Top Message

www.oblik.fi

VANHAN LIPASTON UUSI ILMEAlkuvuodesta inspiroiduin valtavasti Tikkurilan vuoden väristä - Angorasta. Suurille pinnoille se on makuuni kuitenkin hieman liian kellertävä, mutta näin sävyä kuitenkin erittäin hyvin käytettäväksi jossakin pienemmässä mittakaavassa kotonamme. Meiltä löytyikin sopivasti makuuhuoneesta vanha lipasto, joka on kulkenut mukanamme vanhasta kodista tänne nykyiseen. Alunperin kannoimme sen kotiin Pekan vanhempien luota, jossa se olikin ollut asunut jo pitkän aikaa. Ja siitä se ajatus sitten lähti...Kaipasin kalusteelle hieman enemmän lämpöä, sillä makuuhuoneemme sinisävyinen tapetti on erittäin hallitseva. Näinollen lipaston vanha siniharmaa sävy vain lisäsi viileää fiilistä tilassa, vaikka kaunis sävy olikin. Pidän kuitenkin kontrasteista, myös pienistä sellaisista. Tätä mielestäni sain aikaan uudella maalipinnalla: kylmän ja lämpimän sopivaa kontrastia. Samaan hengenvetoon maalasin myös mökiltä löytyneen vanhan mäntyisen piianpeilin, joka sopiikin kivasti tuohon lipaston päälle.


Angora on silmääni erittäin hienostunut, pehmeä, lämmin ja heleä. Toiset kuvailevat sävyä "mummon sukkahousujen" imitaatioksi, mutta minuun tuo mielleyhtymä ei ainakaan vielä ole liiaksi iskenyt :D. Aikaa lipaston maalaamiseen kului noin päivä kuivumisineen kaikkineen, joten isosta hommasta ei suinkaan ollut kyse. Lopputulos on omaan silmääni erittäin onnistunut ja toi mukavasti uutta fiilistä yläkertaan. Lipaston vanha sävy näkyy ainakin täällä.

Iloa ja aurinkoa viikonloppuun!
Jutta

 1. Ihana lipasto ja väri nyt - ja piste iin päälle tuo peili :) Edelleen peukutan myös tuota teidän tapettia!
  Oma lipastoni on yksi lempikalusteistani, sellainen sopii makuuhuoneeseen niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Tykkään myös peilistä ihan hurjasti enemmän nyt tämänsävyisenä, eikä ole lainkaan liian tunkkainen. Lipastot on ihania kyllä ja sopivat moneen eri tilaan <3

   Poista
 2. Samaa mieltä, angora on isoissa pinnoissa ehkä liian haallitseva, mutta pienemmissä määrin oikein kiva. (Paljastettakoon tässä, että saatoin juuri hankkia siinä sävyssä alusvaatesetin ;)

  Ja toi tapetti on edelleen myös tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Ihana paljastus!

   Tapetti herättää aina ihastusta kun meille joku tulee. Yhtä paljon se ihastuttaa itseänikin joka kerta kun astun yläkertaan. Kertakaikkisen loistava valinta!

   Poista
 3. Hieno sävy - olen sitä ihastellut kataloogista ja juuri tuollaisissa pienemmissä kohteissa se näyttää kauniilta - ja yhdistettynä upeaan siniseen viileään tapettiin vieläkin kauniimmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kyllä siinä mielessä, että viileä tapetin sävy jotenkin vielä korostaa sen kauneutta ja hienostunutta mielikuvaa, joka sävystä tulee. :)

   Poista
 4. Ihanan näköinen lipasto. Sopii niin kauniisti tuon teidän tapetin kaveriksi.

  Heitin muuten ilmoille haasteen ja laitoin sen sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Koitan saada haasteen toteutettua piakkoin :)

   Poista
 5. Lopputulos näyttää edelleen hyvältä. Itse olen kerännyt rohkeutta yhden vitriinin maalaamiseen jo kohta puoli vuotta.. Pelkään, että pilaan sen huonolla maalauksella ja koko kaapista tulee kotikutoisen näköinen. Olisiko sinulla antaa vinkkejä hyvään maalausjälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Ilona ja kiitos kivasta kommentistasi!

   Tämä lipasto oli jo kertaalleen maalattu, joten pohjatöitä ei nyt juuri tarvittu. Yleisesti kalusteissa vinkkaisin käyttämään mahdollisimman sileää ja laadukasta pientä telaa + sivellintä. Huonolla telalla tulee huonoa jälkeä, ja se harmittaa myöhemmin valtavasti kun on saanut työn tehtyä. Aikaisemmalla kerralla teimme pohjatyön siten, että ensin hioimme pinnan kevyesti ja puhdistimme sen jälkeen laimennetulla maalipesulla. Sen jälkeen pohjamaali alle ja kaksi pintamaalikerrosta päälle. Kaikki vetimet myös irroitettiin ennen maalausta, jolloin lopputulos on siistimpi (jos vetimet vain saa irti) kuin pelkkä teipillä suojaus. Tsemppiä maalauspuuhiin :)

   Poista
 6. Wau! Hienolta näyttää. Kokonaisuus! 👌🏻 Tuija

  VastaaPoista
 7. Tosi onnistunut muutos! Mä oon myös ihaillut sitä Angoraa, mutta vielä en ole keksinyt sopivaa kohdetta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on niin monia ihania sävyjä, että kohteet kyllä tosiaan loppuu sitä ennen kesken ;)

   Poista
 8. Ihana! Mä niin haluisin kans jotain väriä meille :) Jotain hempeetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei - ei sitten muuta kuin tuumasta toimeen ;)

   Poista
 9. Onpa upea! Minun on pitänyt maalata pojan yksi jakkara turkoosiksi, mutta kun tuota Angoraa on Helmi-maalina kaapissa, jospa vaihtaisikin väriä. Kyllä poikalapsen itsetunto nyt yhden vaaleanpunaisen jakkaran aina kestää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eiköhän. Ja sitäpaitsi enemmän tämä on mun mielestä beige kuin vaaleanpunainen. Joten anna mennä vain :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets