Top Message

www.oblik.fi

MUSTA MÖKKI

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Jes! Olen odottanut kuin kuuta nousevaa mökin maalausprojektin valmistumista ja myös sitä, että saan jakaa lopputuloksen myös teille. Tässä postauksessa onkin luvassa kuvia lopputuloksesta, mutta iiks - myös video meidän maalaustalkoistamme, jossa näkyy mökki ja sen ympäristö ihan kokonaisuudessaan. Kannattaa siis lukea postaus ihan loppuun saakka ;).

Viime kesän lopulla ostettu mökki on nyt tosiaan viimeinkin maalattu ja voi pojat, miten olenkaan samaan aikaan ihan mielettömän helpottunut ja tyytyväinen. Helpottunut siksi, että pelkäsin jonkin verran liian synkkää vaikutelmaa - joka kuitenkin osoittautui todellakin vääräksi. Onneksi! Jo alusta alkaen meillä oli vahva visio mökin maalaamisesta ja sen uudesta väristä. Lopulta päädyimme valitsemaan värisävyksi Puutalot-värikartasta todella tumman harmaan, tai pikemminkin hiilenmustan sävyn 564X. Ikkunapokiin ja oviin taasen valitsimme vielä astetta syvemmän mustan 0202. Värin valinnasta ja sen oikean mustan sävyn löytämisestä kirjoittelin aiemmin täällä.

Maaliksi valitsimme Suomen suosituimman talomaalin, eli Ultra Classicin. Suurin syy juuri tämän maalin valintaan oli musta väri. Syistä kerroin myöskin tuossa aiemmassa postauksessa tarkemmin. Maalikerroksia pintaan sudimme kaksi, jotta saimme tarpeeksi peittävän lopputuloksen, josta pohjan punainen ja vihreä ei paista auringon valossakaan läpi. Toisen maalikerroksen jälkeen ihastelin lopputulosta silmät soikeina. Puuosat näyttävät kuin uudelta ja kokonaisuus on todella selkeä ja yhteneväinen. Ensialkuun jännitin myös sitä, erottuvatko nämä kaksi valittua värisävyä lopulta tarpeeksi toisistaan (ikkunoiden ja ovien tummempi musta tuosta muusta julkisivusta), mutta mielestäni siinä onnistuttiin loistavasti. Emme halunneet korostaa ikkunoita tai ovia millään tavalla, muttemme halunneet niiden olevan täysin taustaan häviäviäkään. Pieni sävyero toi todellakin toivotunlaisen lopputuloksen. Ikkunoiden ja ovien maalaukseen käytimme vesiohenteista Unica Akva maalia. Samoin kuin muihin puuosiin, vedettiin näihinkin kaksi kerrosta maalia, jotta lopputulos olisi peittävä ja puupintaa tarpeeksi suojaava. Vesiohenteiset maalit olivat meille tärkeitä tuon tummien värien haalistumisen minimoimiseksi, mutta myös siksi, ettemme halunneet mökillä alkaa pelaamaan liuottimien kanssa. Kumpikin valittu maali levittyi helposti ja tarttui pintaan loistavasti. Sokkelin pinnoitimme myös tässä yhteydessä uudelleen, mutta siitä kerron myöhemmin sitten ihan omassa jutussaan (koska jo tämäkin meinaa karata pituudellaan käsistä :D).

Koko maalausurakka oli äärettömän palkitsevaa (kuten maalaus yleensäkin), koska näkyvää muutosta saadaan aikaan suhteellisen nopeasti. Suurin ja meille epämieluisin homma olikin esivalmistelut, kuten pesu, ikkunapokien hionta, huonoksi menneiden karmilistojen vaihto ja muut pienet korjaustyöt, jotka veivät aikaa, mutta eivät isossa kuvassa saaneet suurta muutosta ilmeeseen, sillä ne jäivät uuden maalipinnan alle. Pohjatöihin on kuitenkin talon maalauksessa syytä panostaa, sillä urakka on kieltämättä suurehko, eikä sitä tee mieli tehdä ensi kesänä uudelleen vain siksi, ettei etukäteistyöt kiinnostaneet. Jälkikäteen sitä taputteleekin mielellään itseään olalle, että jes, me jaksettiin!Kuvasin työvaiheet talon maalaukseen liittyen tänne ja sieltä löydät myös tarkemmat työohjeet. Saman linkin takaa näet myöskin paljonpuhuvan ennen-jälkeen kuvaparin, joten kurkkaa tuonne ihmeessä. Voin vain todeta - onneksi jaksettiin paahtaa tämä projekti loppuun. Ja onneksi saimme ihan hurjan paljon apua ystäviltä ja perheeltä talkoohengessä. Iso iso kiitos vielä kaikille teille, jotka autoitte meitä tekemään tästä valmiin. Me jatkamme mökillä nyt hetken ihan vain hengaillen, mutta kesän aikana olisi tarkoitus uusia vielä tuota etuterassia ja samalla vähän laajentaa sitä suuremmaksi. Mutta nyt keräillään voimia hetki ja nautitaan työn tuloksista <3.

Ja tosiaan - se jo alussa mainostettu video. Se on tässä! Videon tekeminen oli muuten jännittävää puuhaa, ja itselleni melko uutta. Tästä syystä otin työparikseni tähän juttuun Akin, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä aiemminkin ja uskalsin luottaa ammattimaiseen lopputulokseen ja oikeanlaisen fiiliksen syntymiseen. Työparin kun on oltava sellainen, jonka kanssa yhteistyö on mutkatonta ja sujuvaa. Akin kanssa se on aina. Lämmin kiitos kaikesta joustavuudesta ja pilkkujen viilaamisesta kuuluu siis tottakai myös Akille! Mielestäni onnistuimme tämän tekemisessä melkoisen hyvin. Vai mitä te olette mieltä?Mitäs te olette mieltä, sykähdyttääkö täysin musta mökki sinun silmääsi ja sydäntäsi?
Jutta

PS. Vaikka me päädyimmekin mustaan mökkiin, niin minusta on mahtavaa, että suomesta löytyy mitä kirjavin joukko erivärisiä taloja ja mökkejä. Käynnissä on myös parhaillaan Suomen suurin värikartta -kilpailu, jossa kerätään suomalaisia mukaan koko maan kattavaan ulkovärikarttaan. Ideana on laittaa oman talon tai mökin sävy kartalle ja samalla osallistuu 2000 euron Kolin aktiiviloman arvontaan. Käyhän laittamassa teidän talonne sävy karttaan ja kurkista minkä värisiä taloja Suomesta löytyykään. Itse jopa vähän yllätyin kuin näin nuo värit kartassa. Pääset lisäämään oman talosi värin täältä.

 1. Upea muutos. Tuo musta näyttää todella hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin mustalla saatiin aikaan sopivasti skarppi lopputulos :)

   Poista
 2. Aivan huikean hieno lopputulos!! Uskomaton muutos kokonaisuudessaan. Ihastuin aivan erityisesti tuohon mökin terassiin; ihana syvennys! Mahtavaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee <3 Ja kiitos <3. Tuo syvennys on kyllä kaunis. Sen osan kattoon olisi suunnitteilla viherkattomainen ratkaisu. Katsotaan toteutuuko vielä tänä kesänä vai jääkö ensi vuoden listalle :)

   Poista
 3. Niiin super upea muutos ja kyllä tuo koko musta on tosi makee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä. Ihan kuin uusi torppa olisi kokonaan :)

   Poista
 4. Todella kiva lopputulos! Mä olen pohtinut myös, jos meidän mökin ja saunamökin maalaisi mustaksi. Se tosin ei ole vielä tämän kesän projekti, joten on aikaa puntaroida vaihtoehtoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä ehdottomasti ääni mustalle mökille. Jotenkin minusta mökkeihin nämä tummat sävyt sopivat erityisen hyvin. Tulee ihanasti vihreyskin esille <3

   Poista
 5. Todella upea muutos ja näyttävä paikka mökillä. Kyllä maalaaminen kannatti. Ja tuo video oli tosi ihana <3 meillä on sama projekti tiedossa, ja arvaa vain mikä on talon väri :D talo tosin on jo toiselta puolelta musta, joten päätös oli helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Laura <3. Olihan siinä hommaa, mutta olen samaa mieltä siitä, että se kannatti tehdä. Ja hei jee! Musta mökki siis myös teille. Mahtavaa!

   Poista
 6. Törkeän hieno tuli - niin mökistä kuin videostakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks <3 <3. Videon teko oli itseasiassa todella jännää, mutta niin kivaa! Ihanan erilaista :)

   Poista
 7. Kova urakka, mahtavan upea lopputulos!

