Top Message

www.oblik.fi

UNIIKKI KOTI TÄYNNÄ INSPIRAATIOTA

Aina välillä käy niin, että johonkin tilaan vain rakastuu ensisilmäyksellä. Viime viikolla kävi juuri sillä tavalla. Pääsin nimittäin käymään eräässä huikeassa kodissa, joka oli tulossa myyntiin Bo:lle ja pohdittiin miten tällainen koti kannattaisi stailata. Rehellisesti pitää sanoa, että kodin kalustaminen kauniilla huonekaluilla ja tekstiileillä olisi ollut lähestulkoon huijausta. Tästä syystä jätimme asunnon lähes tyhjäksi, mutta toimme tilaan kuitenkin jotakin sellaista, mikä vahvistaisi tilan omaa ainutlaatuista tunnelmaa. Kyseessä oli kuitenkin koti, joka vaatii remonttia - tai pikemminkin sen jatkamista.

Kun avasin asunnon oven, sanoin ensimmäisenä ääneen, että tänne voisin muuttaa! Vaikka asunto oli kuin tyhjä taulu, se valloitti tunnelmallaan ja hyvällä hengellä. Tiedättekö sellaisella, jota ei oikein pysty edes selittämään, vaan sen tuntee. Sydämessä. Koska olen erittäin vahvasti visionääri, pystyin samantien kuvittelemaan miten asunto muuttuisi täydelliseksi kodiksi remontin avulla ja miten kauniin kokonaisuuden siitä saisi tehtyä. Puitteet ja pohja ovat kertakaikkisen upeat! Mainittakoon nyt esimerkiksi ydinkeskustan sijainti, ylin kerros jykevässä vanhassa talossa, vanha esiinkaivettu kalanruotoparketti, sypaattinen vaaleansininen kakluuni, syvät ikkunalaudat, huonekorkeus, vanhat pariovet ja hovimaiset oviaukot... Listaa voisi oikeastaan jatkaa vielä vaikka ja kuinka pitkälle.

Hulluutta tai ei - tällainen keskeneräinen canvas saa minut inspiroitumaan jopa enemmän kuin valmis kokonaisuus. Ehkä siksi, että rakastan suunnittelua ja ideointia. Rakastan sitä tunnetta, kun kaiken voisi tehdä alusta alkaen omannäköiseksi. Ehkäpä juuri sen vuoksi emme koskaan ole vielä ostaneet itsellemme valmista uutta kotia. Aina on remontoitu - enemmän tai vähemmän. Tämä tyhjä taulu on nyt myynnissä täällä. Ja kuka ikinä sen omakseen saakaan niin toivon siellä elettävän kauniita ja ikimuistoisia hetkiä pehmeän musiikin soidessa taustalla. Teki melkein pahaa sulkea ovi takanaan "stailauksen" jälkeen, mutta valitettavasti tällä hetkellä meidän perheen elämäntilanne ei sallisi tänne muuttoa. Vaikka kuinka olen asiaa yrittänyt itselleni kääntää, niin myönnettävä se on - tästä asunnosta tulee unelmien koti jollekin toiselle onnekkaalle <3.

Onko ruudun toisella puolen tyyppejä, jotka inspiroituvat 
ja näkevät tässä kodissa valtavan potentiaalin?

Jutta

Kaikki kuvat: Bo LKV / Aki Aro
Kotia myy: Bo LKV / Johanna Hansén

 1. Pitää hieman hengitellä eka. Huh! No minä. Näen. Todellakin on potentiaalia. Näin jo heti sieluni silmin miten sisustaisin tuon rennolla otteella mutta ehkä aavistuksen "juhlavammin" kuin mitä vaikka nykyisen kotini. Ja ihania viherkasveja. Oih... Huokaus. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vaatii tosiaan hieman hengitysharjoituksia ensin ;). Ja just noin minäkin tilan näen - hieman juhlavampi kuin nykyinen kotimme, mutta kuitenkin sopivasti rennolla otteella tämän meidän perheelle remontoisin ja sisustaisin :)

   Poista
 2. Ei löydy sanoja... on kyllä niin ihanat puitteet! Huoh.
  Mekin vasta muutettu eikä todellakaan ole nyt ajatuksissa tai edes käytännössä mahdollista ostaa mitään asuntoa.
  Haaveilu ja unelmointi ja inspiroituminen on sen sijaan sallittua ja vieläpä ilmaista. :)
  Kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan haaveilu ja inspirointuminen on ilmaista - ja ah niin ihanaa <3 <3

   Poista
 3. Aivan mahtava, mutta niin on sitten hintakin. Olispa paaaaljon rahaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan mieletön! Eikun lottoa vetämään ;)

   Poista
 4. Oi, mikä asunto! Kylläpä heti alkoi inspiraatio, mitä kaikkea sitä tekisikään tuolle asunnolle. Palikat ovat kohdallaan! Tuo lattia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin! Pohja ja alku on mitä kaunein. Tähän kun saisi upottaa omat sormensa vielä soppaan niin tulisi ihan tajuttoman upea kokonaisuus <3

   Poista
 5. Oh my Lord! Mä lande kuvittelen ekaa kertaa asuvani kaupungissa! <3

  (Mutta sama juttu, oikeesti ei nyt pysty.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhhe :D Jotenkin mä näen niin meidän perheen tuonne asumaan - mutta vasta viiden vuoden kuluttua. Tähän elämäntilanteeseen ei auta muuta kuin haaveilla <3

   Poista
 6. No kyllä muuttaisin! Aivan upea! Ja hitsit että olen hiukkasen kadee näistä stailaushommista, joo kyllä pidän omasta asuntojen kuvaushommastakin, mutta kun pääsisi niitä vielä stailaamaankin :) Täällä päin kun vaan ollaan vielä niin "jäljessä" ja toisaalta en ole varma riittääkö asikaskunta/välittäjillä niin paljon aikaa ja mielenkiintoa lähteä toteuttamaan pienellä volyymillä stailausta. Mutta kyllä tekisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Heti kantaisin tavarat sisään, jos elämäntilanne olisi pikkuisen toinen! Tämä työ on kyllä ihanaa, ja niin antoisaa. Toivotaan, että sielläkin päin herätään nykyaikaan. On niillä kuvilla kuitenkin aivan erityinen merkitys siihen, miten paljon ihmiset jaksavat lähteä näytöille!

   Poista
 7. Aivan Uskomaton! Asuntojen myynti-ilmoituksia on ihana katsella, haaveilla ja stailata mielessään vaikka tietää ettei voi muuttaa. Mutta se että toivoa on...... ;)

  https://byjaanak.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just se, että toivoa on ;). Ja se inspiraation puuska, se tunne on kutkuttava!

   Poista
 8. Ymmärrän hyvin! Kerrassaan ihana asunto <3

  VastaaPoista
 9. Kaupunkikodiksi varsinainen helmi! Ottaisin kakkoskodiksi ilomielin. 💕

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets