Top Message

www.oblik.fi

Do it yourself; Nainen maalauspuuhissa

Valmista ei ole vielä lähimainkaan, mutta pieni  maistiainen siitä, mitä on luvassa ;)

Kun katselee täältä ruudun toiselta puolelta pikku vinkkejä ja niksejä remontointiin, käy samoin kuin maton virkkaamisen kanssa. Sitä siis kuvittelee osaavansa ihan kaikenlaista, ja ihan kädenkäänteessä. Ideoita suorastaan sinkoilee, ja kaikki tuntuu niin helpolta ja vaivattomalta. Tällaiselle luonteelle (KaikkiHetiNyt) olisi silloin tällöin paikallaan hetkeksi asettua paikoilleen ja aloittaa kohdasta A = ohjeet!

WC valmistuu pikkuhiljaa pienien kommellusten jälkeen. Jo tässä kohtaa voisin vinkata muutaman asian, mikäli suunnittelet kaakeleiden maalausta. Tai no - maalausta ylipäänsä. 

(Nämä ohjeet ovat turhat teille, jotka tekevät asiat järjestelmällisesti, oppaiden mukaan, kunnolla, harkiten ja asianmukaisella ammattitaidolla. Teille taas, jotka tunnistavat tämän; inspiraatio-kauppaan-kotiin-välineet esille- eikun hommiin - OHO! tämä pläjäys voi olla hyvinkin tarpeellinen)

1. Maalipesu on melkoisen tujua tavaraa. Joku voisi olla niin täpinöissään, että unohtaisi lukea sen pienen präntin putelon kyljestä; Erittäin syövyttävää, käytettävä suojakäsineitä. Jos kuitenkin jostakin syystä päädyt käyttämän maalipesua ilman suojavarustusta, varaa suuri määrä käsivoiteita seuraavaksi muutamaksi päiväksi lähettyvillesi. Saatat tarvita niitä. 

Ja kyllä, myyjä kertoi että tämä toimii aivan yhtähyvin kuin  kaakelipesu.  Ajaa siis saman asian.

2. Kun valitset maalia, älä laske sitä enää käsistäsi ja ala vertailemaan muita. Kun teet näin, on suuri todennäköisyys että kun päädytkin purkkiin jota katselit ensimmäisenä - valitset siitä pinosta jonkun ihan muun kuin piti. Joku voisi esimerkiksi tarvita valkoista Otex -tartuntapohjamaalia A, mutta huomaa into piukkana maalitelan kanssa ostaneensakin C;tä eli  väritöntä

Joka siis ei aja samaa asiaa kuin tuo valkoinen - vaan tämä täytyy sävyttää ennen kuin tökötti saa tartuntapintansa. Jos jollekin kävisi näin, joutuisi hän vaihtamaan jälleen vaatteet (jotka jo kerran vaihtoi kun luuli aloittavansa maalaamisen), ajamaan lähimpään rautakauppaan ja sävyttävänsä värittömän maalin tummaksi (jota ei siis enää voikaan käyttää valkoisen maalin alla, tai joutuu telaamaan uskomattoman monta kerrosta sitä hitsin päälimaalia). Samalla voisi käydä niin, että ostat uuden purkin sitä VALKOISTA Otexia, hurautat takaisin kotiin, vaihdat vaatteet ja aloitat alusta.

Mutta kuka nyt niin tekisi? 

3. Käytä maalipurkin avaamiseen siihen soveltuvia työvälineitä, 
älä paljaita käsiä. Mikäli kuitenkin ajattelet voivasi repiä kannen auki sormien ja pikkuruisten välineiden avulla, pidä lähettyvilläsi laastaria, jotta ei kävisi niin että joudut käyttäään kaikki luovuutesi ja teippaamaan kätesi sellaiseksi tolloksi, että se varmasti hinkkaa vastakäsiteltyä maalipintaa. Ja aivan, ei varmaankaan tuntuisi mukavalta kun jo valmiiksi halkeilevat sormet (palaa kohtaan yksi) teipataan maalarinteipillä.


Mutta ainiin, kuka nyt niin tekisi?

4. Kannattaa aloittaa vaikeista paikoista - kuten pöntön takaa (jos vaikka maalaisi wc -tiloja). 
On kurjaa, jos olet telaillut jo seinät ja nojaat valkoiseen vastamaalattuun pintaan kun yrität sutia seinää pytyn takaata. Tiedoksi - OTEX EI OLE VESILIUKOISTA, eikä näinollen oikein tykkää irrota hiuksista. Mutta hei - raidat on IN. Vai onko?

Tässä siis hieman väliaikatietoa missä mennään. Ja kuten todettua - ei olla ihan vielä maalisuoralla. 
Tsemppiä vain. Siis minulle itselleni. Ja olisi kai syytä toivottaa sitä koko perheellemme :D

Kohtalonsisaria paikalla?

- J -

 1. Näin siinä sitten saattaa käydä kun tätä projektia alkoi johtamaan kauniimman sukupuolen edustaja. Työnjohtaja, jolla olisi A) Kärsivällisyyttä B)Maalaisjärkeä ja C)Tietoa tai ainakin halu kuunnella neuvoja - on nyt poissa pelistä tuon käsipakettinsa kanssa vielä seuraavat 7 viikkoa. Huhhahhei ja eteenpäin! :D

  VastaaPoista
 2. Aamu alkoi rattoisasti ja hilpeästi kun tämän luki :D Oot Juttis vaan niin paras!! :D

  VastaaPoista
 3. :D Tämän voisi jo luokitella kohteliaisuudeksi. Kai. ;) Että saa ottaa yhteyttä jos tarvitsee remppaan apuja. Olen valmis auttamaan!

  VastaaPoista
 4. Been there, done that! Tiedän NIIN mistä puhut :-)

  VastaaPoista
 5. Se fiilis on kuitenkin niin mahtava kun saa itse tehdyksi jotain, ettei raaski päästää ammattilaisia asialle ;) Vaikka sitten pikku kommelluksia matkalle sattuisikin!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä remppaan, kuulostaa kyllä tutulta tuo ;) onneks mulla on yleensä työnjohtaja sanomassa mitä pitää tehä (se myös aukoo maalipurkit kun en vaan osaa niitä avata) :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos tsempistä!! :) Yleensä meilläkin onneksi niin päin. Nyt vain oli itse ryhdyttävä hommiin kun 1.työnjohtaja kävi pienessä leikkausoperaatiossa. Mutta tekemällä oppii. Vielä tuo mies onneksi päästää mut yksin tekemään :D :D

  VastaaPoista
 8. Kuullostaa hyvinkin tutulta:) Remppausiloa!

  VastaaPoista
 9. Kaunis kiitos kannustavista kommenteista! Ja lohduttavaa on, ettei ihan ainoa ole maailmassa jolle sattuu tällaista :D

  VastaaPoista
 10. Ehkä paras ikinä lukemani blogipostaus! =D Kyllä taittui hupaisissa merkeissä matka bussilla kotiin -Verkarantaan myös. ;)

  SM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt itseäkin jo hieman naurattaa! Silloin ei. :D Mukavaa, että bussimatkasi oli iloinen. ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets