Top Message

www.oblik.fi

3 SISUSTUKSEN TRENDIVÄRIÄ JUURI NYT

Tutkin tässä erääseen toiseen projektiin liittyen trendiennusteita. Silmiini osui ensi vuodelle povattuja trendisävyjä, joita ennustetaan näkyvän myös sisustuksessa. Samassa hetkessä tajusin, että kaksi kolmesta sävystä löytyy myös meiltä.

Sisustuksen trendiväri vihreä

1. Tumma vihreä

Vihreä on näkynyt kodeissa jo tämän vuoden puolella, mutta ennusteet povaavat sille jatkoa myöskin ensi vuodelle. Meiltä löytyy vihreää viherkasvien lisäksi myös suurena pinta-alana keittiön seinältä. Tämä kyseinen vihreä on siitä upea, että se on todella murrettu. Ei siis yhtään liian kirkas. Tumma vihreä sopii hyvin valkoisen ja mustan kaveriksi ja oivallinen väripari myös harmaalle. Vihreä näkyy meillä kotona myös selkeästi lisääntyvissä viherkasveissa.

Tätä kyseistä värikoodia minulta kysytään usein, joten kerrottakoon se myös tässä yhteydessä: N494 (Tikkurila Nefriitti).
Sisustustrendit ruskea

2. Maitokahvi (beige) + ruskea

Suomalaisten suosikkisävy beige hurmaa jälleen kotien sisustuksessa. Todella pitkään beigen "korvaajaksi" suosittiin harmaan eri sävyjä. Toki edelleen harmaa pysyy pinnalla, mutta ehkei niin kirkkaana ja sinertävänä kuin aiemmin. Enemmän lämpimään taittavana pikemminkin. Ne, jotka eivät koskaan ehtineet mukaan kylmien sävyjen villitykseen, voivat nyt huokaista helpostuksesta. Beige on jälleen in. Maitokahvin sävyn rinnalle nousee väistämättä tumma ruskea. En ehkä näkisi suurina pintoina, mutta tumma puu, tummanruskeat pienesineet ja ruskea savi - niistä tätä varmasti tulee löytymään.

Meidän kodin olohuoneen seinät ovat värikoodiltaan V484 (Tikkurila Ajopuu). Kivasti murrettu ja pehmeä maitokahvin sävy (jonka kanssa vähän edelleen toki emmin, mutta olen päättänyt jättää ajatuksen muhimaan ainakin ensi vuoden alkuun saakka, loppuvuodesta ei enää yhtään uutta maalikerrosta kiitos :D). Ruskeaa näkyy myös paljon mökillämme suurina puupintoina.
sisustustrendi viininpunainen

3. Tumma viininpunainen

Erilaisissa pressimateriaaleissa on näkynyt viimeaikoina vahvasti viininpunaisia sävyjä. Todella murrettuna, todella syvänä - ei siis jälleenkään yhtään kirkkaana tai puhtaana. Valkoisen Harmajan Suvi kirjoitteli viininpunaisen paluusta (klik) ja oli kuvittanutkin postauksen upeilla tummanpuhuvilla kuvilla, joissa viininpunaista on käyetty näyttävästi. Olen Suvin kanssa samaa mieltä siitä, että sävy on niin vahva, että suurina pintoina sitä on vaikea nähdä kotona. Mökillä sen sijaan tämä sävy näkyy täysillä (koska julkisivu).

Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta aika paljon saisi tapahtua, ennen kuin kodin seiniä alkaisin tällä sävyllä maalaamaan. Tekstiilejä taas voisin hyvin tässä trendivärissä käyttää.

Mitä ajatuksia nämä trendisävyt sinussa herättävät ja löytyykö niitä myös jo teidän kotoa?

Pirskahtelevaa viikonloppua!
Jutta

PS. Bongasin Sisustusunelmia Johannan instasta upean viininpunaisen olohuoneen, kurkkaa sinäkin @sisustusunelmia

 1. Jes, meidän makkari on siis in - siellä kun maalattiin seinät aikanaan tuolla Ajopuulla :) Muutoin meillä onkin harmaan sävyisiä seiniä ja mediahuoneessa ihan mustiakin. Ja saatoinpa ehkä tilata vihreän samettityynynpäällisen... Ja mulla on myös viininpunaiset housut (koska nehän lasketaan tähän) :D Olenkin siis ihan huipputrendikäs! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, just näin (on ne housut osa tätä)! Oot supertrendikäs :))

