Top Message

www.oblik.fi

TÄLLÄ VIIKOLLA OLEN MIETTINYT...

Tänään olen herännyt aamuun ilman kellonsoittoa, sytyttänyt kynttilän aamiaispöytään ja paketoinut ensimmäiset joululahjat. Olen lukenut kiireen keskellä sivuun laitettuja lehtiä ja ollut jouten. 

Tänään olen kävellyt viereiselle rannalle ja miettinyt milloin viimeiset joutsenet lähtevät lämpimään ja kauanko niille riittää ravintoa ohuen jääpeitteen alle jääneestä järvestä. Tänään olen syönyt ihan tavallisen päivällisen, vaikka päivä on mitä juhlavin. Tänään meidän piti viettää iltaa ystävien kanssa ja juhlistaa itsenäistä Suomea, mutta äkillinen sairastuminen käänsi suunnitelmat päälaelleen. Tänään olen miettinyt, miten etuoikeutettua on kuitenkin elää juuri tämän päivän Suomessa. Sellaisessa paikassa, jossa nämäkin ajatukset voi lausua ääneen.


Tällä viikolla olen pohtinut, miten arjen yllätyksiin ja sairastumisiin varautuu niin huonosti, vaikka olen kuvitellut olevani varautunut miltei kaikkeen. Tällä viikolla jouduin ensimmäistä kertaa yrittäjyyden aikana peruuttamaan tai siirtämään töitäni eteenpäin siksi, etten vain kertakaikkiaan pystynyt hoitamaan niitä sairaalasta käsin. Podin huonoa omaatuntoa ja samalla mietin, miten hyvää hoitoa myös yrittäjät tässä maassa saavat ja miten onnellinen olen kirjanpitäjästä joka lupasi hoitaa puolestani akuutteja asioita kun itse en siihen pystynyt. 

Tällä viikolla olen miettinyt, miten etuoikeutettua on olla yrittäjä juuri Suomessa.


Tällä viikolla olen pohtinut miten paljon valo vaikuttaa mielialaan ja miten pimeys tekee kaikista päivistä ja vuorokaudenajoista yhtä pitkää mössöä. Olen yrittänyt muistaa, miltä kesän lämpö tuntui iholla ja miten aamuauringon säteet tekivät päivistä ja mielestä niin valoisan. Tällä viikolla olen saanut paljon ihania viestejä paitsi perheeltä ja ystäviltä, myös asiakkailta ja puolitutuilta. Olen miettinyt, miten hyvien ihmisten ympäröimänä oikeastaan saankaan elää. 

Tällä viikolla olen ollut valveilla hiljaa ja silmät suljettuina enemmän kuin pitkään aikaan.


Tällä viikolla olen itkenyt paljon, mutta ollut kiitollinen ja liikuttunut myös normaalia enemmän. 

Tällä viikolla olen nukkunut napit korvilla kuunnellen erilaisia ääniä ja niistä syntyviä mielikuvia. Tällä viikolla olen kuunnellut 12 eri podcast-jaksoa ja miettinyt miten inspiroivia erilaisia tarinoita tästä maasta löytyykään. Tällä viikolla olen kirjoittanut ajatuksiani ylös enemmän kuin ennen. Tällä viikolla olen miettinyt, että vatsan pohjassa on kutina, että ensi vuodesta tulee jollakin tapaa erityinen. Tällä viikolla olen päättänyt luottaa intuitioon ja ihmisten hyväntahtoisuuteen. Tällä viikolla olen päättänyt luottaa, että asiat järjestyvät, vaikken vastaa sähköposteihin useampaan päivään. Olen päättänyt olla armollinen paitsi muille, myös itselleni. 

Tänään olen sulkenut silmät ja miettinyt miten hienoa on asua, elää ja unelmoida Suomessa. Miten kaikki on oikeastaan juuri tällä viikolla ja juuri tänään paremmin kuin hyvin.

Näiden ajatusten myötä haluan toivottaa kaunista Itsenäisyyspäivää ja lempeää loppuviikkoa,
Jutta

 

Newsletter

Widgets