Top Message

www.oblik.fi

SUUNNITTELUKOHDE: TOIMIVA KODINHOITOTILA KELLARIIN

Viime viikolla esittelin teille tämän täydellisen kylpyhuoneen, jonka suunnittelussa olen ollut mukana. Sydän on edelleen ihan sykkyrällä tuohon tilaan <3. Vanhan talon kellariin tehty mittava remontti piti sisällään kylpyhuoneen ja saunan lisäksi myös reilun kokoisen kodinhoitotilan ja oleskelualueen. Tässä postauksessa pääsen näyttämään teille, miltä se näyttää nykyään. Remontin lähtökohtana oli tehdä sokkeloisesta tilasta lapsiperheelle toimivampi kokonaisuus. Jo alkuun oli selvää, että alakertaan puhkaistaisiin ovi, josta erityisesti perheen lapset saisivat kulkea harrastusvälineidensä kanssa. Kun perheessä on useampi harrastava henkilö, on ihan oleellista miettiä missä varusteet säilytetään, jottei ne tuki koko eteistilaa tai kulkeudu vääriin paikkoihin. Tästä syystä ovi alakertaan koettiin tarpeelliseksi. Pesukoneen ja kuivurin lisäksi ehdoton tarve oli altaalle ja hanalle, sekä tarpeelliselle määrälle kiinteitä kaapistoja. Koska tila on jonkin verran normaalia huonekorkeutta matalampi ja katossa kulkee kiinteitä palkkeja, oli osa kaapeista suunniteltava räätälöityjen mittojen mukaan. Kaapistot päädyttiin lopulta tilaamaan Kaarinan Puuvajasta omilla mitoilla ja itse valitulla värisävyllä. Oviin valittiin sirot kupariset lankavetimet ja hanaksi Tapwellin kuparinen malli, joka toimii parina kylpyhuoneen kupariselle kattosuihkulle. Pieniä juttuja, mutta mielestäni todella merkityksellisiä kokonaisuuden ja yleisilmeen kannalta.  

Koko alakerran peitti aiemmin puupanelointi, joka remontin yhteydessä purettiin. Lisäksi seiniä kaadettiin, sillä aiemmin allasseinän kohdalla oli kolme erillistä huonetta: kodinhoitohuone, wc ja puuvaja, joka siirrettiin nyt erilliseen varastotilaan. Katto maalattiin vaaleanharmaalla sävyllä, jottei se loistaisi täysin valkoisena vaan olisi pehmeä pari tummemmille kaapistoille. Tiiliseinät jätettiin esille ja niitä myös paikkailtiin tarvittavista kohdista. Lattiamateriaaliksi valittiin sama kuusikulmainen laatta kuin kylpyhuoneessa, jotta tila tuntuisi yhteneväiseltä. Koko alakertaan asennettiin lattialämmitys + lisäksi kaksi patteria. Talveksi lattialle saattaa tulla vielä mattoja, mutta nyt kesällä niille ei ole tarvetta. Perhe löysi tilaan vielä kauniit kupariset nupit pyyhekoukuiksi, jotka ovat juuri sopivan eleettömiä tyhjänä, mutta tuovat kuitenkin mukavasti särmää. Kuparinen seinävalaisin tuli vastaan sattumalta Bauhausissa asioidessa. Rottinkiset tuolit ovat IKEA:sta ja ne istuvat paikoilleen kuin olisi juuri siihen tarkoitettukin. Sisustuslöydöt ovat perheen omaa käsialaa, josta en kunniaa voi itselleni ottaa. On kuitenkin sanottava, että on todella suuri ilo, että asiakkaalla itsellään on näin hyvä maku <3. Se kun saa tilaan suunnitellun tunnelman säilymään juuri sellaisena, kuin se oli omassa päässäkin alusta alkaen. 
Täytyy vielä kertaalleen todeta, että tällainen tila on kuin suoraan unelmistani. Reilusti tasotilaa tekstiilihuollolle, riittävästi kaappitilaa liinavaatteille ja pyykeille + muulle kodinhoitohuoneessa tarpeelliselle. Lisäksi iso avara tila varusteiden vaihdolle + säilyttämiselle. Kaiken kruunaa täydellinen harmonia, joka vallitsee koko alakertaa saunan nurkasta kodinhoitotilaan saakka. Materiaalit ovat ajattomia ja kestävät varmasti aikaa vielä pitkälle tulevaisuuteenkin. 

Tämä oli kyllä ihan superihana koti (+perhe) ja olen kiitollinen siitä, että sain kunnian olla projektissa mukana. Tällaiset lopputulokset ovat jotakin sellaista, joka luo valtavasti inspiraatiota myös tuleviin suunnitteluprojekteihin <3. Toivottavasti myös te saatte näistä kuvista itsellenne ideoita ja sylintäydeltä inspiraatiota. 

Jutta

PS. Ajattelin vielä myöhemmin laittaa muutamia ennen-jälkeen kuvapareja koko tilasta, jotta muutoksen laajuus hahmottuu paremmin. Nyt kuitenkin ihastellaan lopputulosta <3 

 1. Aivan mielettömän ihana kokonaisuus!<3 Luulen, että jos itse asuisin tuossa talossa, olisi ihan pakko aina välillä käydä vain fiilistelemässä kellarissa.:) Kelpaa tuolla pyykätä, saunoa ja vilvoitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin! Olen ihan myyty minäkin :). Ja uskon, että jos minä asuisin täällä - tekisin ihan samaa kuin sinä ;)

   Poista
 2. Mielettömän hieno! Ja kiitos vinkeistä! Itsellä on vastaava tila olemassa ja joskus on tarkoitus siitä remontoida toimiva kokonaisuus vähän isommalle perheelle! Haasteena juuri matala huonekorkeus ja sokkeloiset tilat. Mielestäni olen rohkea sisustaja mutta tajusin juuri etten ole koskaan ajatellutkaan että matalassa tilassa kiintokalusteet voisivat olla muuta kuin valkoisia. Joten kiitos siitäkin ideasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on kyllä erittäin onnistunut :). Ja mahtavaa, jos täältä sai myös hyviä ideoita itselleenkin käyttöön. Valkoiset kaapistot toki varmasti tuovat valoisuutta, mutta tällaiseen tilaan myös tunnelma on tärkeä. Se mielestäni saavutettiin loistavasti näillä harmaan sävyillä, joita valittiin kaapistoihin ja kattoon (siihen kylläkin vaaleampi harmaa). Joten peukku ehdottomasti jonkin murretun sävyn käyttämiselle kaapistoissa. Luo pehmeyttä juuri sopivassa määrin :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets