Top Message

www.oblik.fi

MUUTAMA SANA SISUSTUKSELLISISTA HAAVEISTA 2018

Jokaisella on varmasti unelmia, joita toivoo toteuttavansa. Liittyvät ne sitten työhön, harrastukseen, asumiseen, kotiin tai mihin tahansa siltä väliltä. Tässä postauksessa puhun nyt sisustuksellisista haaveista, joka ei tarkoita tietysti sitä, ettäkö kaikki unelmani liittyisivät sisustamiseen tai kotiin :D. Haluan jakaa unelmat ja haaveet kahteen eri kategoriaan: tarpeelliset hankinnat ja pitkäaikaiset unelmat. Jälkimmäisten toteutumiselle ei useinkaan ole asetettu minkäänlaista aikaa ja joskus niiden toteutuminen ei edes ole se pääasia. On ihana fiilistellä ja unelmoida, mutta ihan kaikkea ei tarvitse saavuttaa. Sekin on tavallaan osa haaveilun mukanaan tuomaa hyvää fiilistä. 


Tänä vuonna on tavoitteena löytää siro kalusteryhmä/tuoli/pöytä meidän pienelle parvekkeelle. Haluaisin myös löytää kauniit parvekeruukut ja istuttaa sinne muutaman kesäkukkasen. Koska parvekkeelle kuljetaan makuuhuoneen kautta, en usko sen toimivan meillä ns. olohuoneen jatkeena oleskelutarkoituksessa. Sen sijaan voisin ajatella juovani siellä toisinaan vapaapäivänä aamukahvia tai pitäväni kotitoimistopäivänä vaikkapa lounastauon. Bistrohenkiset simppelit metallikalusteet houkuttelevat, mutta vielä en osaa sanoa tarkemmin millaiset. Punaiset metallikaiteet, vaalea keltainen rappaus, ruukunpunainen laattalattia ja vihreät ikkunanpuitteet ovat mielenkiintoinen ja persoonallinen pohja, jota haluan kunnioittaa. Täten luulen, että kalusteet tulevat olemaan hyvinkin simppelit ja eleettömät. Vaihtoehtona voisi myös olla yksi rennompi nojatuolimainen kaluste kahvilapöydän ja -tuolien sijaan. Onneksi vielä ei ole ihan parvekekelit, joten ehtii punnitsemaan erilaisia vaihtoehtoja. 


Toinen haaveeni kotona on työhuoneen freesaaminen uudella maalilla ja/tai tapetilla. Jollakin inspiroivalla ja positiivisia tunnelmia herättelevällä. Samalla haluaisin verhoiluttaa Pappan tekemän nojatuolin uudelleen, joka nyt siis pitää paikkaa viltin alla työhuoneen nurkassa. Kolmas haave - tai pikemminkin tarve on eteisen matto. Tämä pitäisi hoitaa jo pian, sillä paljas puulattia menee kyllä pian pilalle ilman mitään suojaa oven edustalla. 


Ja sitten on niitä "joskus elämässä" -haaveita. Tällainen on mm. Swan -tuoli nahkaverhoilulla. Mutta toteutuuko se tänä vuonna? Tuskin ja itseasassa paremminkin ´toivottavasti ei´. Haluan unelmoida tuollaisista haaveista pitkään ja nautiskella siitä kutkutuksesta, että koska sellainen sopiva tilaisuus mahtaa tulla vastaan. Haaveilen siis erityisesti siitä, että saan jatkaa unelmoimista ja siitä, etten ole saavuttanut tai hankkinut jokaista unelmaani omaksi. Näin mukavaa odottamisen tunnetta on mahdollista jatkaa myös ensi vuonna, sitä seuraavana ja sitä seuraavana... 

Kiitos Coffee Table Diary -blogin Giseldalle, joka emännöi tämän kuukauden sisustusbloggaajien haastetta ja antoi meille muille ajattelemisen aihetta omien unelmien ja haaveiden parissa. Jos haluat tietää, mistä sisustusbloggaajat tänä vuonna haaveilevat, kannattaa seurailla Giseldan blogia, sillä hän koostaa sinne kuunvaihteen paikkeilla yhteenvedon meidän mukanaolleiden unelmista. Jään ainakin itse mielenkiinnolla odottamaan nouseeko jokin tietty tuote tai haave esille tässä koosteessa ja voisiko jostakin niistä syntyä jopa tämän vuoden sisustushitti!?

Jutta

 1. Niin järkevästi ja kauniisti kirjoitit näistä haaveista. Eipä tuohon oikein voi mitään lisätä, olen todellakin samoilla linjoilla. Itse haaveileminen ja suunnitteleminen on niin mukavaa "työtä", eikä suinkaan kaiken tarvitse aina toteutua. Sanoisin jopa, hyvä ettei toteudukaan:)koska ajan kanssa sitten huomaa joskus erehtyneen unelmissaan. Mukavaa viikkoa vesisateesta huolimatta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos <3. Ja olen ihan samaa mieltä, että on kyllä oikein hyvä, ettei kaikki haaveet toteudu - tai ainakaan kerralla. :)

   Poista
 2. Hei! Joulukattauspostauksessa vilahti ihanat nahkaiset paikkakortit. Miten ne on tehty? Olen haaveillut tekeväni samantyyliset😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, vastaan tänne väliin pikaisesti, että leikkasin paksusta nahasta ensin sopivat palat. Niihin naputin punsseleilla kirjaimet ja sellaisella leikkurilla painoin reiän (sillä, jolla tehdään myös vyöhön lisäreikiä ja jonka nimeä en saa päähäni). Ne olikin kyllä kivat paikkakortit ja voisi varmasti myös jatkossa toteuttaa eri vuodenaikojen kattauksiin :)

   Poista
 3. Söötti parveke 😍 Bistrokalusteet sopisivat sinne mainiosti! Ja upea metsämaisema ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vain sopisikin, sellaiset kivat pitäisi vielä tulla jostakin vastaan. Mutta uskon sattumaan ja siihen, että ne tulevat kun ei liiaksi etsi :)

   Poista
 4. Ihanat kaiteet teidän partsilla!
  Konjakinvärinen, nahkainen Swan on mun pitkäaikainen haave myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän niistä kovasti. Ihanat ja aikakaudelle todella tyypilliset. Samantyyppiset kaiteet on myös rappukäytävässä sisällä, niistäkin pidän hurjan paljon. Swan olisi kyllä niin ihana, mutta toivon toisaalta ettei se toteudu liian nopeasti, kivampi sitten iloita pitkän haaveilun jälkeen - jos se siis joskus toteutuu :)

   Poista
 5. Hyvältä kuulostaa haaveesi ja komppaan ehdottomasti ajatusta siitä, että haaveilun ihanuudessa osa piilee odotuksessa - ei nopeassa toteutumisessa niinkään. Todella kauniisti olette laittaneet uutta kotia, sen hyvä henki välittyy vahvasti kuvien kautta! Tosi viehättävä parveke myös. Ihana kun jaoit haaveitasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Odotus on puoli ruokaa <3. Ja kiitos, kiva kuulla että tunne ja henki välittyy myös kuvien kautta. <3 <3 Kiitos vielä kivasta haasteesta <3.

   Poista

 

Newsletter

Widgets