Top Message

www.oblik.fi

SYYSKUISEN VIIKONLOPUN OHIKIITÄVIÄ HETKIÄ

Viime viikonloppuna teimme Touhulassa paljon kaikenlaista pientä puuhastelua. Lähinnä tutustuimme paikkoihin, siivosimme ja karsimme raivaussahalla rantaa siistimmäksi. Tekemättömiä nurkkia on joka puolella, mutta tiedättekö - yhtään ei tunnu epätoivoiselta. Fiilis on vähän pysähtynyt ja pientä ehostusta tuntuu vaativan vähän jokainen kohta. Pikkuhiljaa kuitenkin etenemme ja tutkailemme mistä kannattaa aloittaa ja millaisia toiveita meille itsellemme syntyy paikan suhteen. 


Kun paikka on ollut pitkään lähes käyttämättä, oli muutamia oleellisia seikkoja, jotka piti ihan ensimmäisenä tehdä; saunarakennuksen piipun ja hormien tarkistus ja nuohous, puuceen tarkastus ja pesu, ikkunoiden ja ovien tarkistus, pattereiden tarkastus ja sähköjen tsekkaus. Lisäksi tietysti kaikkien kaappien siivous ja jokaisen pinnan jynssäys. Listalla on vielä kaivon puhdistus ja sorakuorman tilaus (ennen kuin savinen tienpätkä pehmenee sateista niin paljon, että auto jää siihen liejuun kiinni). Vasta oikeastaan tämän jälkeen voi jatkaa muita "vähemmän tärkeiden asioiden" kunnostusta ja huoltoa. Vähän kuitenkin testailtiin jo paria maalisävyä (en vain malttanut...).

Halusimme kuitenkin jo alusta alkaen päästä tänne myös rauhoittumaan. Tästä syystä lauantaina aloitimme aamun aikaisella kävelylenkillä ja illalla lähdimme souturetkelle. Tyyni vesi ja usvaiset maisemat on kauneinta mitä tiedän. Erityisesti syksyisin. 
Ilta hämärtyi nopeasti ja kahdeksan jälkeen alkoi tulla jo todella pimeää. Grillasimme tikun päässä makkarat iltapalaksi, jonka jälkeen käperryimme viltin alle lukemaan. Taustalla kuului hämyisesti vain koko viikonlopun soinut radio. En edes muista koska olisin tällä tavoin radiota kuunnellut. Aina tulee laitettua vain soittolistoja Spotifyn kautta ja radio on lähinnä autolla ajaessa päällä. Mökillä oli valmiiksi todellinen retroradio, josta taajuus viritetään manuaalisesti. Niin parasta! Ja tiedättekö - se radion vaimea ääni siellä taustalla on oikeasti aika rauhoittava. Sellainen muistoja mieleen tuova äänimaailma. Muutenkin äänet täällä tuntuu jollakin tapaa voimakkaammalta. Voimaannuttavalta ja rauhoittavalta. Äänet ovat täysin erilaiset kuin kotona. Täällä on hyvä olla.

Ja tästä syystä tänäkin viikonloppuna auton nokka osoittaa juuri tänne... 
Rentouttavaa viikonloppua - muistakaa nauttia elämästä <3.

Jutta

 1. Tuolla varmasti rauhoittuu <3 Nautitaan viikonlopusta ja elämästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, täällä sielu ja mieli todella rauhoittuu <3

   Poista
 2. Aivan ihan tuo teidän kesäpaikka. Siitä tulee varmasti upea. Radio ja mökki kuuluu kyllä jotenkin yhteen. Saatan kuunnella mökillä sellaisia "mummo"-kanavia, mitä en ikinä kotona kuuntelisi. Ehkä siitä tulee jollakin tapaa lapsuuden mökkeilyt mieleen. Semmoinen mukava ja turvallinen olo.

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten totta, että radiolla ja mökillä on joku taianomainen kombo. Ja ihan samaa kyllä tunnistan, tuolla kanavatkin on ihan erilaisia kuin normaaliarjessa. Just sellaisia "mummokanavia" tai ainakin siis erilaisia. :)

   Poista
 3. Ihanan näköinen mökki teillä! Itsekin laitoin nyt muistiin että pitää nuohous hoitaa mökillä ensi keväänä. Meilläkin on aina paljon hoidettavaa ekalla käynnillä mutta siitä se aina hieman helpottuu. Enpä malta odottaa että pääsee taas!

  VastaaPoista

 

Newsletter

Widgets