   Poista
 2. Nää trendijutut on kyllä hauskoja, lähinnä se kiertokulku miten jokin tulee aina uudestaan :). Entisen ruskean ja beigen valtakauden jälkeen ei halunnut nähdä kyseisiä sävyä pitkään aikaan - harmaa syrjäytti, ja se jaksoihin kiehtoa pitkään. Vihreään tykästyin jo vuosia sitten, mutta siitä tuli sitten yliannostus..ja nyt taas ruskea, etenkin tumma puu tuntuu kivalta :). Viininpunainen on kaunis sävy, mutta seinäsävynä aika raju...jokin pehmeämpi ja murretumpi, ruskaan vivahtava punainen sävy vielä menisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Muistan myös kun meilläkin oli tosi vahvasti ruskeaa ja beigeä. Silloin vannoin ettei koskaan enää... Ja kuinkas kävikään. Mutta onneksi se ei ole niin vakavaa. Kivaa vaihtelua nämä trendit tuovat ja antavat myös uusia näkökulmia palatessaan uudelleen jonkun ajan jälkeen takaisin :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sama! Vaikka vielä vuosi sittenkin ajatus olisi tuntunut vähän kaukaiselta (maitokahvin väriset seinät siis :D).

   Poista
 4. Onneksi tuli olohuoneen seinä maalattua maitokahvin sävyiseksi vuosi sitten, ettei nyt tarvii alkaa uudelleen maalaushommiin 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja parastahan on, että koskaan ei ole pakko kulkea minkään trendin mukaan. Niitä on kyllä innostava haistella ja tutkia, mutta harvapa meistä kaikkeen aina haluaa mukaan lähteä :)

   Poista
  2. Se on totta :) Tulisi aika kalliiksi aina remontoida koti joka trendin mukaan ja eihän ne kaikki aina edes omaa silmää miellytäkään :)

   Poista
 5. Joo! Juuri kirjoittelin kuinka tuo tumma viininpunainen vei sydämeni. Nyt sitä on jo ripoteltu vähän sinne tänne ja joulua kohti varmasti enemmän..vihreä oli jo ja ensi vuonna on varmastikin tuon ruskean vuoro kunhan punaisesta kaudesta päästään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoinkin, että sulla oli taasen ihan mielettömän kuvat <3 Ehkä pitäisi ottaa pieni askel itsekin viininpunaisen kanssa... :)

   Poista
 6. Maitokahvi tuli ja meni meillä. Vihreä sen sijaan on pitänyt jo 6 vuotta pintansa. Viinin/tiilenpunaista on matossa ja tekstiileissä, et nyt on niin trendien mukasta 😀

  VastaaPoista
 7. Nyt vasta ehdin kommentoimaan blogiisi. Ensinnäkin tosi kiva postaus, näitä trendijuttuja on aina kiva miettiä. Ihan kiva, että beige ja ruskea ovat taas sisustuksessa suosittuja, vaikka olen niistä aina tykännyt, myös silloin kun eivät olleet niin in. :) Ja isot onnittelut sinulle rohkeasta päätöksestäsi ja irtiotosta, teit varmasti juuri oikean valinnan. <3 Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi! Ja samaa mieltä, että näitä on kiva miettiä, vaikkei kaikkeen mukaan lähtisikään :) Kiitos myös onnitteluista, koitan täällä pikkuhiljaa laskeutua maanpinnalle ;))

   Poista
 8. Ajopuuta myös tällä seinissä ja muutama ruskea vaasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä sama sävy! Mahtavaa :) Ja trendikästä teillä on aina - ja nimenomaan AJATTOMAN trendikästä. Siinä sä olet mestari, luomaan ajattoman tyylikkäitä ja freesejä tiloja <3

   Poista
 9. Meilläkin oli ajopuuta edellisessä omakotitalossa eli se tais olla hyvinkin in 2010. Ja toki jo ennen sitäkin. Silloin löytyi eri beigen sävyjö joka huoneesta. Nyt harmaa tuntuu edelleen hyvältä väriltä. Vihreä ja ruskea menee hyvin pieninä erinä, vaikka kuolaankin tuon teidän keittiöseinän perään. Sen voisin helposti ottas meillekin <3 viininpunaista makustelen vielä. Minulla kun on ollut hyvin vahvat punaiset kaudet :D useammasta kodista on löytynyt punainen seinä (kolmesta, hups).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan myös kun itsellä oli beige-kausi meneillään. Ehkei enää ihan niin paljon sitä, kiitos :D Mutta pitkän tauon jälkeen tämä ei näytäkään niin tunkkaiselta, vaan pikemminkin raikkaalta. Harmaa on kyllä silti myös edelleen oma suosikkini :)

   Poista
  2. Ja hei, kolme punaista seinää!!!! Kuvia blogiin ehdottomasti jos löytyy :))

   Poista

 

Newsletter

Widgets