Top Message

www.oblik.fi

MAKUUHUONEEN MUUTOS

Pienillä asioilla on suuri vaikutus tunnelmaan. Aiemmin makuuhuoneen päätyseinää hallitsi punatiiliseinä, joka sellaisenaan on kyllä myös omaan mieleeni erittäin vaikuttava ja kaunis. Mutta koska mieleni tuntuu olevan erityisen herkkä värien ja sävyjen vaikutuksille, ei punasävyinen makuuhuone tuntunut kovin levolliselta. Jostakin syystä näen punaisen hieman liian dynaamisena värinä tiloissa, joissa on tarkoitus rentoutua ja nukkua. Itselleni levollisimmat ja mielelle parhaimmat värit tuntuvat olevan sinisen lisäksi vihreän eri sävyt. Ne sellaiset hieman tummemmat ja murretut, jotka eivät ole kuitenkaan liian kirkkaita. Mutta nämä ovat kyllä niin makuasioita... Uskon, että myös siellä ruudun toisella puolella on paljon teitä, joita tiiliseinän piilottaminen suorastaan kauhistuttaa. Jopa seinänrakennuspuuhissa auttanut ystävämme sanoi, että tuntui pahalta laittaa piiloon jotakin niin kaunista. Mutta koska vaikutus meihin, ja erityisesti minuun on niin suuri, en voinut oikeastaan edes kuvitella tiiliseinän sellaiseksi jättämistä makuuhuoneen osalta. 

Emme kuitenkaan halunneet maalata kauniiden tiilien päälle (mikä olisi toki ollut ehkä se helpoin vaihtoehto) vaan päätimme levyttää seinän ja siihen tehdyn kiinteän hyllyn siten, että sen saa myös joskus uudelleen esiin ehjänä ja kauniina niin halutessaan. Tällaista kiinteää hyllyä olen muuten suunnitellut jo kahteen aiempaankin kotiin. Pari inspiraatiokuvaa Pinterestistä on ollut siitä saakka tallennettuna puhelimen ja tietokoneen muistiin. Ihan vain, että jos joskus. Ja nyt se onnistui tänne! 

"Integroidun" sängynpäätyhyllyn kehikko rakennettiin 60 sentin välein tehtyjen pystykoolausten eteen. Päälle cyproc -levyt, jonka jälkeen tasoitusta, hiontaa ja maalausta. Kuulostaa helpommalta kuin olikaan, sillä seinä oli joka ainoaan suuntaan vino, samoin kuin lattia :D. Mutta ainahan nämä vanhemmat talot ovat. Emme siis sinänsä yllättyneet siitä. Toinen hankaluus osoittautui tasoituksen suhteen. Valitettavasti joudumme tekemään sen vielä kertaalleen jossakin vaiheessa uusiksi, sillä kylmää hohkava tiiliseinä (joka on siis rakennuksen julkisivua) takana sai tasoitteen vetäytymään vielä kahdenkin päivän jälkeen tasoituksesta, ja pintamaalausvaiheessa nuo saumakohdat oikein hyppäsivät silmille (kuvissa eivät niin hyvin näy, kuin elävänä tilassa). Toisena syynä taisi olla myös kesken loppunut aika, sillä teimme viimeisiä hiontoja vielä muuttoa edeltävänä päivänä. Mutta juuri nyt keskitymme muihin asioihin ja palaamme tämän pariin ensi vuoden puolella. 

Kaikenkaikkiaan olen äärettömän tyytyväinen lopputulokseen. Tyytyväinen olen myös valittuun vihreään sävyyn S447, joka on muuten aika lähellä edellisen kodin keittiön seinän väriä, mutta aavistuksen enemmän "metsän sävyinen". Iso kiitos tulee osoittaa tästä projektista Pekalle, mutta ehkä vielä enemmän ystävällemme Markolle, joka tuli varta vasten Tampereelta tänne Littoisiin rakentamaan pikaisella aikataululla tuota unelmien päätyseinää. Ilman Markoa olisimme ehkä olleet jopa hieman pulassa :D. 

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuva tilasta:

Kaunista sunnuntain iltaa ja hei - ihan parasta ensimmäistä adventtia <3
Jutta


 1. Todella onnistunut muutos! Kaunis on tiiliseinäkin, mutta ymmärrän hyvin halun rauhoittaa makuuhuoneen. Eikös teillä kauniita tiiliseiniä jäänyt kuitenkin muualle asuntoon?

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kiitos <3. Ja juu, muistelet oikein - tiiliseiniä on edelleen sekä keittiössä, että olohuoneessa :)

   Poista
 2. Ihana oli tosiaan tuo tiiliseinä, mutta ymmärrän hyvin tuon tehdyn muutoksen. Makuuhuoneessa täytyy erityisesti olla mieluinen tunnelma. Niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä juuri. Erityisesti värit ja niiden vaikutus on suuri minuun, mutta myös Pekalle tämä oli toiveena. Lopputulos oli kyllä vaivan väärti.

   Poista
 3. Todella kaunis! Ja fiksu veto oli levyttää, jolloin tiilen saa uudelleen halutessaan esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusimme tosiaan ehdottomasti olla pilaamatta seinää, koska uskomme sen esiinkaivamisessa olleen melkoisen homman. Sitähän ei tiedä, jos vaikka meillä huoneet joskus vaihtuisi niin, että tämä ei olisikaan makuuhuone tvs, niin on kuitenkin se optio olemassa siellä taustalla :)

   Poista
 4. Ihan älyttömän upea muutos! Ja ihanaa, kun ajattelitte myös sitä, että tiiliseinän saa halutessaan takaisin. Mua oikein surettaa, kun monia vanhoja taloja remontoidaan nykyisin niin, että joka pinta vaan maalataan valkoiseksi (tai miksi tahansa muuksi väriksi) ajattelematta sitä, että talon henki ja se upea historia häviää siinä samalla. Iso peukku tälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuosta syystä halusimmekin jättää seinän sellaisenaan tuonne taakse. Ei siis liimaa tai maalia päälle, jotta se säilyy siellä kauniina. <3

   Poista
 5. Kaunis vihreä sävy :) Ja todellakin rauhallisempi kuin tiiliseinä. Se sopisi upeasti vaikka työhuoneeseen, jossa virtaa tarvitaan!

  Me rakentelimme juuri tuollaisen sängynpäädyn yhdelle lapselle! Hih, hauska sattuma :)

  Lököistä adventtia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tiiliseinä on upea elementtinä, mutta meille sitä onneksi jäi vielä kahteen huoneeseen tämän jälkeenkin :).

   Poista
 6. Vihreä päätyseinä on huippuratkaisu! Sävy on niin kauniin rauhoittava, ja hylly siinä, ah. Mitä upeaan tiiliseinään tulee, eikö teille jäänyt sellainen olohuoneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos <3. Ja muistat ihan oikein, jäi edelleen olohuoneeseen ja vielä keittiöönkin. :)

   Poista
 7. Ja mä kun niin oisin tykännyt ja varmaan pitänyt tiiliseinän <3 Ikuinen haave. Mutta samaan aikaan tuo vihreän sävy on aivan mielettömän upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tämä jakaa mielipiteitä :). Meillä tosiaan onneksi kahdessa muussakin huoneessa vielä aitoa tiiltä :)

   Poista
 8. Kaunista ja rauhoittavaa tuli, mielestäni oikein osuva väri -50 luvun taloon! Todellakin, hallitset värit!!!
  Mukavia hetkiä onnenne keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla <3. Olen vähän sellainen jahkailija, että tätäkin täysin oikeaa sävyä valittiin pitkään ja hartaudella tunteja :D. Siinä meinasi jo usko loppua, että mikä on se "the one". Onneksi valinta osui nappiin :)

   Poista
 9. Hyvän sisäilman kannalta tuo "hengittävä" tiiliseinä olisi ollut mitä parhain etenkin, jos kyse on massiivitiiliseinästä - jos seinän olisi maalannut vaikka kalkkimaalilla, hengittävyys olisi säilynyt, mutta värin olisi saanut mieleisekseen. Ihanaa kuitenkin, että säästitte tiiliseinän ja jos pelkkää ulkonäköä ajatellaan, lopputuloshan on valtavan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ihan totta. Sängynpäätynä ajattelen itse myös sitä, että rouhea tiili kerää makuuhuoneessa paljon tekstiilipölyä, joka ei sinällään levyseinään jää "kiinni". Säästimme kuitenkin tiiltä kahdessa muussa huoneessa ihan sellaisenaan :)

   Poista
 10. Onnistunut muutos ja kaunis sävy seinässä. Tiiliseinä toimii paremmin olohuoneessa tai vaikkapa keittiössä. Luulinki, että tiiliseinä oli olohuoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistat oikein, löytyy sekä olohuoneesta, että keittiöstä :)

   Poista
 11. Muutos on ihan huikea, kaunis lopputulos. :)
  Makkarin matto kiinnitti huomioita. Saako kysyä mikä matto, ja mistä hankittu? Minulla on hakusesa meidän olkkariin vähän saman tyyppistä mattoa, mutta valkoinen lattia tuo pieniä lisähaasteita värin valintaan. Usein nukamatot ovat vähän likaisen valkoisia, mutta teidän matto näyttää kuvassa valkoiselta.
  - Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla :). Matto on Svaneforsin valikoimista ja ostin sen Parolan Rottingin myymälästä. Niitä saa käsittääkseni kuitenkin jo tänä päivänä useammaltakin jälleenmyyjältä. Kannattaa googlata oma lähin tai sitten verkostakin varmasti saa. Tämä on nimenomaan mielestäni puhtaan valkoinen. Ei siis luonnonvalkoinen, mitä esimerkiksi monet villamatot ovat. Voin lämmöllä suositella. :)

   Poista
 12. onhan tuokin ok, mutta tiiliseinä oli aivan ihana ja persoonallinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juurikin makuasia :). Meillä tiiliseinää jäi edelleen kahteen huoneeseen (olohuone ja keittiö), joten persoonallisuutta kyllä jäi edelleen :)

   Poista
 13. Upea! En malta odottaa lisää kuvia teidän uudesta kodista. Sinulla on pettämätön maku. Kiva kun jaat niitä meille :)
  -Leena-

  VastaaPoista
 14. Tämän sävyn laitan kyllä muistiin. Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä suurena pintanakin oikein onnistunut valinta. Sitä aina jännittää, miten tunnelma muuttuu kun isoja aloja maalataan, mutta oikein mieluinen tuli. Kyllä sitä jahkattiinkin pitkään, mutta se kannatti! :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets