Top Message

www.oblik.fi

Seinien värivalinnat - Makuuhuone

Pohja on nyt maalattu kahteen kertaan. Värinä Tikkurilan vaaleanharmaan sävy G500 (Bungalow). Betonimaista kuviota koitetaan saada ensi viikon aikana tehtyä kahdella eri sävyllä tuohon päälle - K499 (Graniitti), sekä Y497 Toro.

Kuvassa Bungalow näyttää hieman tummemmalta, mitä se todellisuudessa tuossa seinäpinnassa onkaan. Graniitin sävyllä on ajatuksena häivyttää ja pehmentää äärirajoja, sekä sienen kanssa saada sopivan epätasaista/pehmeää värivaihtelua.


Toron väri on lähes musta, ei kuitenkaan pikimusta. Tällä ei ole tarkoitus tehdä kuin ääriviivoja ja roiskeita (?). Se, miten roiskiminen lopulta onnistuu - on arpapeliä, mikäs sen jännittävämpää ;). Lopuksi koko komeus on ajatuksena "pestä" jommallakummalla (tai molemmilla) vaaleammalla värillä siten, että veteen sekoitetaan pieni määrä maalia, ja sillä seoksella koko pinta sienen kanssa käydään läpi. Tämä häivyttää entisestään ääriviivojen jälkiä, ettei maalaus näytä liian "tehdyltä" ja siveltimensuorat jäljet hieman häiventyisi. Ainakin näin olemme pienessä kahden hengen kotiremppaajat -hengessä asian pohtineet.

Taustaseinä jätettiin nyt tosiaan vähemmälle hiomiselle juurikin siksi, että maalausjälkien alta näkyy epätasaisuutta, ja samalla tuo pinnasta hieman elävämmän. Toivottavasti :). Maalit odottavat nyt vain taiteilijaansa, mutta näin töihinpaluun jälkeen tuntuu että arki-ilta on liian lyhyt tuon kokeilemiseen, sillä en usko että sitä voisi jättää oikein keskenkään.

Ja niin muuten, jos jollakin olisi vielä tullut mieleen joku kikka kolmonen meidän avuksemme, olisi tosi kiva niistä kuulla. Alkuperäisen laastin/kalkkimaalin/Tunto-maalin ideat hylättiin lopulta niiden poistamisen/päällemaalaamisen vuoksi. Sillä on tunnettua, miten tässä taloudessa mieli voi joskus myös muuttua. En halua alkaa hiomaan pari vuotta kuivunutta laastia tuosta isosta seinästä poiskaan. :D. Jos siis joskus ajatus tapetoinnista tuntuisikin loistavalta, niin maalilla tehtyjä kuvioita on huomattavasti helpompi käsitellä päälle, kuin rosoista, kivimäistä pintaa.

Näillä lähdetään siis kokeilemaan, huih! 
- J -

 1. Odotan jo innolla kuvia valmiista seinästä! :)

  Värit on ainakin tosi hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täällä jo innoissani odottelen, koska se valmiiksi saadaan. Tai öh... edes aloitettua. Kauhea hinku jo olisi, mutta aika ei tunnu oikein juuri nyt riittävän siihen työpäivän päätteeksi. Ehkä viikonloppuna ;)

   Poista
 2. Kuulostaa hienolle!
  Mielenkiintoista nähdä miltä valmis seinä näyttää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä onko mieli innoissaan vai pelonsekainen kun tähän lähdetään. Sillä jokainen mahdollisuus on myös epäonnistua. Mutta onneksi aina voi maalata päälle :D

   Poista
 3. Ihan mieletön idea! Odotan innolla lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, odotellaan sitä itsekin innoissamme. Kunhan saisimme tosiaan aloitettua :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets