Top Message

www.oblik.fi

#JOULUKOULU | RENTO PIKKUJOULUKATTAUS

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

On Joulukoulun kolmannen idean ja joulutunnelmaa herättelevän fiilisvideon aika. Tänä vuonna olemme päättäneet viettää joulua täällä meillä uudessa kodissa ja siitä syystä olenkin aloittanut jo joulukattauksen suunnittelun. Virittelin itseni joulumoodiin jo tuossa lokakuun puolella kun pääsin maalaamaan ja tuunailemaan erilaisia elementtejä, joita nähdään meillä joulupöydässä. Teimme siitä Akin kanssa myös videon, joka onkin viimeinen osa #joulukoulua tällä erää. Löydät minut siis jouluisesta videosta tuolta postauksen lopusta. Olipahan taas jännittävä, mutta niin kiva kokemus <3. 

Etsin inspiraatiota hämyiseen ja rentoon pikkujoulupöytään Color Now 2018 värikokoelmasta, josta poimin itselleni mieluisia ja keskenään yhteensopivia sävyjä. Kuten moni teistä tietää, inspiroidun käytetyistä kalusteista kovasti. Tästä syystä lähdin toteuttamaan pikkujouluajan tunnelmaa tuunamalla ensin siihen sopivat kalusteet. Yhdistelin erilaisia sävyjä, kylmiä ja lämpimiä keskenään, jotta lopputuloksesta tulisi persoonallinen. Samaan aikaan halusin haastaa itseni käyttämään tummempia värejä ja erilaisia vivahteita kerroksellisuuden aikaansaamiseksi. Kuvat puhukoon nyt puolestaan.

Ihastuin valtavasti tuohon wieniläistuolin hienostuneeseen viininpunaiseen sävyyn ja samalla päätin verhoilla istuinosan vaalean konjakin värisellä nahalla. Punaisen puun ja vaalean nahan yhdistelmä on ainakin omaan makuuni kertakaikkisen hurmaava! Koska nahkavuotaa on jäljellä vielä runsaasti, aion uusia myös loppujen kolmen tuolin istuinosan sillä. Suloinen sattuma on muuten se, että ostin tuolit käytettynä meidän nykyiseltä naapurilta. Silloin en tosin tiennyt meidän muuttavan tähän samaan taloon, josta tuolit kävin ostamassa. Ehkä se oli enne. Ihana sellainen. 


Näillä sävyillä kattauksen toteutin:

Pöytä Y487 Piazza (katso ohjeet toteutukseen työvaiheineen täältä)
Pinnatuoli Y500 Takorauta
Wieniläistuoli M476 Rooibos (katso ohjeet toteutukseen työvaiheineen täältä)
Tarjotin V484 Ajopuu
Pärekori ja puisien aterimien dippaus N405 Ruukku
Timantin muotoiset joulukuusenkoristeet V447 Serpentiini

Kaikki tuunaukset toteutettiin vesiohenteisella Helmi-kalustemaalilla, joka toimii mainiosti kalusteiden lisäksi myös tuollaisten pienempien esineiden ja tavaroiden maalaamiseen. Kaikki toteutuksessa käytetyt kalusteet ja tavarat etsin kotoa tai mökiltä käytettynä. Maalaamalla niistä sai kuitenkin kuin uudet. Ohjeet ja toteutukseen tarvittavat työvälineet löydät helposti listattuna Tikkurilan sivuilta. Sieltä voit myös tilata itsellesi inspiroivan ja ilmaisen Color Now 2018 lehden. Lehteen on kerätty kattavasti erilaisia toteutuksia ensi vuoden trendiväreillä ja lisäksi paljon muitakin ideoita.

Toivottavasti näistä kattauskuvista löytyy inspiraatiota myös teille lukijoille pikkujoulutunnelman loihtimiseen. Lopuksi on vielä ilo jakaa teille tämä video. Sen halusimme tällä kertaa toteuttaa niin, että se herättelisi katsojaansa yhdistelemään rohkeasti erilaisia kalusteita ja värejä keskenään. Samalla näet myös konkreettisesti sen, miten joulutunnelma tilaan konkreettisesti luotiin yksi asia kerrallaan. Vaikka joulu onkin juhlista yksi suurin, ei sen silti tarvitse olla liian juhlallinen. Rento tunne saa välittyä myös kattauksessa. Eriparisten tuolien ja astioiden äärellä liika suunnitelmallisuus ja kiire saa väistyä. Sitä minä ainakin joulunodotukselta toivon tänä vuonna. Kaunista iltaa sinulle ja oikein ihanaa huomista Itsenäisyyspäivää <3
Jutta

PS. Kiitos vielä suuresti Photoworksin Akille, joka jaksoi vääntää kanssani tätä #joulukoulua ja taltioi hetket kauniiksi visuaalisesti aisteja herätteleviksi videoiksi. Jos etsit ammattitaitoista ja hyvän näkemyksen omaavaa kuvaajaa / videokuvaajaa, voin lämpimästi suositella Akia. Yhteistyössä on voimaa ja olen onnellinen, että olen löytänyt kumppaniksi näihin videoihin (ja muihinkin projekteihin) juuri Akin. Lämmin kiitos myös Tikkurilalle, joka uskalsi luottaa näkemyksiini ja antoi #joulukoulun toteutukselle täysin vapaat kädet. Olette ihania <3.

 1. Niin upeat ja tunnelmalliset kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos <3. Tämä oli itselleni haastava kuvattava, koska tummia tiloja niin harvoin tulee kuvattua. Kiva kuulla, että onnistuin <3

   Poista
 2. Ihana tunnelma ja suloinen sinä <3 Tuo musta takorauta maali, ai että sille täytyy nyt löytää meillä käyttöä. Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3. Takorauta on kyllä ihana, sellainen sopivan viileä hiilenharmaa. Sopii monen sävyn kanssa yhteen :) Lämminhenkistä joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 3. Tosi ihana tunnelma, olette onnistuneet saamaan sen kuviinne toistenkin ihailtavaksi,kiitos!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets