Top Message

www.oblik.fi

MÖKKIKUISTI VALMIINA TALVEEN

Moikka! Ja mukavaa alkanutta viikkoa kaikille :). Täällä ollaan palauduttu jälleen mökkiviikonlopusta, joka teki juuri nyt erittäin hyvää. Kirpeät ilmat alkavat tuntua tuvassa, vaikka lämpöä onkin ihan riittävästi sisätiloissa. Ikkunoiden ja ovien tiivisteet eivät kuitenkaan ihan ole parhaimmasta päästä, ja osa on jo ihan hapertunutkin (taas merkintä rasti to-do-listalle). Kyllä tuntui luissa ja ytimissä nimittäin yön aikana raoista piiskaava syystuli, koska nukumme suoraan ikkunan alapuolella. Hurrr. Vähästä emme kuitenkaan aio hätkähtää ja katsotaan miten pitkälle mökkeilyä vielä tänä vuonna jatketaan.

Sen lisäksi, että laitoimme paikkoja hieman pihan puolella kuntoon (sadevesikourujen puhdistukset, haravointi yms yms) laitoimme kuistillekin hieman talvisempaa fiilistä. Minusta on mukavaa, että mökki on asutun näköinen myös ulospäin, ja muutoinkin tuo katettu kuisti antaa kivan ensimmäisen fiiliksen tänne tultaessa, kun se on ns.kalustettu. Mitään uutta ei tähän hankittu, vaan käytettiin jo olemassaolevia juttuja.
Pallovalot oli oikeastaan aikalailla ensimmäinen hankinta, joka tänne tuotiin. Ne tuo mukavaa tunnelmaa, ja toimii lisäksi hämärtyvässä illassa hyvänä valonlähteenä mökin edustalle. Lyhdyn sain lahjaksi äidiltäni kun täällä ensimmäistä kertaa kävivät. Puinen sohva taas löytyi täältä jo entuudestaan, kuten myös vanha emalikattila. Kattilaan laitoin pohjalle vettä ja asettelin siihen havuja. Tekstiilit kannoin tosin sisältä tähän ulos iltapäivällä, ja sisään ne laitettiin takaisin illansuussa. Mutta olihan siinä taljan ja viltin päällä mukava juoda lämpimät kupit kahvia pihatöiden lomassa. Vielä olisi pari pihalla tehtävää juttua listalla ennen lumentuloa, mutta muutoin taidamme siirtyä aikalailla sisätiloihin talveksi puuhastelemaan.

Tuli muuten jotenkin aika jouluinen tunnelma, kun näitä kuvia katselin. Ehkä se on tuo punainen julkisivu tai havut... En tiedä, mutta kiva joulufiilis nousi kuitenkin ensimmäisenä näitä katsoessa mieleen. :)

Mitä teidän viikonloppuun kuului?
Jutta

 

Newsletter

Widgets