Top Message

www.oblik.fi

250 kilon takapakki

Ja niinhän siinä sitten kävi.
Upea suunnitelma, persoonallinen toteutus, ilmainen upea yksityiskohta. Niin.
Sitä ei tule.

Ja suuri ja hieno ajatushan oli rajata keittiön seinät vanhalla hirrellä. Meillä kun huonekorkeus on n.5 metriä, olisin halunnut tehdä avonaiselle keittiön ylätilalle ikäänkuin kehykset hirrestä, jota olisimme maksutta saaneet sen n.10 metriä yhteensä. Eipä tullut mieleeni, että tuo pitkän seinän pätkä kun vaatii sen viitisen metriä hirttä, se myös painaa jotain. Tai kyllä - tiesin sen JOTAIN painavan.
En tiennyt sen jotain olevan 250 kg!

Seinä ei tätä kestä, vaan olisi vaatinut tukipalkit lattiaan, no se ei tässä tilassa ollutkaan mahdollista, tai olisi vaatinut lähes koko olohuone-keittiön välisen tilan täyden remontin.
Sitten meille ehdotettiin jotakin, joka näyttää hirreltä, mutta on onttoa jäljitelmää. Ei kiitos.

Ja juuri se hirsikehys kun olisi ollut se juttu.

Ei auta vaikka pomppisi tasajalkaa, on aloitettava muutama juttu nyt alusta suunnittelemaan. Eihän tämä onneksi koko suunnitelmaa kaada, mutta olin tästä vain niin haltioissani, ettei tosikaan.
Mutta kaverit, ei hätää - uusi idea taitaa olla jo keksittynä  ;).
Missä muuten mennään?

Keittiön yläkaappien purku
Silikonisaumojen poisto
Saarekkeen ovien maalaus ja paikoilleen asennus
Alakaappien maalaus2/3 osa tsek!
(Tämän lupaan hoitaa kuitenkin tämän viikon aikana loppuun!)
Kahvikoneen osto (Hupsista, tämä ei ollut listalla alunalkaen, mutta nytpähän on!)

Näillä mennään tulevaan viikonloppuun, joka vietetään jalkapallokentän laidalla kumpanakin päivänä.
Kuinka mahtava sattuma, että rankkasateita on luvattu sekä lauantaille, että sunnuntaille ja allekirjoittaneelle osui sopivasti puffetin pitovastuu.
Hiiop, meillä on varmasti rattoisaa! :D


Mä vedän keltaiset kumpparini jalkaan, ja kun se turnaus on ohi - pomppaan suurimpaan ja kuraisempaan lätäkköön kiilpaillen poikani kanssa siitä kumpi saa suuremmat roiskeet aikaiseksi. :D

Keep it going babe! Ja nastaa perjantaita kaikille
 - J -

Kuvat 1, 2

 1. No voi kun oisin tiennyt sun hirsisuunnitelmista..
  20 vuotta hirsitalojen parissa töitä tehneenä on tulleet painotkin aika tutuiksi :)

  Räntäsateessa makkara maistuu parhaalta, joten varaudu jonoihin siellä kioskilla :D
  Hyvää viikonloppua! Shit tosiaan välillä happens, mutta ei anneta haitata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit miten mä olin niin hölmö, etten sitä loppuun saakka ajatellut! No mutta, ei anneta sen häiritä uusia suunnitelmia ;)

   Makkaraa ja kahvia myytiin niin tiuhaan, ettei ehtinyt edes laskemaan välissä montako kuppia sitä meni ja paljonko makkarapaketteja avatiin :D Ja onneksi tänään paistoi ainakin lähes koko päivän aurinko (ennusteista huolimatta)!

   Poista
 2. Suunnitelmasi kuulosti mahtavalta! Harmi ettei se onnistu. Mutta kumpparit jalkaan ja uutta kohti! Hienoa, että uusi suunnitelma on jo kehitteillä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit mua harmittaa myös itseäni. Ja kuten sanoit - uutta kohti!! :)

   Poista
 3. Kurjuus, mikä pettymys....ehkei enää toteutettavissa, mutta voisiko sitä hirttä käyttää ihan vähän? Vaikka yksi palkki tai hylly tai jotain? Tulisi edes sitä samaa fiilistä....
  Olisin halunut tehdä tiiliseinän olohuoneeseen vanhoista tiilistä, mutta onneksi isäni otti tuon saman painoasian esille ja sanoi, että lattia pitäisi tukea, no jäi sitten tekemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tosiaan ajattelin sen painavan joitakin kymmeniä kiloja, ja ehkä maksimissaan 100 kg. No ei! Ja meille tuota hirttä olisi tullut kehystämään keittiötä n. 11-12 metriä, ja tuo viiden metrin pätkä oli jo sen 250. :D Oli ehkä kuitenkin hyvä että tämä paljastui nyt, eikä sitten kun puut olisi tuossa olohuoneessa pötköllään :D

   Jotain vanhaa tänne jo suunnitellaan tilalle. TOIVOTTAVASTI se onnistuu...;)

   Poista
 4. Ihanasti tästä postauksesta kuitenkin huokuu positiivisuus :) pettymys, tilanteen nollaus ja uutta suunnitelmaa kehiin -hyvä asenne! :) ps. toivotaan, ettei sitä vettäkään sataisi ihan kaatamalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän myös avasi uusia mahdollisuuksia. Ajatelkaamme se niin :)

   Ja tänään taivaalta pilkisti aurinkokin. Ei ihan huono viikonloppu! :)

   Toivottavasti myös siellä nautiskeltiin loppuviikosta, ja energiaa on kerätty alkavaan viikkoonkin!

   Poista
 5. Mieletön idea - aito hirsi on aito hirsi! Oletko kuitenkin käynyt tsekkaamassa esim. Siparilan paneelivaihtoehdot? Nykyään on niin monenlaista paneelia, vaikka ymmärrän sen, että vanhassa on ihan omanlaista tunnelmaa. Meillä tulossa Siparilan Rosoa, raakalauta näyttää mukavan raffilta kontrastina uusiin kaappeihin. Toivottavasti uusi idea saa tuulta alleen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea kymppi - todellisuus nolla :D

   Itseasiassa vinkistäsi käytiin tänään nopeasti vilkaisemassa tuota valikoimaa, ja oikein hyvälle näytti. Viereiseltä hyllyltä löytyi kuitenkin jotain, jota meillä mahdollisesti nähdään tulevassa keittiössä ;) Joten kiitoksia vinkistä - se vei meidät uuden idean äärelle ;)

   Poista
 6. Idea oli kyllä ihan super, mutta uskon että uusi ideakin on ihan super :). Todellakin positiivisella asenteella teet näitä ihania uudistuksia. Näitä on mukava seurata. Keltaiset kumpparit on kyllä niiin pirteet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan tosiaan!

   Ei tässä auta itkupotkuraivarit. Ja kuten tuossa ylempänä sanoinkin - tämänkin takapakin voi ottaa mahdollisuutena jollekin uudelle, ehkä jopa mukavemmalle - idealle ;)

   Ihanaa, että olet matkassamme mukana!

   Poista

 

Newsletter

Widgets