa, jos ollaan onnistuttu antamaan jotakin inspiraatiota :)

   Poista
 11. Mä en voi, kun hämmästellä ja hymyillä, kun katson näitä kuvia. Sä olet niin taitava. Jokainen tavara näyttää niin hyvältä. Jokainen ratkaisu näyttää niin toimivalta. Ihan tajuttoman upea kokonaisuus. Ja kuinka iloinen mä olenkaan tästä sun blogista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua <3 Kiitos paljon kauniista sanoistasi!!! Taitava on vähän vielä raflaava sana näin ensialkajalle näissä remppahommissa :). Silmä sanoo mikä kaunista on, joskus ajatus on päässä pitkäänkin, mutten saa sitä oikein ulos mitenkään. Mutta toisinaan taas palaset lokasahtelevat paikoilleen. Kuten nyt tässä keittiöprokkiksessa. Kiitos kun käyt täällä meillä! Mä olen susta todella onnellinen <3

   Poista
 12. Onpa upea tämä teidän keittiö, ihanan avara ja toimivan näköinen!! Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Vaikka yläkaapit poistettiin, on silti säilytystilaa tarpeeksi. Kaikki toiminnot on käden ulottuvilla ja tilaa liikkua juuri sopivasti :)

   Poista
 13. Huisin ihana keittiö, tykkään kovasti! Ja ihan huippuidea tuo vetimien maalaaminen : )
  Sen pistän kyllä korvan taakse. Liitutaulu on kaunis, kuten myös tuo liimapuutaso.
  Hienoa työtä ootte tehneet : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimet maalattiin tosiaan ihan extempore idean saattelemana. Sopivia valkoisia kun ei oikein löytynyt. Ihmeen hyvin kuitenkin ensikertalaisetkin onnistui ja hienothan niistä tuli :)

   Kiitos Päivi kommentistasi !

   Poista
 14. Unohtui aikaisemmin jättää kommentti teidän upeasta keittiöstä. Tässä on persoonaa! Tuo liitutaulu on huippu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jen!! Persoonallisuutta on kovin koitettu tuoda esille. On kotoisampaa kun koti on oman näköisemme :)

   Poista
 15. Huikea keittiö täynnä kauniita vanhoja esineitä. Hienoa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon lopulta vanhoja esineitä keittiöön kyllä päätyi. Osa perheen sisältä, osa löydettyjä. Tuo kyllä minusta mukavaa tarinaa ja muistoja keittiöön :)

   Ja uusi keittiöhän tämä ei ole, vain vähän tuunattu ja uudelleenjärjestelty - sopii siis hyvin joukkoon mukaan nuo vanhat tavaratkin :)

   Poista
 16. Onpa upea keittiö. Ja itse olette tehneet tuon tason saarekkeen päälle, olette taitavia! Tuosta tasosta haluaisin vielä kysyä, että pystyykö sitä liikuttamaan eli ottamaan tarvittaessa lisätilaksi käyttöön saarekkeen ikään kuin jatkoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jelena ja kiitos kommentistasi! :) Kyllä - tasoa pystyy liikuttamaan. Ja sen vuoksipa se siihen rakenneltiinkin. Aikaisemmin keittiössä oli vain saareke ilman tuota päälliosaa, jolloin istuminen ilman jalkatilaa oli suht epämukavaa. Nyt saa tarpeen tullen lisää istumapaikkoja saarekkeen ympärille ja kuitenkin jää vielä laskutilaakin esim. tarjottaville :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Täällä alkoi juuri vastaavan tason suunnittelu ;)

   Poista
  3. HIENOA! Ei ole vaikeaa, ja edullistakin kyllä :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets