Top Message

www.oblik.fi

OLOHUONEEN TAULUSEINÄ

Rasti seinään! Saimme vajaa kaksi viikkoa muuton jälkeen ripustettua ensimmäiset taulut seinälle! Tämä on oikeasti melko iso asia minulle, joka jahkaa yleensä tällaisten kanssa pitkään. Olen suunnitellut taulukollaasin rakentamista jo edelliseen kotiin, siinä kuitenkaan eteenpäin pääsemättä. Jo ennen kuin muutimme edelliseen kotiin, olin kerännyt itselleni tauluseinää varten inspiraatiokuvia ja ideoita valmiiksi... Toteutus vain ei koskaan oikein ottanut tuulta alleen. Mutta nyt! Nyt sain ainakin alun tehtyä. 

Tavoitteenani on jatkaa tuota vielä hieman laajemmalle, mutta sopivien elementtien kanssa en tohdi pitää kiirettä. Hankimme tähän kotiin myös yhden maalatun teoksen, mutta tuntui, että se tarvitsee itselleen ihan kaiken huomion, joten voi olla ettei sitä tässä kollaasissa nähdäkään. Sijoituspaikkoja tuolle on tällä hetkellä mietittynä kaksi, mutta päätöksen tekoon tarvitsen vielä hetken aikaa. 

Sohvan taakse syntynyt tauluseinän alku on tällä hetkellä sekoitus printtiä, taidejulistetta, kaunista tyhjää kehystä ja siroa hyllyä. Erityisesti pidän tuosta Hakolan hyllystä osana kollaasia, sillä sen kanssa saa pieniä esineitä vaihtamalla aina uutta ilmettä koko seinälle. Vanha kultainen kehys on saatu aikanaan mummilta ja Reeta Ekin hyväntuulisen "Toukokuu" -taidejulisteen ostin syksyllä Lokalista. Bo:n kalenteriprintti sopii mainiosti kollaasiin simppelin tyylin ja tumman sävynsä ansiosta. Kyselin hieman vinkkejä ja ideoita asetteluun Sisustusterapiaa -yhdistyksen jäsenten facebook-sivuilla ja sieltä sainkin kivasti vahvistusta ja rohkeutta sekoitella erilaisia kehyksiä, muotoja ja elementtejä keskenään. Ohjenuoraksi moni sanoikin, että mielenkiintoinen tauluseinä syntyy ilman turhaa suunnitelmallisuutta ja tiukkapipoisuutta. Tämä on kyllä niin taivaan tosi asia! Niin monesti olen vain jahkannut asian kanssa, enkä päässyt lainkaan siinä eteenpäin... Ja vain koska mietin sitä liikaa. Sisustaminen ei siis todellakaan ole vakavaa puuhaa... Koska silloin siitä katoaa intuition voima.

Tässä vielä 5 oivallusta mielenkiintoisen taulukollaasin rakentamiseen:


 1. Yhdistele surutta erilaisia kehyksiä.
 2. Yhdistele myös eri muotoja - jo yksikin eri mallinen esine, kehys tai muu elementti rikkoo sopivasti kokonaisuutta. Meillä se on hylly, mutta se voisi olla myös vaikkapa kello tai peili.
 3. Löysää nutturaa: voit laittaa vierekkäin printin, taidejulisteen ja jopa maalattua taidetta. 
 4. Ota yksi elementti, joka on selvästi muita tummempi tai vaaleampi, sillä se kokoaa useat palaset yhteen ja tuo kollaasiin voimaa, sekä kontrastia.
 5. Käytä erikokoisia tauluja, kehyksiä tai muita elementtejä = riko symmetriaa

Toivottavasti tämä teksti inspiroi jotakuta teistäkin tarttumaan vasaraan ja 
laittamaan ne odotetut taulut tai julisteet seinälle :).

Jutta

PS. Suvi on muuten mestari rakentamaan erilaisia tauluseiniä. 
Hänen kodin kollaaseja jaksan ihastella aina vain uudelleen ja uudelleen <3.

 1. Kivalta näyttää kollaasi! Meillä on aika samalla hengellä toteutettu sohvan takana oleva seinä, siinä on myös Lempi-hylly, ja sekalainen kokoelma tauluja, grafiikkaa, lasten piirustuksia ym. Nyt se on tosin tällä hetkellä vähän riisutumpi, kun piti yhden kuvauksen takia ottaa kaikki taulut hetkeksi alas. En laittanutkaan vielä kaikkia tauluja takaisin, ja vaihtelun vuoksi on ihan kivan näköistä sekin, että tauluja on vain muutama :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde :). Uskon, että meilläkin tuossa saattaa jatkossa vaihdella teokset ja elementit, vaikkakin tuo kiviseinään poraus hiukan sitä hillitsee... Mutta onneksi kevyet taulut pysyvät taulukoukuillakin, ettei aina tarvitse tehdä valtavaa reikää propun kanssa :D. Lempi-hylly on kyllä omiaan tällaisen kollaasin osana, sen avulla saa tosi kivasti vaihdeltua tyyliä ja tunnelmaa koko seinällä :)

   Poista
 2. Olen asunut nykyisessä kodissa viisi vuotta, seinät on edelleen enimmäkseen tyhjillään. Olen toki kaikissa sisustusjutuissa melkoinen jahkailija, mutta taulukollaasiin olisi kyllä aineksetkin olleet jo jonkin aikaa valmiina. Ehkä ennen joulua yritän saada jotain seinälle! (Puolustuksekseni sanottakoon, että tämän asunnon seinissä ei pysy mikään taulukoukku, vaan kaikki pitää ripustaa ruuveilla. Kummasti hillitsee kokeilunhalua...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon! Meilläkin seinät on kiveä, mutta onneksi taulukoukut pysyvät niissä sentään hyvin. Harmi vain, että ihan kaikkea niilläkään ei saa kiinni, joten kiviporan kanssa on tässä kodissa heiluttu jo jonkin verran hyllyjä ja painavampia tauluja ripustaessa. Olen ollut muuten ihan samanlainen jahkailija taulujen kanssa aiemmin, nyt päätin vain yhtenä päivänä, että tehdään se ennen kuin alan perääntymään :D. Hyvä idea on muuten leikata paperista taulujen kokoiset palat ja sommitella niitä teipin kanssa seinään ennen kuin ripustaa ne oikeat elementit. Joskus olen tätäkin testannut kun en osannut päättää :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets