Top Message

www.oblik.fi

ETSITÄÄN: KAUNISTA JA KÄYTÄNNÖLLISTÄ TAKKASETTIÄ


Olenkin tainnut mainita (ainakin täällä) että uudessa kodissamme on olohuoneessa sympaattinen avotakka. En ole vielä koskaan asunut sellaisessa kodissa lapsuuden jälkeen, jossa tuollainen ihana lisä olisi ollut. Tällä hetkellä kuvittelen sytyttäväni takan useita kertoja viikossa loka-helmikuussa. Haaveilen istuvani mukavassa nojatuolissa sen äärellä ja katsovani vain tuota elävän liekin tanssia. Nojatuolin vierellä olisi pieni laskutaso, johon lasillinen viiniä olisi mukava laskea ja tietenkin lukuvalo, jonka loisteessa olisi miellyttävää lueskella romaaneja. 


Todellisuudessa luulen, että emme todellakaan tule sytyttämään takkaa edes joka viikko. Aluksi ehkä kyllä, mutta ensihuuman jälkeen uskon sen hiipuvan vähemmälle käytölle. Ensinäkin, että usean kerran lämmitys viikossa tarkoittaisi mahdotonta määrää puita kerrostalokotiin ja sen varastoon. Eihän meille varastoon sitten muuta mahtuisikaan. Toiseksi, en millään usko että minusta on nojatuolissa istuskelijaksi montaa kertaa viikossa. Teen sen mielelläni kerran viikossa/kahdessa ja renotudun lehden tai lasillisen ääressä, mutta tässä ruuhkavuosisumassa yhtään tiheämpi tahti tuskin tulisi koskaan olemaan realistista. Kynttilöitä sen sijaan uskon tuolla polttavani useammin. Takan ääressä rentoutumisesta kirjoitti muuten sunnuntaina hyvin Mervi "Koko totuus hyggeilystä" tekstissään. Kannattaa todellakin käydä lukemassa, jos kaipaat rentoa ja hauskaa (mutta niin totuudenmukaista) lukemista.


Mutta olipa tuo takkatulen ääressä nautiskelu sitten kuinka tiheää tai verkkaista tahansa, niin tarvitsemme siihen jonkinlaisen takkasetin. Sillä tuhkat tulee poistaa pesästä jne. En ole yhtään kartalla edes siitä, mistä tällaisia tyylikkäitä voisi edes löytyä? Vastaan takkasettejä on tullut lähinnä rautakaupoissa ja valitettavasti ne eivät juurikaan ole hivellyt silmää (voiko takkasetti niin edes tehdä, en tiedä, mutta haluan uskoa sellaisen löytyvän). Toiseksi haluaisin kuulla vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon settiä ostettaessa: onko joku tietty malli tukevampi, miten telineet pysyvät pystyssä, voiko jollakin ehkäistä sitä tuhkan leviämistä välineistä muualle asuntoon, kannattaisiko etsiä seinämallia vai jaloillaan seisovaa jne jne... 

Auttakaa naista hädässä ja kertokaa kaikki vinkit ja ideat tyylikkään ja arjessa toimivan takkasetin hankintaan! Kuten kuvista näette, haaveilen jo täällä SEN OIKEAN löytymisestä ;).

Jutta

 1. Mä niin jään odottmaan mitä settejä jengi ehdottaa! Nimim. 3 kakluunia palaa joka päivä talviaikaan ja kyllä, fiilistelen. Parasta on aamulla sytyttää yläkerran kakluuni ja aloittaa työpäivä takkatulen rätinässä! Takkavälineinä hellakoukku, vanha maaliämpöri ja hiekkalapio! Todellakin odotan vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta tavalta aloittaa aamut <3. Tekisi mieli tulla teille joskus aamupalalle takkatulen äärelle :)

   Poista
 2. Täälläkin odotetaan innolla vinkkejä, itse en ole kauniisiin takkasetteihin vielä törmännyt :) Meillä leivinuunia hoidetaan vanhalla emaliämpärillä, mustalla metallilapiolla ja pikällä hiilikolalla, kaikki eri paria tietenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaakin olla suurempi dilemma, sillä moniakaan ehdotuksia ei ole tullut. Hmm. Mutta kuulostaa silti ihanalta tuo emaliämpäri ja hiilikola <3.

   Poista
 3. Pitää mainostaa oman paikkakunnan Hyrkään suunnittelemaan Jaur takkasettiä, jota myy esim.Tulikivi, on moderni ja kauniin yksinkertainen. Toinen mikä silmää mielyttää on Elvarmi Emma takkasetti, jossa kivasti yhdistyy vaalea puu ja musta takorauta. Tässä kivasti välineet aseteltu järjestykseen ja ovat näppärästi saatavilla sekä ulkonäkö mielyttää. Ainoa huonopuoli näissä on huokea hinta. meillä takkasetti kellarissa käyttämättömänä, saatiin tuparilahjaksi se...oli liian koukeroinen makuuni :( Nyt puu klapilla aukassaan luukku ja tuhkaa hiillostetaan vain metallisella lapiolla. Nämä piilossa komerossa.Varmaan löytyy edullisempiakin markkinoilta ja ainahan niitä voi vaikka tuunata omannäköiseksi, sultaha se kyllä onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin mennä katsomaan nuo vaihtoehdot, iso kiitos!!! Aika monesti muuten nuo takkasetit on aika koukeroisia, miksiköhän? Tuunaus ois kyllä kivaa, kunhan saisi jostakin sen kuningasidean :D

   Poista
 4. Hei, guugleta Ahjon Akka ja häneltä löydät upeita takkasettejä! Aitoa Suomalaista laatutyötä Porista. Meillä setti on koristanut jo vuosikausia takan vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin täytyy ehdottomasti mennä tsekkaamaan, kiitos :)

   Poista
 5. https://hiomatontimantti.wordpress.com/tag/takkasetti/

  Tässä tämmöinen diy-idea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tämä idea onkin tosi kiva, menee ehdottomasti vaihtoehtojen kärkeen tällä hetkellä :) Kiitos!

   Poista

 

Newsletter

Widgets