Top Message

www.oblik.fi

SISUSTUSBLOGGAAJIEN VINKIT VIHERSISUSTAMISEEN

Heippa! Mahtava uusi päivä ja tänään ajattelin sunnuntain kunniaksi herkutella yhdellä tämän hetken lempiaiheistani: vihersisustus. Emännöin helmikuussa sisustusbloggaajien porukan kuukausittain vaihtuvaa sisustusteema -postaussarjaa, ja haastoinkin kanssasiskot jakamaan parhaimmat vihersisustamiseen liittyvät vinkkinsä teidän iloksenne ja käyttöönne. Tätä postausta et siis varmastikaan halua missata, sillä onhan kyseessä yksi tämän ajan kuumimmista trendeistä kotia ja sisustusta ajatellen.

Alustukseni kuului siis näin: "Miten kuuma vihersisustustrendi näkyy kodissasi? Oletko aina ollut intohimoinen vihersisustaja vai onko viimeisen vuoden aikana kasvit vallanneet kotia enemmän kuin ennen? Missä kaikkialla ja miten vihreää kodissasi esiintyy?"

Esmeralda´s blogissa käytiin aihetta läpi hyötyjen näkökulmasta. Kerrassaan mahtavaa! 5 hyvää syytä sisustaa viherkasveilla -otsikolla kulkeva postaus antoi mainioita ideoita ja laittoi myös ajattelemaan vallalla olevaa trendiä vähän syvemmin. Tiesitkö esimerkiksi sitä, että viherkasvit lievittävät stressiä ja auttavat keskittymään? Essi kertoi viherkasvien olleen aina heidän kodissaan tärkeässä roolissa ja pitää sisustamisen näkökulmasta tällä hetkellä kovasti siitä, että useat kasvit on koottuna yhteen paikkaan. Entä mikä on Essin suosikkikasvi tällä hetkellä ja miten hän on onnistunut kasvien hoidossa viime vuosina? Lue koko juttu täältä.

Kuva: Esmeralda´s

Idis & Interiööri -blogin Tanja kertoi, että on aina rakastanut kukkia ja niitä on myös aina löytynyt hänen kotoaan. Tanjan perheen ensimmäisessä yhteisessä kodissa oli jopa oikea vihernurkkaus ja ruukkukukat kukoistivat kilpaa. Sisutamiseen liittyvänä ideana Tanja vinkkasi, että kukkapurkeista saa mielenkiintoisia vaikkapa maalaamalla purkin sävy sävyyn hyllyn kanssa. Loistava idea muuten! Tässä kodissa myös perjantaikimppuja "tuunaillaan" usein yhdistämällä leikkokukkia ja luonnosta löydettyjä oksia tai kukkakaupan risujen tyylisiä oksia. Lue koko juttu täältä.

Kuva: Idis ja Interiööri

Musta Ovi -blogin Maja kertoi taasen seuraavaa: "Jos en juuri mitään lapsuudenkodin viherkasvien hoidosta ottanut onkeeni, niin kasvien sijoitteluun olen kiinnittänyt erityistä huomiota. Oikean paikan valinnalla on suuri merkitys sille, miten kasvi menestyy: kestääkö kasvi suoraa auringonpaistetta vai viihtyykö se paremmin puolivarjossa tai peräti varjossa". Postauksessa nostettiin esiin myös toinen tärkeä asia, joka liittyy kasvien hoitamiseen ja myös esteettisyyteen: kasveja ryhmittelemällä saa rauhallisen lopputuloksen ja kastelu on huomattavasti näppärämpää kuin ei tarvitse kannu kädessä juosta joka nurkkaa läpi. Oikein mainio vinkki myös tämä! Lue koko juttu täältä.

Kuva: Musta Ovi

Talostakoti blogi on itselleni yksi suurimpia inspiraation lähteitä vihersisustamiseen liittyen. Sen lisäksi, että koti blogin takaa on erittäin kaunis, niin Lyde osaa kyllä viherkasvien hoitamisen erittäin hyvin. Lyde kertookin, että kasveja on kertynyt heidän kotiinsa jo noin 50. Ajatella! Wau! Postauksessa kerrottiin myös, miten viherkasvit edustavat Lydelle kodikkuutta, eikä hän osaa kuvitella kotia ilman niitä. "Se, miten talosta tulee koti, on juuri sitä että sinne tuodaan elämä, talon sielu. Siihen kokonaisuuteen kuuluvat mielestäni rakkaiden ihmisten, lemmikkien, omien toiveiden ja haaveiden, rakkauden, arjen ja välittämisen lisäksi viherkasvit". Lue koko juttu täältä

Kuva: Talostakoti

the Ex-minimalist -blogissa jaettiin oivallinen vinkki laiskalle kastelijalle: lasiset kastelupallot. Tätä olen itsekin joskus miettinyt, mutta jäänyt miettimään toimiiko ne oikeasti. Ilmeisesti toimii ja tämän vinkin aionkin ottaa taskuuni takuulla! Riikan kodissa on myös edellisten tavoin ollut aina jotakin vihreää jo ihan siksikin, että kasvit puhdistavat huoneilmaa. Riikka kertoi myös kasvattaneensa lapsena omassa huoneessaan siemenestä kahvipensaan, mutta se kasvoikin sitten niin isoksi, ettei enää mahtunut minnekään. Hauskaa, tekisi heti mieli kokeilla tätä kotona :). Lue koko juttu täältä.

Kuva: the Ex-minimalist

All you need is white -blogin Satu kertoo taasen suhtautuvansa viherkasveihin rennolla otteella. Muista poiketen Sadun kotona ei olla aina nähty viherkasveja, vaan ne ovat tulleet osaksi sisustusta ja kotia vasta vuoden 2011 jälkeen. Tätä ennen kodista on löytynyt lähinnä leikkokukkia. Sisutuksellisesta näkökulmasta Satu peukuttaa tällä hetkellä peikonlehteä ja kaktuksia. "Mielestäni erityisesti peikonlehti kuuluu tuohon sisustuskasviryhmään, niin sisustuksellisen kaunis se on. Se täydentää erilaisia huonekalurykelmiä & asetelmia kivasti". Myös Satu liputtaa kasvien sijoittelua ryhmiin erikseen ripottelun sijaan. Lue koko juttu täältä.

Kuva: All you need is white

Sateenkaaria ja Serpentiiniä blogin Laura kertoi olevansa kasvien kanssa viherpeukalon sijaan poropeukalo. Tekstissä pohdittiin myös millaiset olisivatkaan kasvien hautajaiset :D.  Hulvattoman realistinen ja hauska postaus nosti ainakin allekirjoittaneen hymyn korviin. Kuulostaa niin vitsin tutulta puuhalta. "Hän kertoi, että kasvien hautajaiset kulkisi niin, että niissä heitettäisiin se kuollut kasvi olan yli. Siis samaan tapaan, kun ihmisten häissä. Itse naureskelin sisäänpäin, että tarkottaisiko sekin, että "sinä olet seuraava". Kummipojan selitys oli, että kiinnisaaja saa vihdoin viherpeukalon. No se olisikin jotain, josta haluaisin kilpailla." Lue koko juttu täältä.

Kuva: Sateenkaaria ja Serpentiiniä

Pilkkeitä blogin Piia kertoi pitävänsä erilaisten sisustusasetelmien luomisesta ja vaihteleekin mielellään kippojen, kuppien, kynttilöiden ja muiden esineiden paikkoja. Yleensä Piian asetelmiin kuulu myös yksittäinen leikkokukkaoksa tai kukkakimppu, jotka tuovat sopivasti väriä ja eloa asetelmiin. Suurimmaksi haasteeksi Piia kertoi osoittautuneen sopivan paikan valitsemisen. Allekirjoitan itse tämän saman, sillä usein se silmälle mukavin paikka tuntuu olevan myös meillä se pimein nurkka, joka harvalle kasville parhaiten soveltuu. Parhaiten Piia on onnistunut Aloeiden kanssa. Niiden kanssa samaan astelmaan sopii Piian mielestä hyvin kuivahtanut eukalyptuksenoksa. "Näin ryhmään saadaan kolmaskin elementti, oma esteettinen silmäni kun aina kaipaa sitä paritonta lukumäärää, oli sitten kyse kukista tai kupeista." Lue koko juttu täältä. 

Kuva: Pilkkeitä

WAU! Täytyy sanoa, että näistä postauksista ja vinkeistä sain ainakin itse erittäin paljon käyttökelpoisia ideoita niin hoitamiseen, kuin sijoitteluunkin liittyen. Suurin osa sisustusbloggaajista tuntuu suosivan kasvien asettelua ryhmäksi - näin myös minä. Upeita asetelmia ja kauniita kuvia löytyy jokaisesta blogista, joista poimin itselleni talteen monia ideoita. Kannattaa käydä ajan kanssa kurkkaamassa kaikkien ylläolevien postaukset - mutta varoitan: saattaa aiheuttaa viherkasvikuumetta!

Kiitos kaikille mukaanlähteneille bloggaajille! Toivottavasti näistä löytyy ideoita ja inspiraatiota myös teille lukijoille :). 

Jutta

 1. Meillä on aina ollut viherkasveja vaikka nykyisin vain muutama. Minä osaan tappaa kasvin kuin kasvin - paitsi anopinhampaita - ne ovat meillä sitkeästi viihtyneet yli 20 vuotta. Vielä sitkeämpi on anopinkieli, joka on asustanut meillä yli 35 vuotta - sain sen aikoinaan ex-anoppiehdokkaaltani;)
  Tällä hetkellä meidän viherkasvit on koottu työhuoneeseen piiloon tyttären kisulin vierailujen varalta - se tuholainen saattaisi onnistua siinäkin, missä minä en;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Minä osaan tappaa kasvin kuin kasvin" :D :D :D

   JA WAU! 35 vuotias kasvi, siihen minulla on vielä paaaaaaljon matkaa. Mutta perässä tullaan ;)

   Poista

 

Newsletter

Widgets