Top Message

www.oblik.fi

MOODBOARD: UUDEN KODIN KEITTIÖ


Täällä alkaa olla pikkuhiljaa uuden kodin suunnitelmat viimeistelyjä vaille valmiit. Tai ehkei nyt kuitenkaan valmiit, mutta suurimpien linjojen myötä selkiintyneet. Tässä jutussa kerroin teille siitä, millainen on tulevan olohuoneemme tunnelma ja suunnitelmat. Tänään ajattelin vilauttaa teille keittiömme ideoita ja ajatuksia sen tyylistä. Ensimmäiseen kuvaan poimin niitä sävyjä, joita keittiössä tulee olemaan.

Keittiö on remontoitu muutama vuosi sitten täysin ja suurempia uudistuksia sinne ei ole luvassa. Muutamia pieniä muutoksia kuitenkin kaavailemme sinne, kuten yläkaappien poistamista ja mahdollisesti myös ovien maalauttamista. Musta/harmaa keittiö sijaitsee aamuauringon puolella ja vaikka rakastan mustaa väriä keittiössä, on mieleen hiipinyt kuitenkin idea mustien puuviilutettujen ovien maalauttamisesta vaaleammiksi, lämpimän harmaan tai jopa neutraalin beigen sävyisiksi. Haluaisin nimittäin tuoda tilaan hieman lisää tilan- ja valontuntua. Selvittelemme kuitenkin vielä tähän liittyviä asioita, ja voi ihan yhtä hyvin olla, että mustat alakaapit jäävät sellaisenaan keittiöön. Seinien sävy tullaan lyömään lukkoon vasta kun saamme tämän kaapistoasian pähkäiltyä loppuun.

Kaappitilaa tässä keittiössä on tosiaan ihan sopivasti meidän tarpeiksi ja ovien malli miellyttää silmää kovastikin. Kyseessä on Kvikin Mano Sera, jonka ovet ovat malliltaan täysin nykyisen keittiömme kaltaisia. Vain tuo pinta ja väri eroavat täällä nyt olevista kaapeista.Tilan katseenvangitsijana toimii esiinkaivettu vanha punatiiliseinä, jota haluaisimme korostaa valaistuksella. Millaisella - se on vielä pohdinnan alla. Lattiamateriaalina on vanha puulattia, joka tuo ihanasti lämpöä ja kodikkuutta keittiöön. Jos tätä keittiötä pitäisi kuvailla parilla sanalla, olisivat ne ehdottomasti lämminhenkinen ja skarppi.

Suurempi ruokapöytä sijoitetaan olohuoneen yhteyteen, mutta keittiöön on tulossa kuitenkin nykyinen ruokapöytämme, josta otamme jatkopalat pois. Näin siihen mahtuu sopivasti meidän kolmen hengen perhe aamiaista ja arkiruokaa syömään. Tuoleja tilaan tulee kolme, joista yksi on tämä täydellinen Bertoia -löytö, jonka bongasin meille aiemmin syksyllä. Muut kaksi tuolia ovat niinikään valkoisia, mutta vielä en ole lyönyt lukkoon mitkä ne voisivat olla. Todennäköisesti kaksi nytkin keittiössä olevaa wieniläistuolia. Varmaa on kuitenkin se, että niitä saatetaan vaihdella tilasta toiseen myöhemminkin. Nyt keittiössämme oleva Hakolan Lempi on myös tulossa näillä näkymin täälläkin kodissa keittiöön (olen pyöritellyt kuitenkin sen laittamista myös olohuoneeseen, mutta epäilen kallistuvani ensimmäiseen vaihtoehtoon).Arvatkaa, kuka ei malttaisi millään odotella täällä sitä hetkeä, kun saamme avaimet uuteen kotiin? Muutto ja uuden suunnittelu on aina yhtä jännää ja inspiroivaa! Enää pari viikkoa siihen, kun avaamme ovet ensimmäistä kertaa omilla avaimilla <3.

Kivaa marraskuun ensimmäistä viikonloppua!
Jutta

 

Newsletter

Widgets