Top Message

www.oblik.fi

TEE SE ITSE - Puupallovalaisin

No näitähän nyt pukkaa. Mutta älkää antako sen häiritä. 
Täällä taitaa olla jonkinlainen luomiskausi meneillään!

Ihastelin tuossa viikonloppuna Muuton ja Bloomingvillen hehkulamppuvalaisimia. Jotenkin minua vain ihmetyttää miten johdosta, sokeripalasta ja lampunkannasta voi pyytää 49-59 euroa. Tähän hintaanhan itse hehkulamppu ei kuulu! Käväisin sitten Clas Ohlsonilla tänään ja kyllä - myönnän - En keksinyt tätä itse, vaan kopioin suoraan Bloomingvillen mallista. Valmista kuitenkin tuli ja nyt on ensimmäinen kappale tehtynä.
Mitä tarvittiin?
North Light -kangaspäällysteinen johto + kattokupu (Clas Ohlson 7,50e)
E27 Hehkulamppu (Clas Ohlson 5,29e)
Puuhelmiä, kahdenkokoisia (Sinooperi, yhteensä 5e)
Puurenkaita (3 kpl a´0,60e)

YHTEENSÄ 19,59e!!


Työvaiheet olivat kovin helpot;
- sokerinpalan irroitus
- puuhelmien pujotus (hieman jouduttiin hiomaan reikää suuremmaksi pienellä käärityllä hiomapaperin palalla, mutta suurempireikäisiäkin varmasti löytyy valmiina)
- sokeripalan takaisinlaitto
- polttimon kiinnitys kantaan


Meillä näitä tulee ainakin kaksi jollei jopa kolme keittiöön, joten hintaero alkaa olla huomattava jos kaikki olisi ostanut hintaan 59 + polttimot.

                   

Sellaista tällä kertaa! Ehkä seuraavaksi jo jotakin muuta kun näitä DIY -juttuja. Avokki muuten kysäisi minulta missä sitä DIY merkkiä myydään (olin jostain blogista joskus jonkun sellaisen näyttänyt, jossa otsikkona DIY jotakin...), että saako sitä Vepsäläiseltä? Mun oli niin pakko jakaa tämä teidän kanssa! IHANA!!! <3 
Ja ps. se tarkoittaa Do it yourself. 
Meillä on nyt siis arvostetusta DIY -mallistosta valittu valaisin!

- J -

 1. Vastaukset
  1. Jälleen kerran pienellä vaivalla ja vähillä euroilla saatiin toivotunlainen lopputulos. :)

   Poista
 2. Hieno, noita jossain olenkin ihastellut, olisikohan pinterest. Voihan DIY, no ei sitä kaikkea voi hoksata :D piti muuten vinkata sulle vielä yksi yläkaapiton keittiö http://kuvitettujahaaveita.wordpress.com/2013/03/06/vanhaa-modernisti/ ihana seinä, ja juurikin tuollaiset lamput ym. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vinde, en tainnut olla ensimmäinen kun tällaisen keksi! Noh, eipä tuo haitanne mittään. :)

   Pitää mennä heti kurkkimaan, sillä projekti on (kuten varmasti vielä jonkin aikaa) totaalisen kesken, joten lisäinspis voisi olla paikallaan! Kiitos paljon vinkistä!!

   Poista
  2. Kävin samointein, ja vitsit, millainen tuo taustaseinä onkaan. Ihan mahtava. HÖH! Tässähän alkaa mennä suunnitelmat taas ihan uusiksi, kun vaihtoehtoja pukkaa ovista ja ikkunoista :D

   Poista
 3. WAU! Hatunnosto tulee täältä ja kummarrus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia Annukka! Pitää välillä tehdä jotain missä hermo lepää - kun tuon keittiön kanssa pitää vetää niin suuria linjoja, etten oikein itsekään pysy perässä :D

   Poista
 4. Eikä... Ihana mies. :D
  Ja ihana valaisin. Mä tykkään näistä sun DIY-merkin jutuista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies oli myös sitä mieltä, että näihin väkertelyihin kotona voisi liimata sellaiset merkkilaput, jossa lukisi isolla DIY. Hän uskoisi muidenkin menevän lankaan, ja kuvittelisi sen olevan joku Design -merkki :D Ja niinhän nää onkin, ihan By JuttaEmilia, todellista disainia! ;)

   Mutta niin, vakavasti ottaen - tykkään näistä myös itse. On kiva näperrellä ja samalla säästää, kuorrutteena kakun päällä on persoonalliset pikkujutut jotka tekee kodista KODIN. Esineille ja kodille ylipäänsä, tulee heti jonkinlainen tunnearvo kun ne on kukenut omien sormien läpi :)

   Poista
 5. Ihan tosi hieno! Voisin tilata sulta tollaisen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee pystyttää oma pikku DIY-putiikki pystyyn :D

   Poista
 6. Täällä liputetaan DIY-putiikin puolesta, upee tuunaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks Irina!! Voipi olla että menisi tovi jos toinenkin että putiikki pystyyn nousisi. Ideanahan se olisi aika hauska - oma merkki - DIY, joka sitten olisi kaiverrettu jokaikiseen tuunaukseen ;)

   Poista
 7. Ahhahhahhah, mahtava tuo miehen tokaisu! :D Mutta mahtava on myös tuo tuunaus, teen noita ehdottomasti, ehkä jollain omalla twistillä maustettuna :) Mulla itse asiassa on yks muunnon valaisin, jonka olen saanut lahjaksi, joten sille voisi tehdä kaverin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä hetken, että onko hän tosissaan. Mutta kyllähän hän oli. Eikä sillä - miten sitä nyt voisikaan tietää jos ei ole tullut aikaisemmin kyseinen lyhenne vastaan :)

   Tämä oli kyllä nappi-idea, ja saa pikkaisen erilaista aika pienillä kikkakolmosilla ;) Meille näitä on tulossa pari vielä lisää - ja kaikki siis erilaisia, mutta piti ensin tehdä yksi koekappale ja katsoa kuinka hyvin se käytännössä toimii jos tuohon johtoon jotakin meinaa pujoitella :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos :D

   Vaikka kunniaa en voi täysin itselleni ottaakaan, koska eihän tämä ideana uusi ole, vain vähän muunneltu versio Muuton lampusta pikkuisilla lisänikseillä ;)

   Poista
 9. Hyvä idea! Jos laitat malliston pystyyn, niin minäkin tilaan pari kappaletta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän pitää kohta ihan oikeasti alkaa miettimään tuollaista malliston pystyyn väsäämistä :D

   Poista
 10. Antaa luvuuden ja innon pursua, kun siltä tuntuu. Ihana idea tuo lamppu. Olen sitä mieltä että DIY:t on paljon arvokkaampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on nähtävä. Ja taas tulee niitäkin hetkiä, kun intoa ei löydy näihin juttuihin yhtään. Nyt vain tohinalla eteenpäin kun virtaa ja luovuutta riittää :)

   Ja olen kanssasi aivan täysin samaa mieltä; omat jutut on aina niitä parhaimpia, ja vaikka kyseessä olisi vain pienenpieni DIY -juttu taikka tuunaus, niin arvokkuus ja tavaran/kodin tunne on sitäkin suurempaa!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Ideahan ei sinänsä uusi ollut, mutta mukavaa keksiä jokin edullisempi tapa toteuttaa asioita ja samalla saa itse näperreltyä :)

   Poista
 12. minkä kokoisia pallot ovat halkaisijaltaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienimmät ovat noin 1cm, suurimmat n.3-4cm. Ostin Sinooperista pussin, jossa oli valmiita lajitelmia erikokoisia. Renkaat ostin erikseen :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets