Top Message

www.oblik.fi

HELPPO DIY-IDEA KUKKARUUKULLE

Bongasin jo tovi sitten MYJUW -blogista hauskan idean, jossa huonekuusi oli laitettu paperipussin sisään ja kirsikkana kakun päällä oli sen ympärille kiedottu kirpparilta löytynyt nahkavyö (katso tästä kuinka ihanan lopputuloksen Maiju loihti).

Idea jäi muhimään päähän ja sain nyt viimein tämän helpon vinkin toteutettua. Varioin ideaa kuitenkin sen verran, että paperipussin sijaan laitoin kukkaruukun kangaspussin sisään ja lisäksi vyönä käytin kapeampaa mallia kuin Maiju. Koska kasvi ja ruukku on hieman alkuperäistä versiota suurempi, ei vyö ihan riittänyt kahta kertaa ruukun ympärille. Huonekuusen sijaan pussista löytyy jokin viherkasvi (tietääkö joku tämän nimeä?), jonka ostin viime keväänä kahdeksalla eurolla Lidlistä. Hyvin on kestänyt, vaikka harmikseni olen kadottanut sen kasvilapun (jossa nimi ja hoito-ohjeet olivat). Simppeli idea, mutta niin kiva yksityiskohta kuitenkin perinteisen ruukun sijaan toteutettavaksi. Kannattaa muuten muutoinkin kurkkailla tuota Maijun blogia, sillä se on täynnä mitä ihanampia ideoita ja kauniita kuvia. Ainakin minä olen ihan hullaantunut siihen <3.

Ruukku on päässyt kodissamme portaikkoon, josta on muuten tulossa juttua ensi viikolla. Muistaako joku vielä sen ajan, kun kuvissa vilahti kellastuneet mäntyportaat? Valmiit ne on olleet jo jonkin aikaa, mutta vasta nyt muistin kuvailla niitä teillekin.

Kivaa sunnuntaita!
Jutta

 1. Ihana idea ja kaunis toteutus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Pikkujutut on aina kivoja, tuo mukavasti särmää :)

   Poista
 2. Ihana idea! Vyöt ovat kivan monikäyttöisiä sisustuksessa, itse olen kietonut niitä maljakoiden ja lehtipinkkojen ympäri ja tehnyt niistä servettirenkaita. Tuo kasvi näyttää Liuska-Aralialta. Kotiutin samanlaisen meille viime kesänä. Se oli kasvanut entiseen kotiinsa liian isoksi. Oikein helppohoitoinen kasvi ja se mun yksilö täyttää tänä vuonna jo kunnioitettavat 19 vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakoiden ympärille olisikin muuten myös kiva tällainen kietaista, kiitos vinkistä :) Ja huh, 19 vuotta! Mä olen onnellinen jo tästä vajaasta vuodesta kun tuntuu että aina ne kuolee ennen aikojaan :D

   Poista
 3. Yksinkertaiset ideat ovat ihan parhaita :)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea! Sopii kyllä uudistamaan vanhoja ruukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, saa kivasti lisäaikaa vanhoille ruukuille :) Ja vaihtelua tietty myös :)

   Poista

 

Newsletter

Widgets