  VastaaPoista
 8. Tosi upea! Meillä on ulkorakennus, eli tuttavallisesti "mökki" musta myös, ja rakastan väriä! Mielellään olisin maalannut koko talonkin mustaksi, mutta kaavoittaja ei myöntyntyt. Pitää tyytyä siis ihailemaan tuota mökkiä, ja toki muidenkin mökkejä kuten teidän! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa, en ole jotenkaan hoksannut että teillä on sellainenkin pihassa. Onko siitä ollut jossakin vaiheessa juttua blogissa? Ja kiitos, ollaan ihan onnesta soikeina tästä uudesta väristä :)

   Poista
 9. Tosi ihana video ja musta mökki on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Lopputulosta oli kyllä jännä katsoa ruudulta. Siitä tuli tosi luonnollinen, vaikka pelkäsin ihan muuta :D

   Poista
 10. Ihana lopputulos! Mielestäni musta värinä taloissa istuu luontokuvaan tosi hyvin, paremmin kuin moni muu. Upea! Nauttikaa uudistuneesta mökistänne 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Luonnon kanssa tämä on ihan mahtava kontrasti. Tulee sopivasti esille, muttei pomppaa kuitenkaan silmille liikaa :) Ja kiitos, nautitaan varmasti :)

   Poista
 11. Siitä tuli tosiiii tyylikäs ,täytyy myöntää! Hyvä te:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Me olemme ihan ihastuneita tähän uuteen väriin myös :)

   Poista
 12. Aivan ihana! Vähän kuin tervalla käsitelty ja siksikin varmaan sopii luontoon niin hyvin.

  Ja tosi kiva videokin. Todellakin hyvän mielen maalaustalkoot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten! Oli meillä kyllä hauskaa. Onneksi se välittyi myös videon välityksellä :)

   Poista
 13. Tosi hyvännäköinen! Oikein onnistunut lopputulos! Meillä myös alkaa maalausurakka olemaan loppusuoralla ja mustia mökkejä meillekin tulossa! :) Meillä tosin ikkunanpokat ja nurkka/otsalaudat valkoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :). Valkoisia pokia me myös alkuun mietittiin, mutta koska ikkunat eivät ole kovin symmetriassa, eivätkä ne ole edes samanlaisia/-kokoisia keskenään niin päädyttiin tähän ratkaisuun. Valkoinen olisi ehkä korostanut niitä turhan paljon rannan suuntaan ainakin. Mutta itse kyllä pidän kovasti myös valkoisista pokista tummien talojen kanssa :)

   Poista
 14. Wau, wau, wau! Älä kysy miks, mutta mulla meni kylmät väreet, kun eka oli punainen mökki ja sit musta! Hah! Ja niin hyvän mielen video, tunnelman aisti tänne ruudun toiselle puolelle asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ihanaa <3. Enkä kysy :D. Tulkaahan joku päivä minin kanssa käymään täällä :)

   Poista
 15. Upean näköinen! Tykkään ihan mahdottomasti ja mökki on kuin uusi. Meillä muuten maalattiin ulkorakennus kanssa mustaksi, mutta ikkunapuitteet maalattiin valkoisiksi ja korostettiin okrankeltaisella, kuten ovetkin. Tulosta voi katsoa blogini eilisestä postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vain! Lopulta kuitenkin aika pieni vaiva lopputulokseen nähden. Vaikka tottakai siinä oli hommaa, mutta kuitenkin sillä saatiin ihan valtava muutos. Ja kiitos vinkistä, pitääkin tulla katsomaan :)

   Poista
 16. Hieno muutos ja sokkelia myöten yksityiskohdat linjassa! Onnea uuteen mökkiin & hauskaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 17. Musta mökki on kyllä mieletön vihreää luontoa vasten. Varmasti talvella myös lumisessa maisemassa. Kiva on ollut seurata teidän mökkimaalausprojektia, itsehän sain äidiltä viimein luvan maalata meidän tumman siniharmaa hirsimökki mustaksi, kun alkaa kaivata uutta maalia pintaansa. Ehkä ensi tai seuraavana kesänä sitten, kun omalta raksalta selvitään vähän tasaisempaan vaiheeseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Nyt vihreys ja talvella valkeus taustalla antaa kyllä tälle värille oikeutta. On kyllä mukavaa nähdä miltä se näyttää tosiaan kun lehdet ovat tippuneet puista ja maa on valkea. Täältä ehdottomasti ääni mustalle hirsimökille :) Tsemppiä raksailuun!

   Poista
 18. Todella kaunis lopputulos! En tiedä mikä siinä on, että mustat talot viehättää mua tällä hetkellä kovasti. Meidän tuleva pihasauna ja pukuhuone on tarkoitus vetää sisäpuolelta kans kokonaan mustiksi. Saunatupa saa olla sitten vaaleampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanan dramaattiselta. Siis hyvällä tavalla <3. Olen itsekin isojen kontrastien ystävä, joten peukku tuolle teidän kombolle :)

   Poista
 19. Oi että<3 Ihana mökki kertakaikkiaan:)

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets