Top Message

www.oblik.fi

SECOND HAND DESIGN

Joskus käy niin, että kun oikein kovin etsii jotakin tiettyä, se tulee jossakin vaiheessa vastaan. Mutta sitten on niitä hetkiä, kun löydät jotakin vielä parempaa, sellaista mikä osuu silmiin sattumalta ja tajuat että tämä se on! Se jokin on joskus jopa parempi kuin se, jota kieli pitkällä odotit. 


Viime viikonloppuna haimme etukäteen varatun Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin suunnitteleman, vuonna 1955 valmistetun tiikkipöydän kotiin. Silkkaa rakkautta <3. Etsinnässä oli aikakaudelle sopiva kuuden hengen pöytä, joka olisi tyyliltään ja ilmeeltään niin ajaton, että se kestäisi vielä seuraavat 60 vuotta. Muotokielestä toivoin, että se antaisi tilaa ympärillä oleville tuoleille. Mahdollisesti eriparisille sellaisille. Ja tämä antoi. Tämä huokuu samaan aikaan laatua, tyyliä ja klassista ilmettä. Fiilis on vahvasti 50-luvulla, muttei kuitenkaan liikaa. Tiedättekö mitä tarkoitan? Pöytä löytyi Herttoniemessä sijaitsevasta Vintage Helsinki -liikkeestä, jossa oli paljon muitakin 50-luvun helmiä tarjolla. Juuri tätä pöytää en osannut edes etsiä. Mutta kun näin sen kuvan ensimmäisen kerran - tiesin että se on tässä.

Bonuksena tuolta reissulta löytyi vielä kauan haaveilemani Bertoia-tuoli. Olen koittanut huutaa tätä ja myöskin nojatuoliversiota (Diamond) itselleni muutamaankin eri otteeseen, mutta hinta on aina karannut käsistä ja olen lopettanut tarjousten tekemisen. Jälkikäteen se on aina harmittanut, mutta olen halunnut pysyä niissä etukäteen itselleni asettamissa rajoissa. Ja nyt - nyt sellainen odotti Fasaanissa kunnostettuna uutta ostajaa. Voi pojat, kaksi design-klassikkoa vintagena samalla reissulla! Harvemmin tällainen tuuri osuu vastaan. Fasaanin Helsingin myymälä oli kokonaisuudessaan todella inspiroiva, jonne pitää kyllä palata vielä uudelleen ajan kanssa. 

Siellä me sitten käveltiin tuoli kainalossa Helsingin kaduilla vesisateessa onnellisena ja tyytyväisenä päivän saaliiseen. Fasaanissa käynti oli täysin extempore-idea, joka todellakin kannatti! 

Jutta

PS. Kuvissa pöydällä myös kaksi muutaman euron kirppislöytöä Turun Ekotorilta: 
kynttilänjalka ja kristallipullo. Kierrätys todellakin rokkaa!

 1. No huh, huh! Olen ollut hetken pois "linjoilta" ja nyt kun palasin, niin olipa kivaa katseltavaa ja luettavaa! Pöytä ja tuoli myös ovat the löytö- sarjan juttuja. Eivät todellakaan löydy usein etsimällä, mutta sitten ne "kävelevät" sattumalta vastaan. En malta odottaa, kun uuden kodin ovet avautuvat:)))
  Kiitos, kiva oli myös postaus kirjoista ja jatkossakin kuulisin mielelläni lukuvinkkejä (ja katseluvinkkejä)!
  Momo- kirjan omistan ja luen ja katselen unelmoiden. Nuo toiset kirjat aion myös etsiä käsiini .
  Mukavia pakkaushetkiä kotiinne, sitähän se alkaa pian olemaan.

  VastaaPoista
 2. Vauh, mitä löytöjä olet tehnyt!!!
  Kaunis pöytä j tuolikin istuu hyvin pöydän kanssa. Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
 3. Pöytä minun makuuni - nam! Ihanan lämmin sävy <3 Ikuinen rakkaus <3

  VastaaPoista
 4. Upeat löydöt!<3 Onnea uuteen kotiin!:)

  VastaaPoista
 5. Siiis vau!! Ihan mieltön! Ja tuo kynttilänjalkakin <3 en kestä.. eka kuva on kokonaisuudessaan aivan upea ja voin kuvitella nuo sinne kuvailemasi tiiliseinän viereen täysin! Mikä matto ekassa kuvassa pilkottaa, en äkkiseltään tunnista? T.Enni

  VastaaPoista
 6. Upeita löytöjä, ja kovasti ootellaan uudesta kodista kuvia. :)

  VastaaPoista
 7. Onpa ihania löytöjä, wautsi! :)

  VastaaPoista
 8. Teitähän lykästi! Juuri lueskelin tässä muutaman postauksen taaksepäin, onnea uuden kodin laittoon :)

  Terkkuja pohjoisen sateista, pus <3

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat löydöt. Tuota tuolia olen himoinnut myös jo kauan aikaa. Uskaltaakohan kysyä mitä siitä maksoit?

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille ihanaisille. Jostakin syystä nämä kommentit ovat jäänyt vastaamatta. Mutta lukenut ne kuitenkin olen ihan jokaisen. Näistä löydöistä tuli kyllä erittäin hyvä mieli <3

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets