Top Message

www.oblik.fi

AIKAINEN JOULULAHJA ITSELLE


Saatatte muistaa, että olen puhunut ruokailutilastamme kierrätyshengessä usein. Tavoitteeni oli löytää ruokailuryhmä olohuoneeseen käytettynä. 

Tarkoitus ei ollut etsiä match-match pöytää ja tuoleja, vaan pikemminkin yhdistellä kotimme rakennusaikakaudella suunniteltuja klassikoita. Ei liene yllätys, että arvostan hyvää muotoilua. Se näkyy kodissamme selvästi, vaikka lopulta uutena hankittuja design-klassikoita meiltä ei montaa löydykään. Olen onnistunut bongaamaan meille monia haaveitani käytettynä joko huutokaupoista, naapureilta, kirpputoreilta ja esimerkiksi tori.fi:stä. Yhtä aikaa meillä on jonkin verran IKEA:sta ja muista ketjuliikkeistä hankittuja esineitä ja asioita. Näiden yhdisteleminen on mielestäni se juttu, joka tekee kodista ja sisustuksesta mielenkiintoisen. Käytetyt kalusteet lisäävät sisustukseen myös tarvittavaa kerroksellisuutta, joka luo kodikkaan ja persoonallisen twistin tilaan kuin tilaan. Ei sovi myöskään väheksyä sitä, että etsimällä klassikoita käytettynä, säästää usein myös sievoisen summan euroja.

Ja tältä se nyt alkaa näyttämään... Ruokailutila, jollaista meillä ei aiemmin ole koskaan ollut! 185cm pitkä Hiort af Ornäsin pöytä istuu ikkunoiden eteen kuin nakutettu. Pöydän äärelle pääsi Bukowskis-löytönä hankittu Arne Jacobsenin nahkaverhoiltu Seiska-tuoli, sekä kaksi tori.fi:stä bongattua mustaa DSW-tuolia. Mökiltä kannoimme kotiin kaksi muurahaistuolia, Jacobsenin nekin ja käytettynä aikanaan ostetut. Kuvat tosin ehdin ottamaan jo ennen näiden kotiin tuomista. Etsinnässä on oikeastaan enää yksi ainokainen klassikkotuoli, jonka muotokieli sopisi näiden kanssa yhteen. Siihen saakka ympärillä on vielä yksi nykyiseltä naapurilta ostettu wieniläistuoli, jonka samanlaiset kaverit ovat tällä hetkellä keittiössä. Voi luoja, että rakastan tällaisia eteen osuneita sattumia, ja sitä, että onnistuin tavoitteessani! 


Tämä oli jälleen kerran hyvä osoitus siitä, että klassikot kestävät aikaa ja käyttöä loistavasti. Vaikka koko ryhmän kalusteiden suunnitteluajankohta osuu 1950-luvulle, ovat ne kuitenkin mielestäni todella ajankohtaiset ja trendikkäät edelleen vuonna 2017. Nämä kaksi mustaa tuolia olivat aikainen joululahja itselleni. Ihana ystäväni toimi kuriirina tuolikaupoilla ja piti niistä hyvää huolta pari kuukautta, jotta ehdin noutamaan ne kotiin. Näillä kelpaa jouluna istuskella ja kestitä vieraita <3.

Jutta

 1. Pöytäryhmä minun makuuni <3 Aina tuota tähteä myöden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla <3. Ei ainakaan täysin vastaavaa kokonaisuutta tule ihan helposti vastaan :)

   Poista
 2. Syvä huokaus! Yritän aina lukea nämä postauksesi hitaasti, ikäänkuin tätä herkkua riittäisi pidempään:)
  Ymmärrän niin täysin tuon sinun lauseesi: "Voi luoja, että rakastan tällaisia eteen osuneita sattumia ja sitä, että onnistuin tavoitteessani. "Minä samalla kunnioitan tällaisia tavoitteita nuoressa sisustajassa ja muotoilijassa, teet ison eko-teon samalla ja saat todella persoonallisen sisustuksen!!!
  Jään taas odottelemaan "parhaita paloja", niinkuin suklaarasian viimeiset herkut:))) Mukavia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä kommentti sai minut kyllä hymyilemään niin leveästi. KIITOS <3. Olen sellainen tarinoiden rakastaja, että välillä tuntuu, että pidän enemmän tavaroiden tarinoista, kuin itse tavaroista. Vaikka mikäs siinä, sekin on ihan sallittua :). Toivottavasti pystyn inspiroimaan ja ilahduttamaan sinua myös tänä vuonna teksteillä <3.

   Poista

 

Newsletter

Widgets